Šport

Juriš Miamija v zadnji četrtini povozil Milwaukee

New York, 04. 09. 2020 15.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min
Avtor
Sebastijan Kopušar
Komentarji
10

Na tekmi, na kateri so se zdeli že izgubljeni, so Heati uprizorili preobrat, znova na krilih Jimmyja Butlerja, in Bucksom zadali boleč poraz (115:100). Milwaukee tako čaka zgodovinski izziv, saj še nihče v NBA ni presegel zaostanka treh tekem, Heatom pa se na široko nasmiha finale Vzhoda.

Eric Bledsoe (levo) je dobro ustavljal Gorana Dragića, starega znanca iz Phoenixa, a tudi to ni pomagalo Milwaukeeju.
Eric Bledsoe (levo) je dobro ustavljal Gorana Dragića, starega znanca iz Phoenixa, a tudi to ni pomagalo Milwaukeeju. FOTO: AP

Milwaukee je tri četrtine nadziral tekmo, Miami je s trojkami skušal držati priključek. Pred zadnjim delom igre je najboljše moštvo rednega dela sezone imelo dvanajst točk prednosti in zdelo se je, da obvladujejo igro. Toda Butler (30 točk, 6 podaj, 7 skokov) se je znova razigral v zadnji četrtini, ob strani mu je stal Bam Adebayo (20 točk, 16 skokov), skupaj sta dosegla 27 točk, Miami 40. Z neprebojno obrambo so povsem izničili napad Milwaukeeja, ki je zmogel le še 13 točk in se je moral soočiti s tretjim porazom zapored. Floridčanom je pomagalo, da se je Giannis Antetokounmpo (21 točk, 9 podaj, 16 skokov) večji del tekme boril z bolečim desnim gležnjem, ki si ga je zvil že v prvi četrtini. Recept Miamija je bil preprost, najprej so s serijo 16 točk izničili prednost Bucksov, nato žogo vedno znova potisnili v roke Butlerju, ki je poskrbel, da se je tekma izšla v njihovo korist.

Goran Dragić je bil po dveh izvrstnih predstavah deležen dodatne pozornosti obrambe Milwaukeeja, kar se je poznalo pri njegovi igri, a je bil s 15 točkami vseeno četrti strelec moštva, dodal je pet skokov, tri podaje in dve ukradeni žogi. "V prvem polčasu nismo bili najbolj zbrani, preveč smo se pritoževali. Nato smo se osredotočili na igro, ni nas zgrabila panika, ko so povedli za deset, dvanajst točk, ostali smo zbrani, igrali odlično obrambo," je Slovenec opisal razplet tekme. Kot eden od izkušenih igralcev je pomagal usmerjati moštvo. "Zanašamo se na mlade igralce, toda vodstvo veteranov je izjemno pomembno. Naši veterani so tekmovalni, hkrati pa vedo, kako težko je zmagati vsako tekmo v končnici. In to so prenesli na vse v garderobi," je trener Eric Spoelstra poudaril vlogo najbolj prekaljenih Heatov.

"To je moštvena igra in mi zelo radi igramo moštveno," je znova dejal Butler, toda brez njegove odlične zadnje četrtine bi Miami težko pripravil preobrat. "Jimmy je bil nocoj odličen, bil je povsod, v obrambi, zaključeval je napade," se je strinjal tudi Dragić. Moštvo preveva zmagovalen duh, "nihče ni verjel v nas, da bomo prišli tako daleč. Toda vsi v garderobi zaupamo drug drugemu, verjamemo drug v drugega in vsi trdo delamo in se pripravljamo na takšne tekme," je Adebayo opisal razpoloženje v slačilnici. "V nas je veliko borbenosti, nikoli se ne predamo. Naše trdo delo nam daje samozavest, da lahko igramo proti komerkoli, da lahko premagamo vsakega. Nihče ni verjel v nas. In to nam je všeč. Ne zmenimo se na to, kaj o nas govorijo drugi, kaj si o nas mislijo drugi," je bil jasen Butler. Spoelstra pa je opozoril, da polfinala še ni konec, "zelo spoštujemo tekmece, vemo, česa so zmožni".

 

Odločen začetek Bucksov

Millwaukee je začel kot moštvo, ki mora dokazati, zakaj so bili najboljši po rednem delu sezone. Miami pa po vzorcu prejšnjih tekem, z uspešnim metom za tri Dragića. Nato so sledile sušne tri minute, prekinila jih je šele trojka Duncana Robinsona. Bucksi so medtem pobegnili v vodstvo, Heati so jih začeli dohajati z dvema trojkama Jaea Crowderja. Pet minut pred koncem prve četrtine je prvič v Orlandu na igrišče stopil Meyers Leonard, ki je v rednem delu začenjal tekme za Floridčane, nato pa je njegovo mesto prevzel Kelly Olynyk. Ta je zaradi poškodovanega kolena izpustil tretjo tekmo polfinala.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Miami je v zadnjem delu četrtine uravnotežil igro, moštvi sta se izmenjevali v vodstvu. Uresničile so se napovedi trenerja Bucksov Mika Budenholzerja, da bodo bolj pazili na Dragića, Slovenec je precej težje prihajal do metov. Zato pa je tretjino končal, tako kot jo je začel, z zadeto trojko. Koš Georga Hilla v protinapadu ob koncu četrtine je prednost prinesel Milwaukeeju, ki je vodil za točko (30:29).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Heati so drugo četrtino začeli nekoliko uspavano, Bucksi ne in njihova prednost je narasla na osem točk. Šele trojka Derricka Jonesa Jr.-ja po slabih dveh minutah je načela obroč tekmecev. Nenatančnosti Miamija so se nalezli tudi tekmeci in obe moštvi sta nekaj časa brez zadetkov sprehajali žogo sem in tja po igrišču, dokler ni minuta odmora za Milwaukee prekinila brezplodne napore. Po njej je Crowder s svojo tretjo trojko pokazal, da ima dober strelski večer, z metom od daleč je hitro odgovoril Wesley Matthews, nato je Tyler Herro dodal svoj prvi koš s črte za tri.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sodniki so prekršek Butlerja nad Khrisom Middletonom po ogledu posnetka razglasili za nevarnega, ker je pristal pod nogami strelca v zraku, zato je Milwaukee po dveh prostih metih obdržal žogo, Matthews je z drugo vtrl sol v rano. Prekršek Robinsona v napadu je še otežil delo Miamija, ki je po košu Brooka Lopeza zaostajal za deset točk in trener Spoelstra je vzel minuto odmora. Po njej je Middleton še naprej krepil strelsko formo, Dragić je mete nadomestil s podajami Adebayu, ki je žogo pridno potiskal v koš. Prekršek slednjega v napadu je pomenil njegovo tretjo osebno napako in nove skrbi za Spoelstro. Prekršek v napadu si je prislužil tudi Dragić, takoj nato še enega v obrambi in tudi on je s tremi osebnimi sedel na klop. Milwaukee je polčas končal s sedmimi točkami prednosti (57:50).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

Četrtina Miamija 

Crowder je nadaljeval s svojo serijo trojk, Middleton z izgubljeno umetnostjo NBA, dolgimi dvojkami. Met za tri Lopeza je izničil delo Miamija, Dragić je s tretjim košem zbudil upanje, da bo v drugem polčasu bolj razpoložen. Njegova ukradena žoga in nov koš sta ga samo še okrepila,  toda Eric Bledsoe se je v obrambi močno trudil, da se njegov nekdanji soigralec ne bi razigral. Zato pa se je Butler, dvema zaporednima trojkama je dodal še dva prosta meta. Hiter odgovor je našel Lopez z dolgo trojko, dopolnil ga je Hill s svojo in Bucksi so znova povedli.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Andree Iguodala je s petnajsto trojko za Floridčane znižal razliko, a je Lopez zadel ob prekršku in s tremi točkami prednost znova povečal na šest. Gora iz Wisconsina je bil najboljši strelec Milwaukeeja, z Middletonom pa sta bila motor njihovega napada. Odlična obramba Bucksov je povsem ohromila napad Miamija, po seriji enajstih točk pa je zadišalo po porazu Floridčanov. Še posebej, ker je tudi Antetokounmpo začel prodirati pod koš in zadevati. Dragić je s svojim petim košem prekinil sušo Heatov, ki so jim manjkali zadetki Slovenca. Tretjo četrtino so končali z ducatom zaostanka (87:75).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

"Zmožni smo igrati bolje," je v premoru dejal Spoelstra, vprašanje je bilo, ali so zmožni na tej tekmi. Hitro kroženje žoge in trojka Herra sta nakazala, da morda so, a je naslednji napad njihova obramba zaspala in Grk je podajo izpod koša zabil v koš. Heati se niso pustili zmesti, garali so v obrambi in še bolj v napadu. Ko je met za tri Dragića razliko znižal na štiri točke, je bil čas za minuto odmora Milwaukeeja. Butler je prevzel breme prodiranja pod koš, a je ob prekrških zadeval le vsak drug prosti met. To je popravil v obrambi, nova ukradena žoga in poceni koš sta pomenila, da so zaostajali le še za točko in Budenholzer je vzel novo minuto odmora.


 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po njej je bil Butler znova na črti za proste mete, ko je Middleton dobil peto osebno napako, Heati pa so povedli. Miami je bil v zagonu, lepe podaje pod koš za zabijanja so jih držale v ospredju, toda Hill je dvakrat zapored prodrl pod koš in tekmo ohranjal napeto. Nato sta se dva napada Milwaukeeja končala brezplodno, Butler je zadeval in tri minute pred koncem je Miami vodil za pet točk, a so izgubili žogo, Bledsoe je s prostim metom znižal na štiri. Crowder je z mogočno trojko povišal na sedem. Bucksi niso zmogli zadeti s črte za tri, tudi Butler je zgrešil dva zaporedna meta, toda minuto pred koncem je Bledsoe izgubil žogo in Miami je še vedno vodil za sedem.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Bucksi so čas kupovali s prekrški, Crowder je zadel oba prosta meta, Grk pa je v napadu zgrešil polaganje na koš. Nato je bil s črte za proste mete na vrsti Butler in Miami je v tekmi, na kateri so se že zdeli izgubljeni, vodil za enajst točk, do konca je bilo še 32 sekund. Milwaukee je zaman metal od daleč, Adebayo je lovil žoge in opravljal svojo domačo nalogo s prostimi meti. Obupani Bucksi so zadnji napad žogo samo še prenesli čez polovico in priznali tretji zaporedni poraz (115:100).
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Petarda10
05. 09. 2020 10.22
+15
Bravo gogiiii koncno se tudi o tebi pise!!
Niko Iništa
05. 09. 2020 10.17
+14
Ponos Slovenije! Miami bo z lahkoto pometel z Milwaukeejem.
ddolores
05. 09. 2020 10.10
+7
Bravo slovenceljni - 5 komentarjev za podvig Miamija. Če bi namesto Dragiča igral Ronaldo, bi blo pa 200 komentarjev!
krneki_123
05. 09. 2020 10.08
+10
Bravo Goran in Miami!
nimavezenoo99
05. 09. 2020 09.03
+1
Da, ce Donic igra kriket.
Maxx365
05. 09. 2020 08.55
+25
Še ena zmaga pa so v konferenčnem finalu. Mislim, da so s tako borbeno in nepopustljivo igro sposobni premagati tudi Boston/Toronto. Naš zlati kapetan pa itak rojeni vodja.
iwilliwillhacku
05. 09. 2020 08.51
+13
115 : 100, samo tko, mimgrede...
najvsivedo
05. 09. 2020 08.08
+25
bravo.. miami bo prvak...
zigajan11111
05. 09. 2020 08.01
+28