Šport

Bo peta tekma odločilna?

Ljubljana, 13. 04. 2006 20.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Po tretji zmagi nad Slavijo hokejiste Jesenic od naslova državnega prvaka loči le še eno slavje.

Jesenicam manjka do novega naslova le še ena zmaga
Jesenicam manjka do novega naslova le še ena zmaga FOTO: POP TV

Acroni Jesenice so v četrti tekmi državnega prvenstva v hokeju na ledu s 3:2 premagale VTZ Slavijo. Branilci naslova državnega prvaka tako vodijo že s 3:1 v zmagah, do nove lovorike pa jih loči le še ena zmaga. Naslednja, morda že odločilna tekma, bo v nedeljo na Jesenicah.

V Zalogu je vse kazalo, da bo Slaviji uspelo novo presenečenje. Štiri minute pred koncem so namreč vodili z 2:1. Nato pa je za Jeseničane zadel Aleš Kranjc, v zadnji minuti pa je bil uspešen še Marcel Rodman.

Založani so tokrat, za razliko od prejšnje tekme, na začetku igrali precej bolj zadržano in si pripravili manj priložnosti, najbolj pa je bil na udaru vratar Anže Ulčar, saj so Jeseničani velikokrat prihajali tudi do neoviranih strelov. Mitja Sotlar z močnim strelom z modre linije, David Rodman z vratnico in Oleg Naumenko so ga do devete minute "ogrevali", premagali pa so ga v deseti, ko se je po hitri podaji pred gol na pravem mestu znašel Luka Žagar. Tudi po vodilnem zadetku gostje niso popuščali, najbližje povišanju vodstva je bil Tomaž Razingar, a je Ulčar njegov prodor uspešno ustavil.

Pri Jeseničanih je v vrata stopil Gaber Glavič, kajti prvi vratar Robert Kristan si je na ogrevanju poškodoval ramo.

Toda domači se še niso predali. Na začetku drugih dvajsetih minut so si pripravili dve izredni priložnosti: najprej je bil Petr Kovnovsky povsem sam pred Glavičem, nato pa bil je po strelu Jake Adlešiča podobno osamljeni Andrej Hebar le za trenutek prepozen, da bi ploščku spremenil smer. Jeseniški vratar je ostal nepremagan tudi po poskusih Dejana Kontreca, Petra Šlamiarja in Jake Avgustinčiča.

Pri rdečih je v 36. minuti poskušal Boris Pretnar, prav tako brez uspeha, dve minuti kasneje pa so domači le dočakali tako željen zadetek. Kar pred tem ni uspelo napadalcem, je branilcu Urošu Vidmarju, ki je z modre linije poslal pravo "bombo" v daljši kot vrat Glaviča.

Acroni proti Slaviji
Acroni proti Slaviji FOTO: POP TV

Tako kot se je končala druga tretjina, se je začela tretja, z zadetkom gostiteljev. Izkušeni Kontrec je lepo zaposlil mladega Jureta Stoparja, ki mu ni bilo težko ploščka spraviti v mrežo. Nato so se začele minute, v katerih je Slavija predvsem poskušala zadržati prednost, gostje pa so se na vse načine trudili, da bi izenačili. A zdelo se je, da je vse zaman; Ulčar je zanesljivo ustavil vse, kar so si pripravili gostje, tudi njihove najbolj zrele priložnosti – predvsem strela Razingarja v 52. in Polončiča v 53. minuti bi morala končati za hrbtom dmačega vratrja, a je obakrat izvrstno posredoval.

Niti ob igralcu več Jeseničanom ni uspelo, borbeni domačini so se spretno branili, toda v 58. minuti se je pokazalo, kako hitro se lahko stvari obrnejo v hokeju. Železarji so kljub igralcu manj izenačili, v polno je zadel branilec Igor Krajnc. Načete domače hokejiste, ki so bili tako blizu uspeha, pa so Jeseničani dokončno uničili 43 sekund pred koncem; po strelu Marcela Rodmana se je plošček od enega najboljših igralcev tekme Ulčarja odbil v gol in vseh upov domačih je bilo konec.

VTZ Slavija - Acroni Jesenice 2:3 (0:1, 1:0, 1:2)

Ledena dvorana Zalog, gledalcev 900, sodniki: Dremelj (Jesenice), Zaletelj (Ljubljana), Škofic (Brezje).
Strelci: 0:1 Žagar (Rožič, Hafner, 10.), 1:1 Vidmar (Avgustinčič, 38.), 2:1 Stopar (Kontrec, Avgustinčič, 43.), 2:2 Krajnc (M. Rodman, Rebolj, 57.), 2:3 M. Rodman (Rebolj, Krajnc, 60.).
Kazenske minute: VTZ Slavija 12, Acroni Jesenice 12.

SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.