Borilni športi

'Rokavice so mi nadeli, še preden sem shodil'

Ljubljana, 06. 12. 2019 15.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Tadej Vidrih
Komentarji
2

V 20. oddaji 24 RUND se je iz mesta voditelja v vlogo gosta prelevil Mirko Vorkapić. Eden najuspešnejših slovenskih borcev v tajskem boksu in kikboksu je spregovoril o svojih začetkih, nastopih na svetovnih in evropskih prvenstvih ter napovedal, da želi kariero končati z okroglo, 100. borbo.

Več videovsebin
  • 24 RUND: 20. oddaja, gost Mirko Vorkapić
    01:01:27
    24 RUND: 20. oddaja, gost Mirko Vorkapić
  • 24 RUND: Mirko Vorkapić o svojih začetkih in zgodovini tajskega boksa na Slovenskem
    04:44
    24 RUND: Mirko Vorkapić o svojih začetkih in zgodovini tajskega boksa na Slovenskem
  • 24 RUND: Mirko o evropskem bronu z izpahnjeno ključnico
    03:25
    24 RUND: Mirko o evropskem bronu z izpahnjeno ključnico
  • 24 RUND: Britanska boksarka Patricia Mbata o Anthonyju Joshui in povratnem dvoboju z Ruizom
    06:52
    24 RUND: Britanska boksarka Patricia Mbata o Anthonyju Joshui in povratnem dvoboju z Ruizom
  • 24 RUND: Mirko napove zmagovalce domišljijskih obračunov
    02:53
    24 RUND: Mirko napove zmagovalce domišljijskih obračunov

Za Mirkom Vorkapićem, ki v zadnjem času svoje poznavanje borilnih veščin dokazuje kot strokovni komentator borb na VOYO in v vlogi voditelja oddaje 24 RUND, je že kar 99 borb v tajskem boksu oziroma kikboksu. V svet borilnih športov je vstopil s karatejem, nato pa se je pod vodstvom očeta Iztoka Vorkapića osredotočil predvsem na tajski boks, v katerem je tudi dosegel svoje največje uspehe. Bil je profesionalni evropski prvak po različici S1, medcelinski prvak WBC, prvak mednarodne lige tajskega boksa IMTL, 12-kratni državni prvak in dvakratni zmagovalec slovenske lige tajskega boksa. Čeprav je na kolena spravil borce, ki so spadali med 20 najboljših na svetu, kot so Chriss Ngimbi, Shemsi Beqiri, Denis Schneidmiller, Longhern Superpro in Luke Whealan, kot svoj največji uspeh izpostavi predvsem tretje mesto na evropskem prvenstvu v tajskem boksu IFMA. Dosežek je še toliko večji, ker je v četrtfinalu slavil, čeprav je v tretji rundi doživel hud izpah ključnice, po katerem ga je čakala dolgotrajna rehabilitacija in po kateri se še ni vrnil v ring.



Tadeju Vidrihu in Gašperju Jakominu, ki se je tokrat pridružil na mestu voditelja, je zaupal, da bo svojo kariero sklenil z jubilejno 100. borbo. Povedal je, kako je lahko stresno, a da je hkrati velik privilegij trenirati pod vodstvom očeta, kakšni so zaslužki v svetu profesionalnega tajskega boksa oziroma kikboksa in, na koncu, bolj v šali kot zares, kako bi se razpletla borba, če bi se kdaj pomeril s svojim mlajšim bratom Sašem Vorkapićem, ki si prav tako vtira pot v evropski ter svetovni vrh tajskega boksa.

20. oddaja 24 RUND je sicer posvečena Janiju Ciuhi. Očetu ustanovitelja Golden Gloves Gyma in enemu soustvarjalcev oddaje 24 RUND Andraža Ciuhe, ki nas je po borbi z zahrbtno boleznijo zapustil le nekaj ur po koncu snemanja. Gospod Ciuha, počivajte v miru, naj vam bo zemlja lahka.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Baletka
08. 12. 2019 13.14
+1
sam v srbiji se neve kdo pije kdo plača.. slovenski medij, pa mi nebo omejeval pravice do svobode izražanja
Baletka
08. 12. 2019 13.11
+0
Zdaj pa tako, vi srbi,.. v sloveniji živimo, osnovna pravica je, da se svobodno izražam.. tako da lepo prosim.. slovenski medij, malo podpore, ko izražam svoje mnenje o tem kekcu, kar boste spet označili kot žaljitev, čeprav je kekec pa ja slovenski lik, ki prikazuje pozitivo.. sam sej, tega srbi neveste.. sploh nerazumem od kod vsa ta publiciteta na radiu, na 24ur itd za nekoga, ki ni dosegu nič odmevnega, marsikdo ga niti nepozna.. pa marsikdo bi lah povedal, kok talentov je njegov fotr uniču, kok talentov je šlo mimo športa, ko se je to mušico forsiralo do podna.. vsi v zvezi vejo isto, da odkar je tut fotr biu predsednik zveze, je delal le za svoj klub.. evidentno so se prvenstev udeleževali le borci iz kluba Scorpion. LAž? niti ne.. mogoče če bi se koga drugega forsiralo, bi slovenija vsaj bila kje na zemljevidu. Pa še povejte, kok borcev je ostalo neplačanih od Cajnerja dalje, pa so že svetlobna leta nazaj.