Borilni športi

Adesanya ni dovolil presenečenja, Moreno spisal zgodovino

Wellington, 13. 06. 2021 07.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Israel Adesanya je v glavni borbi na UFC 263 ubranil naslov svetovnega prvaka srednje kategorije. Nigerijec, živeč na Novi Zelandiji, je po soglasni sodniški odločitvi premagal italijanskega izzivalca Marvina Vettorija. Brandon Moreno je z zmago proti Deivesonu Figueredu postal novi prvak mušje kategorije. To, kot tudi vse pretekle borbe, si lahko pogledate na VOYO.

Israel Adesanya
Israel Adesanya FOTO: AP

UFC 263 v mestu Glendale v Arizoni je postregel s številnimi zanimivimi borbami, zadnjo besedo pa sta imela Israel Adesanya in Marvin Vettori. Tekmeca sta se udarila že pred tremi leti, ko je po deljeni sodniški odločitvi slavil Adesanya. Italijan je prepričan, da je tisto borbo dobil, a na povratnem obračunu ni izkoristil nove priložnosti dokazati, da je boljši borec. Nigerijski šampion je bil namreč boljši vseh pet rund, razen z nekaterimi rušenji pa 27-letnemu Vettoriju ni uspelo resneje ogroziti štiri leta starejšega rivala. Adesanya je pametno izbiral napade, z udarci držal Vettorija na varni razdali ter v očeh sodnikov dobival runde. Na koncu so mu vsi trije sodniki pripisali zmago s 50:45. Ob tem pa je z brcami pošteno načel nogo Italijana. Adesanyo (skoraj zagotovo) v prihodnjem dvoboju čaka še ena 'revanša'. Po borbi je namreč potrdil, da se bo udaril z Robertom Whittakerjem. Prav slednjemu je 'The Last Stylebender' pred slabima dvema letoma odvzel šampionski pas.

Moreno prvi mehiški prvak
Novega prvaka pa ima mušja kategorija. Tudi obračun Deivesona Figuereda in Brandana Morena je bila povratna borba, potem ko sta borca lani decembra prikazala najboljši dvoboj v zgodovini te kategorije. Tudi tokrat je za favorita veljal Brazilec Figueredo, a tega v kletki ni potrdil. Moreno je pokazal izjemen napredek, dobil prvi dve rundi, nato pa v tretji z davljenjem tekmeca prisilil v predajo. 27-letnik iz Tijuane je tako postal prvi v Mehiki rojeni prvak organizacije UFC.

Edwards z zmago proti legendi korak od šampionskega pasu
Leon Edwards je prišel do svoje najodmevnejše zmage v karieri. Britanski 'Rocky' se je namreč udaril z enim najpopularnejših borcev organizacije UFC Natom Diazom in nalogo opravil z odliko. Edwards se ni ustrašil izziva in je večino časa prevladoval v kletki, z udarci s komolci pa na obrazu in glavi Američana povzročil precej ran, zaradi katerih je bil obraz Diaza v zadnjih rundah povsem okrvavljen. A to izkušenega borca, ki je nase opozoril predvsem z zmago proti Conorju McGregorju leta 2016, ni vrglo iz tira. Minuto pred koncem borbe je Edwardsa zadel z močno levico, po udarcu pa se je slednji komaj obdržal na nogah. Zaključni nalet Diaza nato ni obrodil sadov in po soglasni sodniški odločitvi je slavil Edwards, ki je dobil devet od zadnjih desetih borb (ena je bila razveljavljena) in bo čakal na obračun proti zmagovalcu dvoboja med prvakom velterske kategorije Kamarujem Usmanom in izzivalcem Stephenom Thompsonom.

Vse dvoboje spektakla UFC 263, kot tudi pretekle dogodke borilnih spektaklov, si lahko v vsakem trenutku ogledate na VOYO

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KavčStrokovnjak
13. 06. 2021 11.01
-4
Javni dogodek v zaprtem prostoru brez mask in distance. Očitno ljudje niso zasljepljeni po celem svetu. Še vedno ne razumem zakaj pri nas za vsak javni dogodek potrebuješ "PCT". Če se testiraš negativno na covid pak ne potrebuješ ne maske ne distance.