Borilni športi

Aktualni prvak Spence favorit, a Garcia ni od muh

Arlington, 03. 12. 2020 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V noči s sobote na nedeljo (3.00) boste ljubitelji boksa vnovič prišli na svoj račun. Tokrat bomo na VOYO neposredno prenašali obračun za naslov svetovnega prvaka v velterski kategoriji po različicah WBC in IBF med branilcem šampionskih pasov Errolom Spenceom mlajšim in izzivalcem, sicer nekdanjim prvakom v velterski in polvelterski kategoriji, Dannyjem Garcio.

Če bi bil omenjeni obračun na sporedu januarja letos, kot je bil prvotno načrtovan, bi bil v veliki prednost aktualni svetovni prvak velterske kategorije po različicah WBC in IBF Errol Spence mlajši. Toda glede na hudo prometno nesrečo, ki jo je ta lanskega oktobra čudežno preživel, se mnogi sprašujejo, kako se bo branilec omenjenih šampionskih pasov znašel v ringu po dolgi, 14-mesečni odsotnosti.

Boksarski obračun za naslov svetovnega prvaka velterske kategorije po različicah WBC in IBF med branilcem naslova Errolom Spenceom mlajšim in izzivalcem, sicer nekdanjim prvakom v velterski in polvelterski kategoriji, Dannyjem Garcio, si boste lahko v noči s sobote na nedeljo (3.00) ogledali na VOYO. Ne zamudite!

Nasproti mu bo stal nekdanji svetovni prvak v velterski in polvelterski Danny Garcia, ki se ga nikakor ne sme podcenjevati. Gre za izkušenega in tehnično izpopolnjenega borca, ki je v dozdajšnji karieri ob dveh tesnih porazih zbral 36 zmag, od tega 21 s tehničnim nokavtom. Spence na drugi strani pa v 21 poklicnih dvobojih ni izgubil niti enkrat, kar je najboljši obet za borbo, ki jo bomo v noči s sobote na nedeljo prenašali na VOYO od 3. ure. Kot rečeno, Spence je zadnjo zmago dosegel pred slabim letom in pol, ko je za naslov prvaka ugnal neugodnega Shawna Porterja in tako združil pasova WBC in IBF.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Spence mlajši v zadnjih intervjujih poudarja, da se odlično počuti in komaj čaka, da po dolgi odsotnosti vnovič stopi v ring. A tokrat ne bo v vlogi nespornega favorita, saj je prometna nesreča zagotovo pustila določene posledice. Glavno vprašanje pa je, ali je Garcia zmožen izkoristiti edinstveno priložnost in se prek "ranjenega" tekmeca vrniti v vrh velterske kategorije. Privrženci dve leti mlajšega Spencea Juniorja še vedno verjamejo, da bo njihov ljubljenec brez težav opravil z 32-letnim. Pa bo res tako? 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.