Borilni športi

Aspinallova poškodba kolena pokvarila spektakel težkašev

London, 24. 07. 2022 00.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

UFC-jeva karavana se tokrat mudi v Londonu. V glavni borbi večera smo lahko za kratek čas videli angleškega težkokategornika Toma Aspinalla, ki se je tokrat pomeril z vselej nevarnim Curtisom Blaydesom. Zaradi poškodbe kolena Aspinalla je bila borba končana po vsega 16 sekundah.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

UFC je v Londonu letos že gostoval in tudi tokrat se je najmočnejša organizacija mešanih borilnih veščin na svetu predstavila pred angleškim občinstvom. V glavni borbi smo lahko videli angleškega težkokategornika Toma Aspinalla, ki je na marčevskem dogodku že v prvi rundi pometel z nekdanjim Bellatorjevim prvakom Alexandrom Volkovom. Tokrat mu je nasproti stal četrtopostavljeni izzivalec Curtis Blaydes. Poškodba kolena Toma Aspinalla je razočarala večinoma angleško občinstvo. Borba se je zaključila po vsega 16 sekundah. Blaydes je postal zmagovalec, sodniki so mu pripisali tehnični nokavt. 

Borilni spektakel sta sicer otvorila Škot Paul Craig in nekdanji izzivalec za naslov prvaka Volkan Oezdemir. Craig je že takoj na začetku borbo preselil na tla ter neuspešno poskušal podrediti nasprotnika. V prvi rundi se je Oezdemir uspešno ubranil napadov ter Craiga tudi enkrat dodobra zadel. Uvod v borilni spektakel je bil precej zaspan, borca sta delovala izmučeno. V drugi rundi je bila Craigova predstava slaba, zmagovalca še nismo dobili. Tega pa ni dala niti tretja runda, v kateri je več udarcev zadel Oezdemir. Sodniki so po soglasni sodniški odločitvi zmago pripisali Oezdemirju.

Kot drugi sta pred angleško občinstvo stopili Molly McCann in Hannah Goldy. Tako kot marca je tudi tokrat v prvi rundi McCannova nasprotnici s komolcem iz obrata zadala usodni udarec. Delo je nato dokončala z nekaj udarci na tleh, glavni sodnik pa je bil nato primoran borbo prekiniti. Sodniki so seveda zmago s tehničnim nokavtom pripisali Molly McCann.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po dveletni odsotnosti se je v oktagon vrnil trikratni izzivalec za naslov prvaka v poltežki kategoriji Alexander Gustafsson. Pomeril se je s pet let mlajšim Ukrajincem Nikito Krylovom, ki je na marčevskem dogodku moral priznati poraz ravno proti škotskemu borcu Paulu Craigu. Krylov je borbo začel precej agresivno, pošteno je načel nasprotnika že na začetku in po minuti in sedem sekund dokončal delo. Tudi sodniki so z nokavtom zmago dosodili Ukrajincu. Ta je po koncu izzval Volkana Oezdemirja, da se pomerita konec oktobra v Abu Dhabiju.

Paddy 'The Baddy' oziroma Paddy Pimblett, ki je marca v prvi rundi zadavil Rodriga Vargasa, se je tokrat pomeril z Jordanom Leavittom, ki je obljubil, da bo ob morebitni zmagi nad Pimblettom z veseljem zaplesal, in s tem podkuril angleško občinstvo. Pimblett je že od začetka pristopil precej agresivno, Leavitt ga je skušal nevtralizirati z rokoborbo, s čimer je Pimblettu dovolil, da je dvakrat poskušal s tako imenovano giljotino, ki pa ni bila uspešna. Na sredini druge runde je Pimblett z davljenjem pokončal nasprotnika, ki je potapkal. Tako so odločili tudi sodniki.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V predzadnji borbi večera sta se pomerila Jack Hermansson in Chris Curtis. Slednji je v oktagonu nadomestil poškodovanega angleškega zvezdnika Darena Tilla. Uvodno rundo sta borca izkoristila za preizkušanje terena ter iskanje razdalje. V drugi rundi je pobudo prevzel Hermansson. Po treh minutah druge runde je moral Curtis vzdržati točo udarcev Norvežana. Tudi tretja runda ni postregla z atraktivnostjo, na koncu smo videli tudi sredinca in nekaj vroče krvi. Zmagovalca so razglasili sodniki, to je postal po soglasni sodniški odločitvi Jack Hermansson.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Seznam borb, ki si jih lahko kadarkoli ogledate na VOYO:

Težka kategorija: Curtis Blaydes – Tom Aspinall

Srednjetežka kategorija: Jack Hermansson – Chris Curtis

Lahka kategorija: Paddy Pimblett – Jordan Leavitt

Poltežka kategorija: Nikita Krylov – Alexander Gustafsson

Ženska mušja kategorija: Molly McCann – Hannah Goldy

Poltežka kategorija: Paul Craig – Volkan Oezdemir

UFC Fight Night: Blaydes vs Aspinall
UFC Fight Night: Blaydes vs Aspinall FOTO: VOYO
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Rožice so zacvetele
23. 07. 2022 21.38
+6
Kot žival...in nekateri uživajo ob gledanju..le kašen tip "ljudi" se naslaja ob tem?