Borilni športi

Almeida po dominantni predstavi proti Lewisu izzval Gana

Sao Paulo, 05. 11. 2023 11.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

UFC-jeva težka kategorija ima novega resnega izzivalca. To je Brazilec Jailton Almeida, ki je ponoči dosegel že 15. zaporedno zmago in šesto pod okriljem UFC-ja. Tokrat je z dominantno rokoborsko predstavo ugnal nekdanjega izzivalca za naslov prvaka Dericka Lewisa in po zmagi pred domačim občinstvom k borbi pozval nekdanjega začasnega prvaka Ciryla Gana.

32- letni Jailton Almeida je v UFC prišel šele pred dobrima dvema letoma in se kot kaže odločil, a ne bo izgubljal časa. Brazilec je prvih pet borb pod okriljem ameriške organizacije dobil s predčasnim koncem, od tega dve s tehničnim nokavtom in tri s podreditvijo, za katere je specialist, saj jih je v profesionalni karieri zbral že 12. Z impresivnim nizom zmag se je hitro zavihtel med najboljših deset borcev težke kategorije, zato so mu pri UFC-ju  postavili visoko oviro. 

Jailton Almeida
Jailton Almeida FOTO: AP

Na domačem terenu se je pomeril z nekdanjim izzivalcem za naslov prvaka Derrickom Lewisom, ki je za razliko od Almeide znan po svoji nokavt moči, s katero je uspaval že kar 22 nasprotnikov, od tega kar 14 pod okriljem UFC-ja, s čimer ima v lasti tudi absolutni rekord v ameriški organizaciji. Almeid se je tega še kako dobro zavedal, zato se je v obračunu proti Lewisu poslužil rokoborbe, na katero Američan ni našel odgovora in posledično večino borbe preživel na hrbtu, od koder močnih udarcev ni mogel zadati. Almeida je tako vknjižil zmago po soglasni sodniški odločitvi in sicer že šesto zaporedno pod okriljem UFC-ja. Ob tem pa je 32-letni Brazilec z 21 minutami in desetimi sekundami tudi podrl rekord za najdalj časa trajajočo (akumulativno gledano) kontrolo na tleh v eni sami borbi UFC-jeve težke kategorije.

Statistika borbe Jailton Almeida - Derrick Lewis
Statistika borbe Jailton Almeida - Derrick Lewis FOTO: Sofascore.com

Statistika borbe Jailton Almeida - Derrick Lewis

Po novi zmagi pa si je Almeida že izbral naslednjega nasprotnika in sicer nekdanjega začasnega prvaka Ciryla Gana, s katerim se je pripravljen pomeriti tudi na Francozovem domačem terenu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

In če glavna borba večera ni bila najbolj očem prijazna, so bile veliko boljše preostale borbe na glavnem delu dogodka. Tega sta na spektakularen način otvorila Brazilca Elvis Brener in Kaynan Kruschewsky, smetano pa je pobral Brener, ki je že v prvi rundi z izjemno močnim levim krošejem nokavtiral rojaka in si s tem tudi prislužil bonus za predstavo večera. Caio Borralho in Rodrigo Nascimento sta pred domačim občinstvom vknjižila novi zmagi, kar pa ni uspelo Gabrielu Bonfimu, ki je skupaj z Nicolasom Dalbyjem uprizoril borbo večera, a oktagon zapustil kot poraženec.

Seznam vseh borb, ki si jih lahko kadarkoli ogledate na VOYO:

Težka kategorija: Jailton Almeida – Derrick Lewis (soglasna sodniška odločitev)

Velterska kategorija: Gabriel Bonfim – Nicolas Dalby (tehnični nokavt v drugi rundi)

Težka kategorija: Rodrigo Nascimento – Don'Tale Mayes (soglasna sodniška odločitev)

Srednja kategorija: Caio Borralho – Abus Magomedov (soglasna sodniška odločitev)

Dogovorjena teža (74,8 kilogramov): Elvis Brener – Kaynan Kruschewsky (nokavt v prvi rundi)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

thedutchman
05. 11. 2023 16.23
če je dominantna predstava da se drajsaš po trebuhu nasprotnika pa ga hočeš deapthroatat un ti pa 25minut to ne pusti potem je to dominanca?resno?to je blo 25minut zgubljenga lifa za vse ki so gledal ta slab pornič