Borilni športi

Alvarezu najdonosnejša pogodba v zgodovini športa: 316 milijonov evrov

New York, 17. 10. 2018 17.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mehiški boksar Saul "Canelo" Alvarez je s podpisom nove pogodbe s spletno platformo DAZN podrl rekord, ko gre za najdonosnejše pogodbe v zgodovini športa. Mehičan, ki je pred časom odvzel šampionske pasove srednje kategorije Genadiju Golovkinu, bo za petletno sodelovanje prejel 316 milijonov evrov.

Alvarez (na fotografiji) proslavlja po septembrski zmagi nad Genadijem Golovkinom.
Alvarez (na fotografiji) proslavlja po septembrski zmagi nad Genadijem Golovkinom. FOTO: AP
Mehičan bi lahko po ocenah revije Forbes že v naslednjem letu zasedel vrh njihove slovite lestvice najbolje plačanih športnikov na svetu. Za pogodbo z Alvarezom, ki ga predstavljajo kot največjega boksarskega asa po Floydu Mayweatherju jr., naj bi se potegovali tudi Showtime, ESPN in Turner. Poleg Stantona je Alvarezova pogodba bogatejša tudi od tistih, ki sta jih podpisala nogometaša Neymar in Lionel Messi, vrednost omenjenih pogodb Forbes ocenjuje na 303 milijone evrov. Messi bo po mnenju Forbesa v prihajajočem letu največji Mehičanov tekmec za prvo mesto.

Saul "Canelo" Alvarez se je po obtožbah o zlorabi nedovoljenih poživil septembra vrnil v velikem slogu in dobil revanšo s takratnim vladarjem srednje kategorije Genadijem Golovkinom. Mehičan ima zdaj v domačih vitrinah vse Rusove pasove srednje kategorije, a s tem še ni konec dobrih novic za borca iz Guadalajare, s katerim je spletna platforma DAZN sklenila dogovor za prenos vseh njegovih borb v prihodnjih petih letih.

Prva bo na sporedu že 15. decembra, Alvarez pa bo po dogovoru, ki so ga nekaj po polnoči po newyorškem času sklenili v "Velikem jabolku", za petletno sodelovanje prejel reci in piši 316 milijonov evrov. Srečanje Alvarezovih promotorjev in vodilnih pri DAZN, ki so nedavno sklenili tudi sodelovanje s Cristianom Ronaldom (pri boksarskih dvobojih bo z njimi sodeloval sloviti promotor Eddie Hearn), je tako v New Yorku obrodilo bogate sadove.

Podrl rekord Giancarla Stantona
Po 45 letih sodelovanja s HBO je odhod ameriške producentske hiše zapustil veliko luknjo, ki jo, vsaj na ameriškem tržišču, poskuša zapolniti ravno DAZN. Načrti so več kot očitno veliki, saj je pogodba Alvareza podrla vse rekorde: Mehičan bo zaslužil še več kot Giancarlo Stanton, ki si je do danes lastil rekordno pogodbo, seveda če ne štejemo še prispevkov pokroviteljev in ostalih vpletenih. Stanton je z bejzbolskim klubom Miami Marlins leta 2014 sklenil pogodbo v vrednosti 281 milijonov evrov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"To je plod mojega trdega dela. Poleg tega mi je najpomembneje, da bodo lahko moji navijači videli moje borbe, brez da bi plačevali PPV (pay per view, kupovanje vsakega prenosa posebej, op. a.). To je pomembneje od vsega ostalega," je pred spopadom z Rockyjem Fieldingom za pas verzije WBA v supersrednji kategoriji izjavil zadovoljni Alvarez.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Anthony1337
18. 10. 2018 12.56
+2
1.2mil na teden, jao
buzerantos
17. 10. 2018 21.09
buzerantos
17. 10. 2018 21.09
tarzan13
17. 10. 2018 20.32
-1
pa kaj bo stem dnarjem...?? več kot tok nemore pojest niti popiti....ostalega luksuza se bo hitr naveličal ..in potem taki zlo rado posežejo po nedovoljenih substancah in na koncu si uničiš življenje zaradi dnarja....bedarijaa...
tyson991
18. 10. 2018 11.10
+1
hahahaha pravi tisti ki ga nima in ga nebo nikol mel....kako pa veš da je tako a si bil že na njegovem mestu??? jelaous talk
tajda112
17. 10. 2018 20.03
+6
svet je v k...