Borilni športi

Andrej Baković, prihodnost slovenskega boksa

Ljubljani, 19. 03. 2019 16.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski boks je po upokojitvi Dejana Zavca zašel v rahlo zatišje, a bojazni za profesionalni mrk ni. Po nedavni gladki, sicer drugi profesionalni zmagi težkokategornika Harisa Aksalića, bo tokrat na delu Andrej Bakovič. 29-letni Ljubljančan se bo v soboto, 23. marca v Trstu pomeril s Kolumbijcem Williamom Andresom Gomezom Vargasom.

Andrej Baković se zavzeto pripravlja na svojo šesto profesionalno borbo, ki bo tokrat na sporedu v Trstu.
Andrej Baković se zavzeto pripravlja na svojo šesto profesionalno borbo, ki bo tokrat na sporedu v Trstu. FOTO:

Za svoj šesti profesionalni nastop se Andrej Bakovič, ki sicer že leto dni živi v Domžalah, pripravlja v svojem klubu BK Tivoli, kjer nad njim bdi Slobodan Anđelić. To bo za Andreja šesti profesionalni dvoboj, pred tem je nanizal pet zmag, in kar je še bolj odmevno, vseh pet tekmecev je nokavtiral, najkasneje v drugi rundi. V supervelterski kategoriji (do 69,85 kg), kategorija višje, kot je nastopal nekdanji IBF svetovni prvak Dejan Zavec, je Bakovič dokazal, da v tem delu Evrope nima konkurence, zato bo sobotna priložnost proti Južnoameričanu, kar pravšnja. "Zadovoljen sem z dosedanjimi borbami, ki so se na srečo hitro končale. Zdaj si želim srečati boksarje, ki imajo za seboj večje število borb in toliko več izkušenj. Pravzaprav ne vem, kako se je boriti do pete ali šeste runde, ampak, treningi so takšni, kot, da bi boksal 12 rund;" doda Bakovič, ki si dvorano deli tudi z Aksalićem. Zdi se, da bo tri leta starejši Kolumbijec Vargas, ki trenira v italijanskem mestu Corciano, kar pravšnji nasprotnik za vzpenjajočega levorokega Bakoviča.

Andrej se je osredotočil le na kariero, kar za slovenskega boksarja ni lahko. Ob izjemnem začetku profesionalne kariere, ki jo je leta 2017 začel z zmago proti Branislavu Malinoviću iz BIH na 37. Zlati rokavici na Ptuju, so njegovo delo, vztrajnost in kakovost prepoznali tudi podporniki, ki Andreju omogočajo 10 treningov tedensko in celostno podobo profesionalnega športnika. Pri njegovih ciljih za katere Andrej dodaja: "Želim si na vrh. To je moj cilj«" še doda.

Pred šesto borbo atraktivni in hitro roki Andrej doda še smiselnost povezovanja slovenskega boksa. Največjo težavo slovenskega boksa predstavlja ne-obstoječa profesionalna boksarska zveza, kar onemogoča slovenskim borcem začetek in vztrajanje na profesionalni poti. Slovenski klubi delujejo, bolj kot ne, vsak po svoje, a bi bilo sodelovanja lahko bistveno več. Še posebej, ker govorimo o športu, ki mu občasno ratinge zvišajo le redki uspehi posameznikov.


 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.