Borilni športi

Andreja Leški v Linzu peta

Linz, 26. 05. 2023 21.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska judoistka Andreja Leški je na veliki nagradi v avstrijskem Linzu osvojila peto mesto. V boju za bron jo je po štirih minutah podaljška premagala Francozinja Manon Deketer, lani bronasta na svetovnem prvenstvu v Taškentu.

Druženje z novinarji po SP v judu
Druženje z novinarji po SP v judu FOTO: Rok Rakun

Francozinja je bila v dvoboju aktivnejša. S podaljškom je bila vse nevarnejša tudi slovenska tekmovalka, ki pa ni uspela spremeniti poteka dvoboja. Francozinja, ki je v preteklosti izgubila oba dvoboja z varovanko Luke Kuralta, je na napade začela odgovarjati z nevarnimi protinapadi.

Prvič je bila Francozinja blizu točki po 2:44 minute podaljška, a so sodniki po pregledu posnetka ocenili, da tehnika ne zadostuje za oceno. Po štirih minutah je bil protinapad izveden perfektno in odločitev sodnika jasna.

Svetovna podprvakinja Andreja Leški je bila v Linzu v uvodnem krogu prosta, nato pa se je izjemno namučila za zmago proti Španki Sari Padilli Guerrero, ki je bila sicer sila nenevarna, s taktičnimi polnapadi pa je skušala tekmovalki Bežigrada izsiliti tri kazni in bila pri tem dvakrat uspešna. Po štirih minutah in pol podaljška se je veselila Slovenka.

Slabše se je izšlo v boju z Japonko Seiko Watanabe. V enakovredni borbi je Japonka v drugem delu izkoristila nepazljivost slovenske šampionke in je z atraktivnim metom predčasno dobila dvoboj. Kasneje se je Japonka prebila vse do finala, kjer jo je premagala rojakinja Momo Tatsukawa.

Napet je bil tudi repasaž s Čehinjo Renato Zachovo. Andreja Leški je ves čas prevladovala v borbi, vsaj dvakrat pa je bila v protinapadu zelo nevarna tudi Čehinja, ki je priložnost iskala v presenečenju. Tudi ta borba je šla v podaljšek. Po dveh minutah in pol dodatnega dela ga je Slovenka dobila z atraktivnim metom.

Martin Hojak je v kategoriji do 73 kg prav tako preskočil uvodni krog, nato pa s končnim prijemom predčasno dobil dvoboj z Diogom Cesarjem iz Gvineje Bissau. V naslednji borbi mu je z dvema uspešnima mestoma preboj med osmerico preprečil kosovski reprezentant Akil Gjakova.

V kategoriji do 70 kilogramov je bila za Anko Pogačnik v drugem krogu premočna reprezentantka Kosova Loriana Kuka, sicer že nosilka kolajn s SP in EP. Juša Meciloška je v prvi borbi kategorije do 81 kg ugnal Izraelec Iftach Badash.

Že v četrtek je zmago v Linzu v kategoriji do 48 kg dosegla Maruša Štangar.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.