Borilni športi

Andy Ruiz bo lažji in zato še nevarnejši

New York, 07. 11. 2019 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Andyja Ruiza mlajšega 7. decembra čaka povratni obračun z Anthonyjem Joshuo. Na prvem je, čeprav ni bil videti nič kaj športno, slavil Američan z mehiškimi koreninami, ki zagotavlja, da bo tokrat bistveno bolje pripravljen. Ruiz naj bi v primerjavi s prvim obračunom že izgubil nekaj odvečnih kilogramov, kar mu bo omogočilo, da bo v ringu še hitrejši.

7. decembra se bosta boksarja znova merila iz oči v oči.
7. decembra se bosta boksarja znova merila iz oči v oči. FOTO: Twitter

Andy Ruiz mlajši je pred prvim spopadom medijem zagotavljal, da gre za enega najhitrejših boksarjev na svetu, a verjel mu ni praktično nihče. 30-letnik je bil bolj kot profesionalnemu borcu podoben lokalnemu pretepaču, a je kritikom s sijajno predstavo v Madison Square Gardnu zaprl usta. Favoriziranega Anthonyja Joshuo je kar štirikrat spravil na tla in je tako zasluženo slavil po tehničnem nokavtu. Že kmalu po presenetljivi zmagi je Ruiz zatrdil, da bo na povratno borbo kljub slavju prišel bistveno bolje pripravljen, in kot vse kaže, se obljube tudi drži. Iz videoposnetkov, ki v zadnjem času krožijo po družbenih omrežjih, je lepo razvidno, da je boksar z mehiškimi koreninami izgubil vsaj nekaj kilogramov. Do sedmega decembra, ko predvsem Joshuo čaka ura resnice, pa jih bo zagotovo izgubil še nekaj, zagotavlja Ruizov nutricionist. 

Ta je za Sky Sports povedal: "Skrbimo, da se zdravo prehranjuje, da vase ne vnaša odvečnih kalorij. Nismo si zadali točnega cilja, koliko naj bi pred dvobojem tehtal. Želimo si le, da bi se počutil čim lažjega, kar mu bo zagotovo pomagalo na poti k novi zmagi." Na prvem medsebojnem obračunu je bil namreč Ruiz skoraj deset kilogramov težji od nasprotnika.

Joshujev zastopnik Eddie Hearn je na drugi strani razkril, kaj je največja sprememba v primerjavi s pripravami na prvi medsebojni dvoboj. "Mislim, da Joshua tedaj enostavno ni imel dovolj sparing partnerjev, ki bi mu lahko ponudili dostojen odpor. Imeli smo le kakšne tri ali štiri tedne čase, da si zagotovimo borce za trening. Dobili smo sicer jih, a niso bili po našem okusu. Tokrat smo se iskanja sparing partnerjev lotili drugače. Anthony se v pripravah bori z borci najvišje kakovosti," je razkril 40-letni poslovnež. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Borec21
23. 11. 2019 16.21
V boks prihajajo ljudje ulic in zdrave pameti tkobda bo kar zanimivo
setisfekšn
09. 11. 2019 20.37
+5
Vse skupaj je ena uganka ali pa igra za velike denarje!!bomo videli!!!ampak če ruiz zmaga je ttezka kategorija postavljena na začetek!!!
zimerman
09. 11. 2019 09.31
+5
Joshua ne sme izgubiti, ker to pomeni velike težave za njegov imidž in kariero. Andy bi pa z ponovno zmago postal absolutna senzacija. Enkrat se ti lahko userje, dvakrat, sploh ker bo v drugo Joshua precej bolje pripravljen? Verjetno potem noben ne more več dvomiti o tem, da si na nivoju.
frenky1969
07. 11. 2019 18.15
+2
ruiz ga bo u drugo se bolj naklestu
Melaj
07. 11. 2019 11.30
+15
Kot so ljudje pred prvo borbo nabijali, kako bo Ruiz padel, tako sedaj nabijajo, kako bo spet AJ izgubil. Prvič so bili presenečeni, sedaj na podlagi videnega pa v nasprotni tabor stavijo. Ne glede na vse, AJ je boljši borec in tokrat bo reagiral bolj inteligentno. Vsak, ki se kaj spozna v težko kategorijo ve, da je en pravi udarec lahko usoden za vsakega borca. In to se je zgodilo v prvi borbi. Ne podcenjujem Ruiza, vendar menim, da ga bo AJ tokrat spravil na tla in končal borbo predčasno.
bus303
07. 11. 2019 07.13
+6
Steklena brada bo dubu še drugič po kepi.
dzonimakaroni
07. 11. 2019 07.52
+7
Bomo videli. in ni dobil udarca v brado ampak za glavo...bajsko je pa prvi ležal
A si ti mal bogi
07. 11. 2019 15.34
+6