Borilni športi

Andy Ruiz si želi na olimpijske igre: WBC odgovarja z grožnjo

New York, 01. 10. 2019 17.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred Andyjem Ruizom mlajšim je decembrski povratni obračun z Anthonyjem Joshuo. V kolikor bi Američanu z mehiškimi koreninami znova uspelo slaviti, ga po vseh pričakovanjih čaka boj za nespornega kralja težke kategorije. A še pred tem si 30-letnik želi boksati tudi na OI v Tokiu, kar pa ni po godu organizacije WBC.

Bo Andy Ruiz znova ugnal Anthonyja Joshuo?
Bo Andy Ruiz znova ugnal Anthonyja Joshuo? FOTO: AP

Nedavno je odjeknila novica, da si pri mehiški boksarski zvezi želijo, da bi pod njihovim okriljem na olimpijskih igrah leta 2020 nastopal Andy Ruiz mlajši. Povabilo 30-letnemu boksarju je poslal sam predsednik države. "Pred nami je zgodovinski izziv, saj Mehika zlata v boksu na olimpijskih igrah ni osvojila že več kot 50 let. Prepričani smo, da bi nam s tvojo pomočjo in domoljubnim sodelovanjem to zagotovo uspelo. Vrnil bi slavo naši domovini, ljudstvo pa bi ti bilo hvaležno," je bilo mogoče prebrati v pismu, pod katerega se je podpisal Andres Manuel Lopez Obrador

Ruiz se je na povabilo odzval z besedami, da bi mu bilo nastopanje za Mehiko v veliko čast in da bo storil vse, kar je treba, da državi povrne nekdanjo boksarsko slavo. Na olimpijskih igrah je bilo namreč v tem športu dolgo dovoljeno nastopati le amaterjem, a se je to spremenilo z novimi pravili, ki so v veljavo stopila leta 2016. Omenjeni spremembi pa še vedno močno nasprotujejo vodilne boksarske organizacije. Pri WBC-ju so Ruiza že pozvali, da ga v primeru nastopa v Tokiu prihodnje leto čaka dveletna prepoved. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"WBC se ne strinja s profesionalizacijo boksa na olimpijskih igrah. To je nekaj nesprejemljivega in ne bi smelo biti sprejeto s strani navijačev ter strokovnjakov. Profesionalni boks in boks na olimpijskih igrah sta dva različna športa. Njuno enačenje bi bilo nevarno za vpletene," je povedal vodilni pri organizaciji World Boxing Council Mauricio Sulaiman. 30-letni Ruiz ima trenutno v lasti šampionske pasove v kategorijah WBA, IBF in WBO. Da postane nesporni vladar težke kategorije, pa mu manjka prav naslov organizacije WBC, s katerim se lahko trenutno pohvali Deontay Wilder

Stališče WBC-ja do nastopanja na olimpijadi je bilo enako že leta 2016, ko je bilo profesionalcem prvič dovoljeno boksati. Treba pa je vedeti, da organizacija nima pravice prepovedi nastopa nikomur. Posameznike lahko le izključi iz svojega okrilja, s tem pa jim odvzame vse naslove in jim hkrati prepove nadaljnje naskoke nanje.

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Borec21
01. 10. 2019 18.50
-2
V prvi rundi bo Ruiz nepremicen na tleh konzte mu bo joi vse nebzraliziral