Borilni športi

Anthony Joshua je pričakovano premagal Otta Wallina

Rijad, 24. 12. 2023 10.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nekdanji boksarski svetovni prvak v težki kategoriji Britanec Anthony Joshua še naprej tlakuje dolgo pot do dvoboja za osvojitev boksarskega prestola. V soboto ponoči je v Riadu po petih rundah premagal Šveda Otta Wallina, a za zdaj ostaja uganka, s kom se bo pomeril v naslednjem dvoboju.

Štiriintridesetletni Britanec je nazadnje kot svetovni prvak nastopal leta 2021, ko je septembra tega leta nepričakovano izgubil proti Ukrajincu Oleksandru Usiku. Ta ga je nato premagal še v povratnem dvoboju avgusta 2022.

Od takrat se Joshua trudi vrniti na prestol. Z zmago nad Ottom Wallinom je niz zmag v letošnjem letu podaljšal na tri – aprila je premagal Američana Jermaina Franklina, avgusta pa finskega veterana Roberta Helleniusa.

V borbi v savdski prestolnici je bil prepričljivo boljši, po peti rundi, ko mu je uspelo nasprotnika z neprestanimi napadi za hip pustiti omotičnega, je tabor Šveda borbo predal. Joshua je s tem zabeležil 27. zmago v karieri, ob tem ima še tri poraze.

Slavje Anthonyja Joshue v Riadu
Slavje Anthonyja Joshue v Riadu FOTO: AP

Kljub zmagi za zdaj ostaja uganka, kdo bo njegov naslednji nasprotnik. Pričakovano je bilo, da bi se lahko spomladi pomeril z Američanom Diontayjem Wilderjem, zmagovalec tega dvoboja pa bi izzval zmagovalca borbe za združenje naslovov boksarskega svetovnega prvaka med Britancem Tysonom Furyjem in Usikom, ki bo 17. februarja.

Vendar je Wilder v predhodni borbi v Riadu v soboto izgubil proti Novozelandcu Josephu Parkerju, sicer še enemu svetovnemu prvaku, tako da je naslednji nasprotnik Joshue zdaj neznan.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gangster007
24. 12. 2023 16.41
+0
Joshua proti pravim neupa. Zakaj negre v ring z furyem ali wilderjem
clox
24. 12. 2023 20.02
+0
OK.. Ruiz, Usyk, Parker, Klitschko, Povetkin, Pulev... proti komu je boksal Wilder? Stari Ortiz in Fury. Pa glede na to kaj je Parker naredil Wilderju ga Joshua prebrne. Fury? Mogoče par let nazaj, sedaj ga premaga odslužen UFC borec v svojem prvem boksarskem dvoboju.
rcarlos
24. 12. 2023 14.02
+4
Prodana borba... Še bolj so se zibali po ringu, pa niso predajali borb, ta Wallin pa je bil kr stabilen na koncu runde... Negledljiv boks od konca ere bratov Kličko dalje :)
SlepiSlovenc
24. 12. 2023 10.56
-3
To je novica za božič. Aloo?
bohinj je zakon
24. 12. 2023 10.41
-3
Joshua je res gorila. Ne bi proti njemu.