Borilni športi

Joshua pred domačo publiko rutinirano premagal Franklina

London, 02. 04. 2023 00.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
6

Anthony Joshua je pred polno O2 areno premagal Jermaina Franklina in prekinili niz porazov. Nekdanji prvak težke kategorije organizacij WBA, IBF, WBO in IBO se je tako vrnil na zmagovalno pot in si zaželel borbo, o kateri je že dolgo govora: britanski spopad s Tysonom Furyjem.

Zamujene borbe si lahko kadarkoli pogledate na VOYO!

Za uvod v boksarski spektakel sta poskrbela Austin Williams in River Wilson-Bent. Po izenačenih uvodnih rundah je pobudo prevzel Williams, ki je nasprotnika pošteno zdelal in po minuti boksanja v osmi rundi je bil kot Wilson-Benta prisiljen v ring vreči brisačo, Američan pa je tako vpisal še 14. profesionalno zmago, poraza pa tako še naprej ne pozna.

V drugi borbi je Campbell Hatton dokazal, zakaj velja za obetavnega borca in po hitrem postopku ugnal deset let starejšega Louisa Fieldinga. Po le minuti in pol borbe je bil dovolj močan levi kroše v jetra, po katerem se nasprotnik ni mogel pobrati.

Naslednja sta si iz oči v oči zazrla olimpijski prvak iz Tokija Galal Yafai in izkušeni Mehičan Moises Calleros. Yafai je po zmagi na OI začel profesionalno kariero v kateri še ne pozna poraza, Calleros na drugi strani pa se počasi približuje jubilejni 50. profesionalni borbi v karieri. Mehičanu v 47. profesionalni borbi, kljub dobri aktivnosti, ni uspelo vpisati še 36. zmage v karieri. Yafai je enostavno udarjal močneje in v četrti rundi sodnika v ringu prisili, da je ustavil borbo in mu prisodil zmago.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V predzadnji borbi večera sta v ring stopila težkaša Fabio Wardley in Michael Polite Coffie, ki sta se pomerila za WBA-jev kontinentalni naslov prvaka. Neporaženi Anglež iz Ipswicha je borbo začel agresivno, a je tudi Američan zadeval s sprednjim direktom. Slednji se je odločil za precej defenziiven stil borbe, posledično pa je bil v drugi rundi precej bolj aktiven Wardley, ki je začel počasi prevzemati pobudo. V tretji rundi pa je Coffie Wardleya stisnil v kot in ga spravil v manjše težave. Angleški boksar se je poslužil klinča, s akterim je na to pobegnil iz neugodne situacije. Po slabi tretji rundi je Wardley zbrano poslušal napotke svojega kota, kar se je obrestovalo. Wardley se je sprostil in nasprotnika zasul s točo udarcev, zaradi katere je sodnik v ringu borbo zelo hitro prekinil. 28-letni neporaženi Wardley je po 15. zmagi v profesionalni karieri postal tudi WBA-jev kontinentalni prvak.

Po dolgem čakanju pa je sledilo glavno dejanje večera: obračun Anthonyja Joshue in Jermaina Franklina. Prvo rundo sta borca izkoristila za uvodno otipavanje in sta sprožila malo udarcev. V drugi rundi sta bila borca že nekoliko bolj pogumna, a ne pretirano. Franklin je pridoma izkoriščal levi direkt, Joshua pa ga je ob tem poskušal kontrirati z desnico. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V tretjo je bolj aktivno vstopil Franklin, ki se je začel posluževati udarcev v telo, z direkti pa ga je ustavljal Joshua. Četrta runda je potekala podobno kot tretja, le da je na koncu Anglež lepo povezal dva udarca, ki pa Američan nista bistveno ranila. A Joshua je nadaljeval s pobudo in imel po polovici obačuna precej bolj polno statistiko zadetih udarcev.

Anthony Joshua in Jermaine Franklin
Anthony Joshua in Jermaine Franklin FOTO: AP

Nekdanji prvak organizacij WBA, IBF, WBO in IBO se je nato le nekoliko sprostil in začel nadzirati borbo. Franklina je dobil na razdaljo, ki jo je želel, izkoriščal daljši dose in mu ni pustil, da bi skrajšal razdaljo. V kolikor se je to zgodilo, je Joshua vsilil klinč, kar je vidno frustriralo ameriškega boksarja. PRecej več udarcev je zadeval Joshua, ki je v očeh sodnikov zagotovo dobival borbo, zato mu ni bilo treba tvegati. Franklin na drugi strani je bil v iskanju zaključka vedno bolj zaletav, kar je Anglež izkoristil. V deseti rundi je bil Franklin že pošteno ranjen, a je zdržal vse napade nekdanjega prvaka.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Predzadnja runda je ponudila nekaj dobrih izmenjav, Joshua je med drugim tudi zanj netipično odlično zadeval v telo trdoživega Franklina.  V zadnji rundi je imel Američan še zadnjo priložnost, da šokira O2 areno, mu ni uspelo in Joshua se je lahko veselil pred domačo publiko. Pred razglasitvijo zmagovalca je sicer obema še nekoliko zavrela kri, a je bilo prepozno, saj bi morala to jezo pokazati v sami borbi.

Anthony Joshua in Jermaine Franklin
Anthony Joshua in Jermaine Franklin FOTO: AP

Na koncu sta si vseeno segla v roke in Joshua je pred mikrofonom priznal, da je nekoliko razočaran, ker ni uspel doseči nokavta, a da tokrat šteje samo zmaga. 33-letnik iz Watforda je po borbi razkril, da se želi v ring vrniti že poleti, o potencialnem tekmecu pa je povprašal kar navijače: "Saj me poznate, jaz poskušam zadovoljiti navijače ... kaj menite? S kom naj se pomerim naslednjič?" Seveda so bili najbolj glasni vzkliki: "Fury!", s čimer se je strinjal tudi Joshua. "Žogica je nanjegovi strani igrišča. Jaz bi bil pošaščen, če bi se lahko boril za naslov prvaka organizacije WBC," je dejal in nato Tysona Furyja tudi direktno pozval: "Kjerkoli že si, če poslušaš, veš kdo je moj menedžer, veš kdo je moj promotor ... Bili smo že v pogovorih, zato jih nadaljujmo in upam, da se nam slej ko prej uspe dogovoriti. Ne postajava nič mlajša."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Seznam vseh borb, ki si jih lahko kadarkoli ogledate na VOYO:

Težka kategorija: Anthony Joshua – Jermaine Franklin (soglasna sodniška odločitev: 118:11, 117:111, 117:111)

Težka kategorija: Fabio Wardley – Michael Polite Coffie (za WBA-jev kontinentalni naslov prvaka) (tehnični nokavt v četrti rundi)

Mušja kategorija: Galal Yafai – Moises Calleros (tehnični nokavt v četrti rundi)

Velterska kategorija: Campbell Hatton – Louis Fielding (tehnični nokavt v prvi rundi)

Srednja kategorija: Austin Williams – River Wilson-Bent (tehnični nokavt v osmi rundi)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Realist46
02. 04. 2023 21.13
AJ-ja so pa zbildali sej ma roki kot že kot nogi če po obsegu pa še vedno ne more narediti KO. Mogoče preveč mišične mase tudi ni dobro met ker si prepočasen pol edino če imaš kakega nasprotnika ki se ne zna premikati in je samo na miru da AJ udari v črno. Hja Fury je res real deal za AJ-ja. Fury lepo poplesava po ringu za svojo velikost in težo pa še dolge roke ima in močen udarec da ti zacingla v piskru. AJ bo prekratek zanj ne bo šlo verjetno se bo ulegel če se bosta srečala. Če je Fury Wilderja uspaval bo tudi AJ čeprav ima drugačno konstitucijo kot Wilder. Bomo videli upam da se zgodi ta fight :)
igyyp
02. 04. 2023 19.20
To je pa bilo ja, za smejat 12 rund nekega otipavanja. En smeh 😀😀😀
Bigbadjohn
02. 04. 2023 12.32
Spektakel pa tak... Joshua je dokazal le, da entuziazem ne more nadomestiti nadarjenosti. Na njegovem mestu si ne bi želel srečanja s Furyjem, ker ga bo ta osmešil.
thedutchman
02. 04. 2023 09.32
+2
ta je pasove osvoju sam proti dvajstlet starejšmu kličku pa še zdej se šlepa na to in ja zdej glih prov to pride Furyu ki na ležalniku čaka tazga kot je Joshua da ga lahko premlat brez trening kampa,upam da ma tuki organizacija kej moči da prepreč ta g lup fiasko
tadej991
02. 04. 2023 08.10
+4
Antoniju prov zamerm za obnašanje...
Bigbadjohn
02. 04. 2023 12.33
Jezen je, ker nobenemu (še zdaleč) ni tako všeč, kot si je sam, nje...