Borilni športi

Anthony Joshua: Vseeno mi je, kje. Glavno je, da do borbe pride

Cardiff, 06. 08. 2019 19.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Anthony Joshua je prvega junija letos presenetljivo izgubil pasove po verzijah WBA, IBF in WBO proti Andyju Ruizu mlajšemu. Borca sta imela že pred obračunom v pogodbi zapisano, da ima Anglež v primeru poraza pravico do ponovne borbe. Ta naj bi se zgodila proti koncu leta, veliko vprašanje pa je, kje se bo odvila. 29-letnik temu ne pripisuje velikega pomeni, želi pa si, da bi znova našel strast do boksa.

Andy Ruiz mlajši je Joshui po presenetljivi zmagi odvzel vse tri pasove.
Andy Ruiz mlajši je Joshui po presenetljivi zmagi odvzel vse tri pasove. FOTO: AP

Anthony Joshua je dolgo veljal za nepremagljivega boksarja v težki kategoriji, a je že ob debiju na ameriških tleh utrpel bolež poraz proti Andyju Ruizu mlajšemu, ki so ga mnogi odpisali že pred samim dvobojem. Ameriški boksar z mehiškimi koreninami se zaveda, da bo do povratnega boja slej ko prej prišlo, a vztraja, da se bo le-ta odvil čez lužo. Na drugi strani Joshuin zastopnik Eddie Hearn zagotavlja, da bo njegov varovanec znova boksal na evropskih tleh. Sedaj se je oglasil tudi Joshua sam, ki pravi, da ga bolj od lokacije obračuna skrbijo druge stvari, hkrati pa priznava, da bi bilo lepo znova boksati v Cardiffu.

"Počutim se dovolj močnega, da popravim napake, ki sem jih storil na prvem dvoboju. Čim več skušam biti v stiku z ljudmi iz boksarskega sveta, želim si vpiti izkušnje in znanje drugih ljudi. Predvsem pa je pomembno, da nazaj dobim strast do športa, ki ga ljubim. Kje se bo povratni dvoboj odvil, mi je vseeno. Priznam pa, da je v Cardiffu posebna energija. Ko vstopiš na stadion in ti vzklika 80 ali 90 tisoč ljudi, je občutek enkraten. Želim si ga ponovno doživeti, saj bi imel v tem primeru določeno prednost, a ne za vsako ceno. Dvoboj bo, kjer pač bo. Važno je, da do njega pride" je za Sky Sports povedal 29-letnik boksar, ki je v profesionalni karieri ob 22 zmagah doživel le en sam poraz. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nejembureka
07. 08. 2019 18.00
+2
Joshua ni slab, ampak je robot z omejeno tehniko. Ruiz je razkril vse njegove slabosti, me pa preseneča, kako suvereno eni trdite, da bo v povratni Joshua zmagal. Zanima me, če ste sploh gledali prvi dvoboj, a vi veste, da je Joshua bil 4 -krat na tleh. Ruiz ga je metal po tleh kot za šalo.
Boksar 1995
07. 08. 2019 14.47
-6
Mogoče bo on delil batine
nejembureka
07. 08. 2019 13.47
+0
Boš še enkrat dobil batine, robot.
Boksar 1995
07. 08. 2019 12.42
+4
Joshua je zgubu pač tko je mel je pa tudi tremo drugo okolje in pač vse skupaj nanese na poraz vrjetno bo v povratnem obračunu drugače ni pa nujno da dobi pAsove nazaj
zobar652
06. 08. 2019 20.32
+17
Joshua, tebi še zdaleč ni vseeno, na vse pretege si želiš povratnega dvoboja na otoku, ker nisi sposoben iti v ZDA kaj šele v Mehiko in premagati Ruiza, to dobro ve tudi tvoj pasji promotor Eddie ki na vse kriple ščiti svojo zlato kravo. Vsi so vedeli, da je joshua dobro ''nahaypan'' fajter, ki razen tega da lepo zgleda z svojo goro mišič in močnega udarca nima niti solidne boksarske tehnike. Sam sem vedel da bo poraz slej ko prej prišel ko bo srečal dostojnega nasprotnika, čeprav si tudi sam nisem pričakoval poraza proti Ruizu sploh obb dejstvu, da je Ruiz vletel kot zamenjava za Miller le nekaj tednov pred borbo. Ps. Tisti ki se spoznate na boks vem o čem govorim , že borba proti 42 letnemu kličku z letom in pol neaktivnosti v ringu je pokazala ogromno lukenj v znanju Joshue. Toda zdefiniranih 120kil pač marsikoga zavede.
JackSparrovwvw
07. 08. 2019 10.12
-1
Zobar, tudi ti se ne spoznaš preveč na boks oziroma si slabo informiran. Joshua je bil na treningu nekaj dni pred dvobojem nokautiran od sparing partnerja. Ok, se zgodi, vendar je bilo časovno zelo neugodno tik pred dvobojem. Njegov oče je celo zahteval prelog dvoboja, kar pa bi imelo zelo negativni odziv po svetu, saj večina folka nima pojma o boksu, želijo le kri. In potem je na dvoboju bil zadosti en močan udarec s strani v glavo in Joshua je bil na 50%. Verjetno je bil Ruiz obveščen o tem, ne vem. V glavnem, na revanši sem prepričan, da bo debelinko padel.
a_e_96
07. 08. 2019 11.41
+7
Jack... po zapisanem je vidno, da zgolj in samo subjektivno zagovarjas svojega favorita. In kateri so ti relevantni viri po katerih si informiran, da je bil AJ pred borbo nokautiran s stani sparing partnerja? Tako Eddie Hearn kot Joshua sta zanikala kakrsnekoli poskodbe pred borbo kot tudi razne "napade panike", ki so prisli na plano po porazu kot izgovor. Joshua je izjemen clovek in izjemen borec. Unicuje ga samo Hearn. Podobno kot Raiola v nogometu.