Borilni športi

Arena Bonifika ta konec tedna v znamenju slovenskih borcev

Koper, 24. 10. 2023 17.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
3

Koprska arena Bonifika bo ta konec tedna gostila borilni spektakel Valhalla Fight Night 7, ki bo gostil nekatere najboljše slovenske borce. Noč borb v mešanih borilnih veščinah, kjer bodo na sporedu tako amaterske, kot tudi profesionalne borbe, bo naslovil Slovenski Rocky Miran Fabjan, ki se bo pomeril z izkušenim Turkom Fatihom Aktasom.

Kletka slovenske organizacije Valhalla Fight Night (VFN) se ta konec tedna po dogodkih v Celju, Mariboru in Novi Gorici, seli na slovensko obalo. Arena Bonifika bo namreč gostila 10 borb po pravilih mešanih borilnih veščin in sicer pet po pravilih amaterskega MMA-ja in pet profesionalnih. Za navdušenje domače publike bo v glavni borbi večera poskušal poskrbeti 'lokalni' borec Miran Fabjan, ki se je marca lani po skoraj 15 letih vrnil v mešane borilne veščine.

Uspešen povratek v kletko bo 38-letnik iz Branika poskušal nadgraditi še z domačo zmago proti nekaj let mlajšemu turku Fatihu Aktasu, ki se je tako kot Fabjan pred prehodom v mešane borilne veščine boril po K-1 kikboksarskih pravilih. Fabjan in Aktas sta si pred nekaj dnevi prek videoklica prvič zazrla iz oči v oči in izmenjala nekaj sočnih besed.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Vidim, kako se bo ta borba zaključila, vidim! Podal se bom v  rušenje, nato pa bom zadeval z udarci, komolci ... Ne smete zamuditi tega šova. Vsak dan vizualiziram, kaj se bo zgodilo. Sprednji direkt, sprednji direkt, rušenje, konec. Če bo stegnil roke, bom zaključil z vzvodom. Predstavljajte si to! Občinstvo bo norelo," je na spletnem soočenju prepričano povedal Fabjan, ki se  bo po dolgem času zopet boril doma. 

"Zelo sem vesel, da se bom boril z Miranom. Je zelo izkušen borec in legenda borilnega športa v Sloveniji, a  tudi jaz sem izkušen. Miran zna sprejeti udarce, kot jih znam tudi jaz. Zato je to za navijače tako zanimiva borba. Mislim, da bo to prava vojna," pa je pred prihodom v Slovenijo napovedal Aktas.

Fabjan bo nasprotniku znova poskušal zlesti pod kožo
Fabjan bo nasprotniku znova poskušal zlesti pod kožo FOTO: Jure Gasparič

V predzadnji borbi večera pa bo nastopil eden izmed najbolj obetavnih mladih borcev slovenskega MMA-ja. David Forster, ki v svoji profesionalni karieri ob treh zmagah poraza še ne pozna, se bo pomeril z izkušenim Argnetincem Lucianom Jaro, ki sicer trenira v sloviti telovadnici American Top Team Zagreb. Domžalčan je decembra lani med profesionalci uspešno debitiral ravno v VFN-ovi kletki, kjer se je nato boril še marca letos, nazadnje pa smo ga na delu videli v Hali Tivoli, kjer je na dogodku WFC 25 (njegovo borbo si lahko pogledate na VOYO) uprizoril borbo večera.

 Forster je marca v VFN-ovi kletki ugnal Vita Špica
Forster je marca v VFN-ovi kletki ugnal Vita Špica FOTO: Jure Gasparič

Prvič pa se bo pod okriljem VFN-a boril še en obetavni borec Miha Frlic, ki se lahko kot edini Slovenec pohvali z medaljo z amaterskega evropskega prvenstva v mešanih borilnih veščinah. Frlic se je tako kot Forster nazadnje boril v Hali Tivoli, a je borec, ki trenira v Chiko Gym-u v Škofji Loki takrat debitiral v profesionalnem MMA-ju in se s precej težjim Ukrajincem Danilo Kartavjijem razšel brez zmagovalca. Tokrat se bo 'slovenski Brock Lesnar' pomeril s Špancem Antoniom Opreo, ki je znan predvsem po svojih boksarskih obračunih z golimi pestmi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na profesionalnem delu dogodka bosta nastopila še dva Slovenca in sicer Anže Vujčič, ki smo ga nazadnje lahko spremljali na dogodku hrvaške organizacije FNC imenovanem Armagedon 4 (tudi njegovo borbo si  lahko kadarkoli ogledate na VOYO) ter prvi zmagovalec VFN-ovega amaterskega turnirja v srednji kategoriji Jan Berus. Mladi borec z izkušnjami v tajskem boksu in brazilksem jiu jitsuju, bo profesionalni debi opravil proti vročekrvnemu Italijanu Alessandru Rossiju, s katerim sta prek družbenih omrežij že začela besedni spopad.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Poleg profesionalnih borb bodo ljubitelji borilnih veščin tudi tokrat lahko videli tudi amaterske borbe, ki nikogar ne pustijo ravnodušnega. Znova bosta na delu dva izmed najbolj aktivnih borcev v organizaciji, Mariborčana Tilen Toplak in Jaka Vujčič. Njuna tekmeca bosta Afganistanec Ibrahim Tiger in Hrvat Juraj Topić. V vseslovenskem spopadi se bosta v borbi Žanov pomerila zmagovalca prvega in drugega amaterskega turnirja VFN Vikings Žan Marolt in Žan Boženk, ki je minuli mesec v Novi Gorici v enem dnevu opravil kar s štirimi tekmeci. Poleg Boženka se bo na VFN-ovem borilnem spektaklu pomeril še en nekdanji judoist in sicer Luka Perković, ki se bo zoperstavil znancu VFN-ove kletke Patriku Biliću. V zadnji borbi amaterskega dela pa bomo lahko videli še en vseslovenski spopad. Pomerila se bosta najmočnejši Slovenec Matjaž Belšak, ki je decembra lani uspešno debitiral med borci mešanih borilnih veščin ter še en nekdanji judoist Denis Šajher.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Seznam vseh borb dogodka Valhalla Fight Night 7

Profesionalne borbe:

Težka kategorija: Miran Fabjan – Fatih Aktas

Velterska kategorija: David Forster – Luciano Jara

Težka kategorija: Miha Frlic – Antonio Oprea

Srednja kategorija: Anže Vujčič – Luka Vargović

Velterska kategorija: Jan Berus – Alessandro Rossi

Amaterske borbe:

Težka kategorija: Matjaž Belšak – Denis Šajher

Lahka kategorija: Jaka Vujčič – Juraj Topić

Lahka kategorija: Tilen Toplak – Ibrahim Tiger

Velterska kategorija: Žan Marolt – Žan Boženk

Lahka kategorija: Luka Perković – Patrik Bilić

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Strenght coach
26. 10. 2023 08.14
+0
Zakaj se vedno oglašate tisti, ki se v življenju niste ukvarjali s športom niti sekunde ??
Marck
24. 10. 2023 18.29
+0
Norost da je ni pare.