Borilni športi

Arogantni Ferguson: Khabib in Conor sta že v 'pokoju', Gaethjea pa bom poslal med 'zvezde'

Ljubljana, 08. 04. 2020 11.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Če ste mislili, da je Tonyju Fergusonu upadla motivacija po novici, da se zaradi pandemije koronavirusa na načrtovanem borilnem spektaklu UFC 249 ne bo mogel potegovati za šampionski pas v lahki kategoriji proti aktualnemu šampionu Khabibu Nurmagomedovu, ste v veliki zmoti.

Samozavestni borec iz Kalifornije je prepričan, da bo tudi obračun proti nadomestnemu nasprotniku Justinu Gaethjeu eden tistih, ki bo vreden ogleda prek televizijskih ekranov.

"V tem trenutku niti ne vem, kaj želim doseči v prihajajočem dvoboju. Vem le to, da kadarkoli beseda steče o mojem dvoboju, se ljudem nariše nasmeh na obraz. Sploh ni pomembno, kdo bo moj naslednji nasprotnik," sporoča Tony Ferguson, ki bi se moral 18. aprila v okviru borilnega dogodka UFC 249 v lasvegaški Grand Garden Areni za naslov svetovnega UFC prvaka v lahki kategoriji pomeriti s Khabibom Nurmagomedovom. Že nekaj časa je jasno, da zaradi pandemije koronavirusa in posledično zaradi dejstva, da se izvrstni Dagestanec iz Rusije ne more vrniti v Združene države Amerike, do želenega dvoboja ne bo prišlo.

Tony Ferguson (na sliki desno) je prepričan, da bo Justina Gaethjea poslal med 'zvezde'.
Tony Ferguson (na sliki desno) je prepričan, da bo Justina Gaethjea poslal med 'zvezde'. FOTO: AP

Prav tako je jasno, da se bo omenjena prireditev odvila v kompleksu Tachi Palace v indijanskem rezervatu v Kaliforniji načrtovanega dne, torej 18. 4., kjer bo Ferguson imel priložnost še drugič v karieri postati zgolj začasni prvak lahke kategorije. "O tem sem govoril že v The Ultimate Fighterju, da me pretirano ne zanima, kdo bo ali je moj naslednji nasprotnik. V vsako borbo vstopam z enako veliko željo po zmagi. Moja glavna naloga bo, da tisti dan (18. aprila, op. p.) svoje delo opravim na najvišji možni ravni," poudarja Ferguson, ki ni izbiral besed (žaljivk) ob omembi dveh morda najboljših UFC borcev ta hip v lahki kategoriji, Khabiba Nurmagomedova in Conorja McGregorja.

"Khabiba bi pošteno premikastil, tega se tudi sam dobro zaveda. On v tem trenutku zame ne obstaja. Zdaj je tu Justin Gaethje, ki si zasluži vso mojo pozornost. Kličejo ga 'The Highlight'? No, potem pa mu ga bom jaz privoščil. Ni problema, imam veliko različnih možnosti, da ga pošljem med 'zvezde'. Kar pa se McGregorja tiče, velja podobno kot za Khabiba; ne preostane jima nič drugega, kot da zaključita svoji karieri. To sem jima tudi jasno in glasno sporočil že pred časom. To je šport za prave moške, ne pa za kup pi***c, kot sta Nurmagomedov in McGregor," je v videu, ki ga je objavil na svojem Twitterju, za konec pristavil arogantni Tony Ferguson.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Isiah
09. 04. 2020 08.14
+3
Pri vsem denarju, ki ga ima UFC bi lahko orivat avijon poslal v Rusijo in Kabiba dostavil na lokacijo. Trump kot velik ljubitelj ufc bi pa tud to zadevo odobril. Očitno je da se Kabib izogiba Fergusona.
Shorty Zupancic
08. 04. 2020 18.45
+0
Ferguson se bo krvavo useknu.
PotPuffer
09. 04. 2020 09.10
+0
Phahahaha, Ferguson bo nabil tega wanna be Ruskega pajaca, pa nimam nč proti rusom, da ne bo pomote...ampak tegale Gowedova je sam gobc, dokler en dan nav ornk dubu po šnorlji, in ta dan je že na vidiku... Ferguson ga bo naluftal ko malega pingvina, Krawica Gowedica se tega ornk zaveda in nabija izgovore da ne more potovat hahaha, a v SA so jim šli tok na voljo, da bi oni zorganiziral ta fight... Torej... Gowedice je sam gobc po netu in medijih, se lepo vidi da je tistega svojega kuhanega makarona, ki ga ima med nogami, stisnil sebi v guzico ker se kar trese in upa da do tega fighta še nekaj časa ne bo prišlo!
Da se mene pita..
08. 04. 2020 18.10
+3
Mogoče preveč podcenjuje Khabiba, pri dvoboju pride grenko spoznanje..
EEgon
08. 04. 2020 18.06
-4
Fergusona bo Kabib prizemljil v 1.rundi.
buco2222
08. 04. 2020 18.03
-1
IQ tem boksaram je pod20 lp
Thin Lizzy
08. 04. 2020 17.32
-3
Khabibu Ferguson dejansko ne ustreza, se ne čudim, da se ga izogiba.
Shisui
08. 04. 2020 17.21
+16
Morda je res aroganten ampak tip je dejansko žival. Nikoli več ne bom podcenjeval Khabiba ampak proti divjaku kot je Ferguson pa še ni šel.
gcek
08. 04. 2020 17.19
+8