Borilni športi

Avgusta kar devet MMA prireditev: borilnih poslastic ne bo manjkalo

Las Vegas, 02. 07. 2020 11.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

UFC je pred nekaj dnevi komisiji zvezne države Nevada poslal zahtevek za izvedbo devetih borilnih prireditev v mesecu avgustu, ki bi jih, če bo šlo vse po načrtih, moral gostiti Apexov kompleks v Las Vegasu. Na zadovoljstvo vseh vpletenih, še posebej pa ljubiteljev mešanih borilnih veščin, je komisija prižgala zeleno luč za organizacijo omenjenih tekmovanj.

Morda se na prvi pogled število devet zdi precej pretirano glede na še vedno kaotično stanje v zvezi z epidemijo koronavirusa v Združenih državah Amerike, toda natančnejši vpogled na seznam tekmovanj, ki naj bi jih (bo) skozi ves avgust gostil Apexov kompleks v Las Vegasu, prinaša jasnejšo sliko. 

Torej, v sklopu devetih prireditev pod okriljem UFC-ja je ena z oznako PPV ("pay-per-view", v prevodu plačaj in poglej, op. p.), štiri so iz serije Fight Night in še štiri epizode četrte sezone Contender Seriesa. V središču pozornosti bo vsekakor prireditev UFC 252, ki bo na sporedu sredi avgusta z naslovno borbo med starima rivaloma v težki kategoriji Stipetom Miočićem in Danielom Cormierjem. Predsednik organizacije Dana White vse upe polaga ravno v omenjeni tretji medsebojni obračun MMA-jevih 'težkašev', okrog katerega bo UFC gradil promocijo za vse predhodne in poznejše prireditve.

Predsednik organizacije UFC Dana White si že mane roke ob pogledu na seznam avgustovskih borilnih prireditev.
Predsednik organizacije UFC Dana White si že mane roke ob pogledu na seznam avgustovskih borilnih prireditev. FOTO: AP

Skratka vsako avgustovsko soboto boste lahko uživali v vrhunskih MMA borbah, začenši z borbo v sklopu uvodnega Fight Nighta v ženski kategoriji med Holly Holm in Ireno Aldana (2. avgust). Glavni obračun prireditve teden dni pozneje sicer še ni potrjen, a šušlja se o spopadu med 'težkokategornikoma' Derrickom Lewisom in Aleksejem Oleinikom (9. 8.). Sredi meseca (15. 8), kot že rečeno, prihaja na vrsto omenjena poslastica Miočić - Cormier, za 22. avgusta še ni natančno določeno, kdo bo nastopil v naslovni borbi večera, medtem ko naj bi zadnji avgustovski konec tedna pripadel borbi med Zabitom Magomedsharipovim in Yairom Rodriguezom (29. 8.)

Četrta sezona Contender Seriesa se bo začela 4. avgusta in bo na sporedu naslednjih devet torkov v nizu. 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Car 1976
02. 07. 2020 18.02
+4
Gremo STIPE !!!!!!
gulmor
02. 07. 2020 15.53
+1
delbond
02. 07. 2020 13.19
-23
to res ni šport....pa naj kdo reče kar želi....
aristotel
02. 07. 2020 14.20
+14
delbond... razumem kaj misliš povedati a v borbah MMA koliko mi je znano ni še nobeden umrl v kletki z razliko od boksa,raznih moto dirk,adrenalinskih športov,planinarjenja,kolesarstva...ampak teh športov nobeden ne omenja,da bi jih morali prepovedati ! Res pa je da je MMA moderno gladiatorstvo in da tudi nobeden ne dela tega pod prisilo kot nekoč v starem Rimu gladiatorji...Kruha in iger tako je bilo nekoč in tako je tudi danes.
Devilz Pff
02. 07. 2020 15.36
+6
služba kot služba...borci delajo kar najbolje znajo in služijo kruh.
majsta
02. 07. 2020 13.13
+11
Hvala uncle Dana!