Borilni športi

Bahrajn osvojil amaterski superpokal v MMA, balkanski šampioni ugnali arabske

Manama, 14. 03. 2022 15.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Tadej Vidrih
Komentarji
0

Z velikim finalom med Bahrajnom in Irsko se je v Bahrajnu zaključil amaterski superpokal v mešanih borilnih veščinah. Tretje mesto je pripadlo Kazahstancem, ki so v četrtfinalu ugnali zasedbo balkanskih prvakov. Ti so se v soboto pomerili z arabskimi prvaki in slavili s 3:2 v zmagah.

Sandra Nikolić se iz Bahrajna vrača z zmago.
Sandra Nikolić se iz Bahrajna vrača z zmago. FOTO: Tadej Vidrih

Bahrajnska zasedba, sicer sestavljena po večini iz borcev iz Rusije, v ženski konkurenci pa z Brazilkami, pred domačimi gledalci na prvi izvedbi superpokala pod okriljem mednarodne amaterske zveze v borilnih veščinah ni dovolila presenečenja. Bahrajnci so po vrsti premagali reprezentanci Tadžikistana in Kazahstana, v velikem finalu pa "odpihnili" še Irce. Domači borci in borke so namreč dobili vseh devet borb in z dominantno predstavo osvojili prestižni pokal ter nekaj več kot 90 tisoč evrov denarne nagrade. Irci so za tretje mesto prejeli 68 tisoč evrov, Kazahstan, ki je v borbi za tretje mesto proti Mehiki prav tako vpisal devet zmag, pa 45 tisoč.

Zasedba balkanskih šampionov, v kateri sta bila tudi Miha Frlic in Dino Suljkanović, se je po izpadu v četrtfinalu dogovorila za dvoboj z arabskimi prvaki, ki so v isti fazi tekmovanja klonili proti Mehičanom. Borci in borki obeh so dokazali, da niso bili zastonj povabljeni na turnir in pokazali zanimive borbe. Zmage za balkanske šampione so vpisali Sandra Nikolić, Vojo Katanović in Vojislav Simičić, izgubila pa sta Danilo Ristić in Suljkanović. 21-letni borec, ki trenira v Mariboru, pod vodstvom trenerja Mateja Plavca, je naletel na najbolj izkušenega borca v zasedbi Arabcev Eliea Mansourja, ki je s pridom izkoristil prednost v rokoborbi ter upor Suljkanovića zlomil z davljenjem v drugi rundi. Nastopiti bi sicer moral tudi Miha Frlic, a je njegov tekmec dan pred dvobojem borbo odpovedal zaradi tragedije v družini.

Vojo Katanović po zmagi v svoji borbi.
Vojo Katanović po zmagi v svoji borbi. FOTO: Tadej Vidrih
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.