Borilni športi

BBC izbral: veliko priznanje za Khabiba Nurmagomedova

London, 19. 12. 2020 14.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Najuglednejša britanska medijska hiša BBC je prestižno nagrado za svetovno športno zvezdo leta 2020 na podlagi glasovanja ljubiteljev in ljubiteljic športa podelila nedavno upokojenemu šampionu mešanih borilnih veščin, Khabibu Nurmagomedovu. To je še ena v vrsti potrditev, da je MMA globalno zelo priljubljen šport, izjemni 32-letni Dagestanec pa v zadnjih letih njegov glavni protagonist.

"World Sport Star of the Year" (v slovenskem prevodu svetovna športna zvezda leta, op. p.) je nagrada, ki jo ugledni BBC podeljuje že od leta 1960. 

Tokrat je šla v roke izjemnemu borcu mešanih borilnih veščin, sicer nespornemu kralju lahke kategorije zadnjih let, Khabibu Nurmagomedovu, ki se je po zadnji oktobrski zmagi proti Justinu Gaethjeju poslovil od borilnih oktagonov. Čeprav si predsednik organizacije UFC Dana White na vsak način želi prepričati 32-letnega Dagestanca, naj si vendarle premisli in malce podaljša zelo uspešno kariero, se to ne bo zgodilo. 

Khabib Nurmagomedov velja za enega največjih borcev MMA vseh časov.
Khabib Nurmagomedov velja za enega največjih borcev MMA vseh časov. FOTO: AP

O tem, kako veliko armado navijačev ima Nurmagomedov pravzaprav po vsem svetu, dovolj zgovorno priča podatek, da je prestižno BBC-jevo nagrado osvojil v zelo ostri konkurenci košarkarskega superzvezdnika LeBrona Jamesa, atletskega čudežnega dečka Armanda Duplantisa, golfista Dustina Johnsona, nogometašice Wendie Renard in boksarke Katie Taylor

Pri proglasitvi zmagovalca so odgovorni pri omenjeni ugledni medijski hiši Khabiba Nurmagomedova predstavili kot svojevrstnega junaka, ki se je le nekaj tednov po nepričakovani smrti očeta Abdulmanapa Nurmagomedova vrnil v oktagon in na impresiven način opravil z Gaethjejem. Po 29. poklicni zmagi brez poraza se je upokojil kot eden največjih borcev MMA vseh časov. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bohinj je zakon
20. 12. 2020 11.41
+0
Khabib je car.