Borilni športi

Benavidez ugnal Angula, a ostal brez šampionskega pasu

Uncasville, 16. 08. 2020 08.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

David Benavidez je v noči na nedeljo v boksarskem obračunu za šampionski pas srednje kategorije WBC ugnal Kolumbijca Alexisa Angula. A 23-letni Američan je kljub zmagi ostal brez šampionskega pasu, saj do petkovega tehtanja ni izgubil dovolj telesne mase.

David Benavidez in Alexis Angulo.
David Benavidez in Alexis Angulo. FOTO: Twitter

David Benavidez je že pred borbo ostal brez možnosti za osvojitev šampionskega pasu, saj je bil na uradnem tehtanju za dober kilogram pretežek. Obračun proti 13 let starejšemu tekmecu je tako zanj štel zgolj za čast, medtem ko bi lahko na drugi strani Roamer Alexis Angulo kljub temu prišel do naslova prvaka. 

Odločila je deseta runda, v kateri je Benavidez z udarci obstreljeval Angula, ta se je le s težavo branil, v ofenzivnem smislu pa ni več uspel ponuditi dostojnega odpora. Kolumbijec je sicer zdržal do konca runde, a so iz njegovega tabora kmalu zatem obračun prekinili. 

Vse zamujene borbe si lahko kadarkoli ogledate na VOYO.

Za Angula je bil to šele drugi poraz v dolgoletni karieri, prvič je klonil leta 2018 proti Mehičanu Gilbertu Ramirezu. Na drugi strani je 23-letni Američan, ki ima za seboj že sedem let profesionalnega boksa, še naprej neporažen. Prišel je do 23. zmage, od tega jih je kar 20 dosegel predčasno. Benavidezu se sicer ni prvič primerilo, da bi po zmagi ostal brez šampionskega pasu. Ko je februarja 2018 ugnal Romuna Ronalda Gavrila, je kmalu zatem padel na dopinškem testu, saj je bil pozitiven na kokain. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bigbadjohn
16. 08. 2020 09.13
+2
Bajsi! Zdaj pa imaš... :)