Borilni športi

Bežigrad znova postal prvak prve slovenske judo lige, Šiški naslov v drugi ligi

Murska Sobota, 13. 12. 2021 11.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, Ž.K.
Komentarji
1

Judoisti Bežigrada so ubranili naslov prvaka v prvi slovenski ligi, katere zaključek je potekal v sklopu 4. festivala juda Jožeta Škrabe. Bežigrajčani so zabeležili štiri zmage in en poraz, ki pa zanje ni bil usoden. V izenačenem boju za drugo mesto med ekipami Branik Maribor, Impol in Z'dežele Sankaku so bili najboljši Mariborčani, tretje mesto pa je pripadlo Impolu. Naslov prvaka druge slovenske judo lige pa je osvojila ekipa ŠD GIB Šiška.

Bežigrad je osvojil še tretji zaporedni naslov, potem ko mu je edini poraz prizadejala ekipa Arcon Slovenj Gradec.

"Z nastopom smo zelo zadovoljni, saj smo nastopili s prenovljeno in mlado ekipo kadetov in mladincev, izkušenejši med njimi je le kapetan ekipe Matej Vidmar. Na naslov ekipnih državnih prvakov smo zelo ponosni," je za spletno stran slovenske zveze povedal Miro Bilič, trener in vodja ekipe.

Judo klub Bežigrad - Državni prvaki 1. slovenske judo lige
Judo klub Bežigrad - Državni prvaki 1. slovenske judo lige FOTO: Judo zveza Slovenije

V boju za drugo mesto so tri ekipe, Branik Maribor, Impol in Z'dežele Sankaku dosegle po tri zmage. Zato so odločili medsebojni dvoboji. Ker pa so bili tudi ti med seboj izenačeni, je o drugem mestu odločalo število posamezno dobljenih dvobojev.

Impol in Branik sta dosegla 18 posamičnih zmag, Z'dežele Sankaku pa 17, zato so Celjani osvojila četrto mesto. Ker sta bili ekipi Impola in Branika še vedno izenačeni, so štele tehnične točke dvobojev, kjer je devet točk več osvojila ekipa Branika, ki je tako osvojila naslov državnih podprvakov, ekipa Impola iz Slovenske Bistrice pa se je morala zadovoljiti s tretjim mestom.

Končna lestvica 1. slovenske judo lige:

1. Judo klub Bežigrad

2. Judo klub Branik Maribor

3. Judo klub Impol

4. Judo klub Z dežele Sankaku

5. Judo klub Acron Slovenj Gradec

6. Judo klub TVD Partizan Ljutomer

25 let inkluzivnega juda v Sloveniji

Tekmovanje prve slovenske judo lige je letos potekalo v okviru 4. Festivala juda za vse Jože Škraba, kjer so obeležili četrt stoletja inkluzivnega juda v Sloveniji. V okviru festivala je poleg prve slovenske judo lige potekalo državno prvenstvo v inkluzivnem judu ter državno prvenstvo za veterane. Zbrane v Murski Soboti sta obiskala in nagovorila tudi novoizvoljeni predsednik Judo zveze Slovenije Lovrencij Galuf ter predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prvaki druge lige prav tako Ljubljančani

Že pred dobrim mesecem dni pa je v judo dvorani Športnega društva GIB potekal zaključni turnir II. Slovenske judo lige.

Domača judoisti ŠD GIB Šiška so najprej premagali ekipi Judo kluba Triglav Kranj in Judo kluba Drava Ptuj, v finalu pa so se v ljubljanskem dvoboju pomerili z ekipo Judo kluba Olimpije in slavili s 5:2.

"Na sam zaključni turnir letošnjega ekipnega tekmovanja se nismo posebej pripravljali, seveda pa sem s končnim rezultatom zadovoljen. Ekipa oziroma vsi tekmovalci in tekmovalke nadaljujejo s treningi in čez čas bomo videli, kaj nam bo prinesla prihajajoča sezona," je po tekmovanju dejal trener zmagovalcev Gregor Makovec.

ŠD GIB Šiška - prvaki 2. slovenske judo lige za leto 2021
ŠD GIB Šiška - prvaki 2. slovenske judo lige za leto 2021 FOTO: Judo zveza Slovenije

Z zmago v drugi ligi so se Ljubljančani kvalificirali nazaj v 1. ligo, kjer so krstni naslov osvojili leta 2015.

Končna lestvica 2. slovenske judo lige:

1. ŠD GIB Šiška

2. Judo klub Olimpija

3. Judo klub Drava Ptuj

4. Judo klub Triglav Kranj

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Reši se kdor se more
13. 12. 2021 12.58
+2
Škoda Impola.... včasih je bil premočen za vse nasprotnike, zdaj pa z velikimi mukami tretji... fantje, bo treba začet trenirat malo bolj...