Borilni športi

'Big Baby': V borilni šport ga je zapeljalo dekle z bujnim oprsjem

New York, 02. 03. 2019 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Britanski boksarski zvezdnik Anthony Joshua si želi podjarmiti tudi Ameriko, prva ovira na njegovi poti pa bo zloglasni Jarrel ’Big Baby’ Miller. Američanov življenjepis je nadvse pisan, bratov in sester ima toliko, da jih skorajda ne šteje več, pred ringom pa se je preizkusil tudi v kickboksu.

Po objavi, da se bo Anthony Joshua prvi junijski dan udaril z Jarrelom Millerjem, je ameriški boksar zaživel v soju žarometov. Pozornost mu več kot očitno prija, novinarjem pa je v številnih intervjujih razložil tudi razburljivo življenjsko zgodbo. Američan izhaja iz številčne družine, njegova starša se ne branita naraščaja, zato Miller polbratov in polsester niti ne šteje več.

"Anthony Joshua bo ’padel’ v borbi z mano. To je edini mogoč scenarij, če se bo pomeril z mano v mojem mestu, na mojem dvorišču," je jasno sporočilo ’Big Baby-ja’.
"Anthony Joshua bo ’padel’ v borbi z mano. To je edini mogoč scenarij, če se bo pomeril z mano v mojem mestu, na mojem dvorišču," je jasno sporočilo ’Big Baby-ja’. FOTO: AP
"Bratov in sester imam toliko, da niti še sam ne vem, koliko. Mama je pred menoj že imela sva otroka, starejši brat Greg je sicer zaslužen za velik del moje vzgoje. On ima danes pet otrok, ki so mi kot bratje. Moj biološki oče je izhlapel v zrak. Moja teta pravi, da ima dvajset otrok. Druga teta, ki je malo ’udarjena’, trdi, da jih ima petnajst. Če me torej vprašate, koliko bratov in sester imam, je moj odgovor: Petindvajset, kakšnega več ali manj, v vsakem primeru veliko," je o svoji družini povedal ’Big Baby’, ki prihaja iz Brooklyna.

Po incidentu v šoli je odpotoval v Kanado k teti

Njegova mama je, ko je Jarrel dopolnil dve leti, odpotovala v Belize, čez štiri leta pa se je vrnila domov. Kot otrok je bil borec tih, primanjkovalo mu je samokontrole. Če je kdorkoli rekel kaj, kar mu ni bilo po godu, se je odzval z udarci. "Pri 13 letih sem pretiraval. Nekega dečka sem hudo pretepel. Potem je prišla njegova ekipa, pa sem še njih. V šoli. Mama je vedela, da me bodo vrgli ven, pa me je poslala k teti v Kanado," je novinarjem zaupal Američan, ki se je pri severnih sosedih počutil dosti bolje, zato se je njegovo obnašanje po tistem nekoliko le spremenilo.

"Moje besede na konferencah niso primerne? Vseeno mi je. To je boks," je prepričan Američan.
"Moje besede na konferencah niso primerne? Vseeno mi je. To je boks," je prepričan Američan. FOTO: AP

"V Brooklynu namesto ’Dober dan’ zaslišiš ’Poljubi me na rit’. Ko sem se po dveh letih povsem miren vrnil iz Kanade, so mi že tretji dan ukradli kolo. Pa sem se odločil, da moja kanadska plat v Ameriki ne bo mogla preživeti. Vrnil sem se na stara pota in že naslednji dan ukradel kolo. Vozil sem se naokrog. Šel sem tudi mimo dvorane, v kateri so trenirali kickboks. Iskreno, nisem vstopil zaradi kickboksa, ampak zaradi dekleta z bujnim oprsjem. Tako sem dobil idejo, da bi se naučil boriti," je dejal Miller. V 23 borbah je le dvakrat moral priznati poraz, obakrat proti slovitemu Mirku Filipoviću – Cro Copu. Potem se je kmalu preusmeril v boks, a vendar je v življenju moral početi še vse kaj drugega.

Furyja postavil na laž

Delal je v Dunking Donutsu in se basal s krofi ter tako močno pridobil na teži. Prodajal je avtomobile, bil pa je tudi voznik nekega farmacevtskega podjetja. Ves čas si je želel le borbe v ringu. Nekajkrat se je tako ponudil kot sparing partner Tysonu Furyju, ki se je novinarjem rad hvalil, da ga je kar sedemkrat poslal na tla. "Nihče me nikoli ni zrušil. V kickboksu sem enkrat dobil udarec v trebuh in se sesedel na tla, v boksu pa ... Nikoli! Fury enostavno laže," je za konec še zatrdil ameriški boksar. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bigbadjohn
02. 03. 2019 10.51
+14
Ne pove, če je vrnil kolo, ko je začel trenirati kickbox... ali pak je posadil dekle z bujnim oprsjem na štango in sta se odpeljala v sončni zahod...
Skankhunt42
02. 03. 2019 10.19
+15
joshua očiten favorit.. ne vidm kako bi lahko "big baby" zmagov razn s knockoutom v prvih rundah sicer je fajt joshuin..