Borilni športi

Blachowicz Teixeiri dal darilo in mu zapel za rojstni dan, a Brazilec si želi le šampionskega pasu

Abu Dhabi, 29. 10. 2021 19.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Borci najprestižnejše organizacije mešanih borilnih veščin UFC, ki se bodo jutri zvečer v Abu Dabiju pomerili na dogodku UFC 267, so se danes zbrali na na novinarski konferenci, na kateri so odgovarjala na še zadnja vprašanja pred jutrišnjim spektaklom. Borilni dogodek si lahko kot vedno v živo ogledate na VOYO. Tokrat je ura prijazna tudi za evropske ljubitelje MMA, saj se prenos v soboto prične ob 20.00.

Prva sta na vprašanja odgovarjala borca, ki ste bosta pomerila v zadnji in glavni borbi večera, branilec naslova Jan Blachowicz in izzivalec Glover Teixeira. "Vsaka borba se začne stoje. Verjetno me bo poskušal z boksarskimi spretnostmi poriniti ob rob kletke in potem spraviti na tla, ampak jaz se želim boriti stoje. Pripravljen pa sem tudi na borbo na tleh, seveda," je na vprašanje, kaj pričakuje, odgovoril prvak iz Poljske. Teixeira je sicer prepričan, da bo nasprotnika spravil na tla, saj meni, da bo imel tako največ možnosti, da zaključi borbo: "Spravil ga bom na tla, pa naj bo to z mojo levico ali z wrestlingom." Na to je Blachowicz odgovoril: "Ne, ne bo me."

UFC 267: Blachowicz vs Teixeira

 

Zamujene borbe si lahko kadar koli ogledate na VOYO!

Med poltežkašema pa v nasprotju s soočenji, kakršnih smo vajeni med borci, vlada spoštovanje, kar sta v zelo sproščenem duhu pokazala tudi na novinarski konferenci. Teixeira je o prvaku Blachowiczu dejal: "Jan je pravi borec, v čast mi je, da se bom boril z njim. Pripravljen sem, uživam v celotnem procesu, tudi v zbijanju kilogramov, in v soboto zvečer bom končno dobil svoje darilo (šampionski pas, op. p.). Jan mi ves čas obljublja neko darilo. Nimam pojma o čem govori je to pas?" Poljak pa odgovarja: "Imam darilo zate, to ni pas, a prepričan sem, da ti bo všeč." Blachowicz je po konferenci Teixeiri darilo tudi izročil, in sicer mu je podaril steklenico – kot je zatrdil sam – najboljšega poljskega piva.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na koncu novinarske konference pa so predstavniki medijev tudi zapeli Teixeiri, ki je slavil svoj 42. rojstni dan, in petju se je pridružil tudi njegov sobotni nasprotnik Blachowicz, ki je povsem sproščen pred borbo z "zimzelenim" Brazilcem.

Petr Yan, ki se bo s Coryjem Sandhagenom pomeril za pas začasnega prvaka, je bil kot vedno zelo redkobeseden. Dejal je le: "Nasprotnik dela veliko nepotrebnih gibov. Vem, kako ga lahko premagam. V soboto boste videli, da sem jaz prvak te kategorije." Njegov nasprotnik pa je podal natančnejšo analizo tekmeca: "Zelo dobro se brani, dobro udarja in dobro izvaja pritisk, ampak jaz sem pripravljen na to. Mislim, da sva midva najboljša 'udarjača' v tej kategoriji, čeprav imava povsem različna sloga. Ampak to bo naredilo najino borbo zelo zanimivo. Bomo videli, čigav slog bo prevladal."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Publika v Abu Dabiju bo na delu videla tudi enega izmed dagestanskih borcev, ki so tu zaradi bivšega nespornega prvaka Habiba Nurmagomedova. Ta je prestolnici Združenih arabskih emiratov dvakrat branil pas in se lani tu tudi upokojil. Islam Mahačev je takoj, ko je dobil mikrofon v roke, dejal: "Mislim, da je Abu Dabi moj prostor," na kar se je domača publika bučno odzvala. Tega se zaveda tudi njegov nasprotnik Dan Hooker: "Vem, da sem na sovražnem terenu, a tu sem, da pokvarim zabavo." Mahačev pa se zaveda, da tu ni le za zabavo, temveč ga čaka borba s težkim nasprotnikom, ki bi lahko dala potencialnega izzivalca za prvaka: "Moram pokazati svojo najboljšo predstavo, ker sem blizu borbi za naslov prvaka."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 Seznam vseh borb, ki si jih boste lahko v živo ogledali na VOYO:

Poltežka kategorija: Jan Blachowicz – Glover Teixeira (Błachowicz brani naslov nespornega prvaka)

Bantamska kategorija: Petr Yan – Cory Sandhagen (za naslov začasnega prvaka)

Lahka kategorija: Islam Mahačev – Dan Hooker

Težka kategorija: Alexander Volkov – Marcin Tybura

Velterska kategorija: Li Džingliang – Khamzat Chimaev

Poltežka kategorija: Magomed Ankalajev – Volkan Oezdemir

UFC 267: Blachowicz vs Teixeira
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.