Borilni športi

Bo Cormier izkoristil manjši oktagon in se vrnil na 'težkaški' prestol?

Las Vegas, 21. 06. 2020 15.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Do tretjega obračuna za naslov svetovnega UFC prvaka težke kategorije med branilcem naslova Stipetom Miočićem in prvim izzivalcem Danielom Cormierjem je ostalo nekaj manj kot dva meseca. V Las Vegasu bo torej padla končna odločitev o tem, kdo od omenjenega dvojca je nesporni vladar 'kraljevske' težavnostne kategorije. Postavlja pa se tudi vprašanje, komu bo manjši oktagon bolj pisan na kožo.

Vodstvo UFC-ja na čelu s predsednikom Dano Whitom je vnovič izkoristilo lastni APEX-ov kompleks za organizacijo dogodka UFC 252, ki bo na sporedu 15. avgusta v Las Vegasu. Glavna protagonista dogodka pa sta znana že nekaj časa, branilec naslova svetovnega prvaka v težki kategoriji Stipe Miočić in njegov prvi izzivalec, sicer stari znanec, Daniel Cormier.

To bo, kot že rečeno, njun tretji medsebojni obračun v zadnjih dveh letih. Prvega je razmeroma gladko dobil Cormier, drugega pa ameriški borec hrvaških korenin, s čimer je odvzel šampionski pas velikemu rivalu. Številni analitiki, med katerimi je najbolj uveljavljeno ime Ariela Helwanija, se zdaj sprašujejo, komu od omenjenega dvojca bo manjši oktagon v Apexovem kompleksu bolj pisan na kožo. Sodeč po izjavah izzivalca, bi moral biti v prednosti torej Cormier, a bo tudi Miočić storil čisto vse, da šampionski pas vsaj še nekaj časa ostane v njegovi lasti. "Mnogi me sprašujejo, zakaj je v Apexovi dvorani postavljen manjši oktagon. Rečeno mi je bilo, da je to zaradi razsvetljave, ki je bila posebej ustvarjena za to dimenzijo 'bojišča'. Zanimiv je tudi podatek, da UFC ni želel organizirati svojih dogodkov v tej dvorani, razen dogodkov tipa 'Contender Series'. In če bi želeli postaviti večji oktagon, bi imeli velike težave z ustrezno razsvetljavo," je pojasnil ugledni MMA novinar Ariel Helwani. "Na uho mi je prišla informacija, da so iz Miočićevega tabora naredili podrobnejšo analizo obstoječega oktagona, saj se želijo prepričati, kako se bo njihov varovanec, aktualni svetovni prvak, znašel v njem. To priča o tem, kako pomemben je za Stipeta tretji obračun s Cormierjem," je nadaljeval Helwani ter zaključil:

Stipe Miočić in Daniel Cormier sta na predhodnih dveh medsebojnih obračunih prikazala izjemno bojevitost. Kdo bo imel sredi avgusta večjo željo po zmagi?
Stipe Miočić in Daniel Cormier sta na predhodnih dveh medsebojnih obračunih prikazala izjemno bojevitost. Kdo bo imel sredi avgusta večjo željo po zmagi? FOTO: AP

"Menim, da bo v rahli prednosti Cormier, saj je zelo dober v rokoborbi. Želi si manjše razdalje do nasprotnika, vprašanje pa je, kako se bo odzval Miočić. Verjamem, da se bo tudi on maksimalno pripravil na vse možne scenarije. To bo verjetno kar UFC-jev vrhunec letošnjega koledarskega leta, čeprav nas sredi septembra čaka še ena poslastica med Khabibom Nurmagomedovom in Justinom Gaethjejem v lahki kategoriji. Težko bi se odločil, kateri od omenjenih dvobojev bo pritegnil večjo pozornost medijev in širše javnosti."   

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Devilz Pff
28. 06. 2020 12.39
Stipe je res legenda od človeka.
Esprit
21. 06. 2020 19.57
-6
glavno da šprica kri in se lomijo kosti, če pade v nezavest še večje kvote....in vse to lahko gledajo tudi otroki, medtem ko je za Lord of The Rings opozorilo 14+! UFC ne bi smel biti legalen, ker ni šport. Je legalizacije uličnega pretepa za ogromne vsote denarja.
poper00
21. 06. 2020 21.54
+6
To niso nobeni ulični pretepi.Ufc je manj nevaren kot Boks.Če bi ga prepovedali bi morali vse borilne športe.
Horvster
28. 06. 2020 12.34
+1
Ocitno se ti vidi da nimas pojma o sportu otroci ce ti je otrok budn ob 4 zjutraj je nekaj narobe z tabo 😀
Hellsrael
21. 06. 2020 19.26
+7
Stipe,khabib 💪