Borilni športi

Bo Fury izničil 'prekletstvo Versacejevega plašča'?

Las Vegas, 06. 10. 2021 13.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Tyson Fury, ki se bo v noči s sobote na nedeljo že tretjič pomeril z Deontayem Wilderjem, se je na novinarsko konferenco za britanske medije odpravil odet v neslavni Versacejev plašč in s tem vznemiril svoje navijače. Versacejev črn plašč z zlato obrobo med ljubitelji borilnih športov namreč velja za prekletega, saj so do sedaj vsi borci, ki so ga pred borbo nosili, nato tudi izgubili.

Neporaženi britanski boksar Tyson Fury, ki bo konec tedna v Las Vegasu zaključil trilogijo z Deontayem Wilderjem (prenos na VOYO se začne v nedeljo ob 3.00), po mnenju mnogih ljubiteljev boksa in drugih borilnih športov izziva usodo. Na novinarski konferenci za britanske medije se je namreč pojavil v črnem plašču znamke Versace, ki med ljubitelji borilnih športov velja za prekletega, saj so borci, ki so plašč nosili, nato iz kletke ali ringa odšli poraženi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Med tistimi, ki so podlegli 'prekletstvu Versacejevega plašča, so predvsem borci mešanih borilnih veščin: Conor McGregor je prvi, ki je nosil neslavni plašč in izgubil na debiju v boksarskem ringu proti Floydu Mayweatherju, tudi po vrnitvi v UFC-jev oktagon pa nato ni bil uspešen. Izgubil je namreč proti Habibu Nurmagomedovu in dvakrat proti Dustinu Poirierju, premagal pa je le veterana športa Donalda Cerroneja. Drugi, ki ga je zadelo prekletstvo je bil prvak srednjetežke kategorije Israel Adesanya, ki je po nošnji plašča doživel svoj sploh prvi poraz v mešanih borilnih veščinah, in sicer proti Janu Blachowiczu. Prekletstvu se ni izmuznil tudi Jorge Masvidal, ki je dvakrat zapored izgubil proti Kamaru Usmanu.

'Žrtve' prekletstva Versacejevega plašča pa niso le borci mešanih borilnih veščin temveč tudi boksarji. Zadnji je maja letos podlegel Furyjev rojak Billy Joe Saunders, ki se je v plašču pojavil na soočenju s tekmecem Canelom Alvarezom in nato borbo prepričljivo izgubil ter tako doživel svoj sploh prvi poraz v profesionalni karieri. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Fury vs Wilder 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Profesormarck
06. 10. 2021 18.14
-4
Wilder ga poje za malo malico...ljubil bo tla-večkrat.
marston
06. 10. 2021 14.16
+9
upam, da Fury zmaga
Bigbadjohn
06. 10. 2021 18.26
+1
ropi fast
06. 10. 2021 13.26
+5
kdaj je glavni fight ob 5? hvala