Borilni športi

Bo Joshua dočakal borbo za naslov v ZDA? Miller padel na doping testu!

New York, 17. 04. 2019 08.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ameriški boksar Jarrell Miller, ki bi se v kultnem newyorškem Madison Square Gardenu moral 1. junija pomeriti z Anthonyjem Joshuo v bitki za naslov v težki kategoriji za šampionske pasove IBF, IBO, WBA in WBO, je padel na dopinškem testu, poročajo številni ameriški mediji, med katerimi je tudi ugledni ESPN. V njegovem telesu naj bi našli prepovedano zdravilo GW501516 (znano tudi kot cardarine oz. endurobol).

Bo do borbe za naslov prvaka v MSG-ju sploh prišlo?
Bo do borbe za naslov prvaka v MSG-ju sploh prišlo? FOTO: AP

Vzorec pozitivnega dopinškega testa Jarrella Millerja (23 zmag, 0 porazov, 1 remi) je bil odvzet 20. marca letos, poroča ESPN. "Smo v procesu zbiranja informacij o rezultatih VADA (antidopinške zveze) in kmalu bomo v zvezi s to zadevo imeli več pojasnil," je povedal Millerjev predstavnik Dmitriy Salita. "Medtem pa se Jarrelll še vedno zavzeto pripravlja na obračun z Joshuo," je še dodal Salita v pogovoru za ugledni ESPN.

Novico o pozitivnem dopinškem testu so potrdili tudi v taboru Anthonyja Joshue (22 zmag, 0 porazov, 0 remijev). "VADA nas je obvestila o neugodni najdbi v vzorcu urina Jarrella Millerja," je potrdil Jushuov promotor Eddie Hearn. "Sodelujemo z vsemi stranmi in kmalu bomo predstavili sveže novice. AJ priprave na obračun 1. junija v MSG-ju se nadaljujejo," je pristavil Hearn.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Če bo Miller zaradi pozitivnega dopinškega testa moral izpustiti obračun s trenutnim vladarjem težke kategorije Joshuo, bo zapravil veliko število zelencev, saj se mu z obračunom v MSG-ju obeta preko štiri milijonov evrov zaslužka. Do danes je Miller zaslužil z borbo proti Bogdanu Dinu, ko je v žep pospravil okoli 450.000 evrov.

GW501516 oz. endurobol se največkrat uporablja za izgubo teže, VADA pa ga je na seznam prepovedanih poživil uvrstila zaradi ugotovitev, da je ta produkt lahko rakotvoren. Millerja zdaj čaka zaslišanje pred newyorško športno komisijo, ki bo nato določila morebitne sankcije za Američana.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Razumnež
19. 04. 2019 13.14
Zanimivo, da smo si z opicami tako podobni.
Pablo1119
17. 04. 2019 10.55
+3
AJ bi ga pojedu tud če je ta na dopingu ali pa ne...