Borilni športi

Bo Joshua rešil uganko imenovano Ruiz: 'Naj se rokenrol začne'

London, 04. 12. 2019 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Britanski boksarski as Anthony Joshua bo v soboto, 7. decembra, dobil priložnost, da popravi svojo junijsko napako. Po porazu, ki je dodobra premešal karte v težki kategoriji, se bo v eni najtežje pričakovanih borb zadnjih nekaj mesecev pomeril s 'krvnikom' Andyjem Ruizom Jr. Britanec verjame, da ima načrt, s katerim lahko premaga Mehičana in v svojo vitrino vrne pasove težke kategorije.

Ljubitelji boksa že odštevajo dneve do nove boksarske poslastice, v kateri bosta v ringu zaplesala Anthony Joshua in Andy Ruiz Jr. Mehičan je dodobra uničil Britančeve načrte in ga naučil pomembne lekcije, Joshua je tako prepričan, da napake v ringu tokrat ne bo ponovil.

Boksarsko poslastico med Ruizom in Joshuo si boste lahko v soboto, 7. decembra, ogledali tudi na Voyo.

"Mislim, da sem doživel enega najhujših porazov v težki kategoriji. Pred tem so moje ime omenjali ob Wilderjevem, češ da se bova pomerila za naziv absolutnega prvaka težke kategorije. Deontay Wilder ni utrpel poraza. Borba s Tysonom Furyjem se je končala brez zmagovalca. Moj niz zaporednih zmag pa je prekinil poraz. Tako so bile vse oči spet usmerjene vame. Kako se bo soočil s tem? Zdelo se mi je pomembno, da se s tem spopadem kot pravi šampion," je svoj vidik na dogajanje zadnjih mesecev ponudil Joshua in nadaljeval: "Ne glede na to, kaj prestajaš, vedno se vedi kot šampion. To sporočilo sem želel prenesti naprej. Tudi v slabih časih lahko hodiš naokrog z dvignjeno glavo. Saj veste, kaj želim reči."

Britanec se dobro zaveda, da se bo na arabskem polotoku pisala boksarska zgodovina. V primeru ponovnega poraza ga sicer številni pošiljajo v prezgodnjo upokojitev, zmaga pa mu bo povrnila krila, ki ga lahko pripeljejo vse do vrha.

Andy Ruiz se je v New Yorku po tehničnem nokavtu veselil zmage v sedmi rundi.
Andy Ruiz se je v New Yorku po tehničnem nokavtu veselil zmage v sedmi rundi. FOTO: AP

"Zanimivo, konec koncev bo to moja največja priložnost. V Savdski Arabiji bom imel priložnost, da se zapišem v zgodovino. To bo pomembna prelomnica v moji karieri. Jaz, Anthony Joshua, se bom boril za naslov prvaka v težki kategoriji. Ne menite se za besedo revanša, dejstvo je, da sem izgubil zadnjo borbo z Ruizom. Dana mi je nova priložnost v težki kategoriji," je prepričan Joshua, ki z nestrpnostjo pričakuje, da se lahko izkaže v ringu: "V še tako drastični in težki situaciji je mogoče najti tudi pozitivno plat. Lahko se bom boril za naslov svetovnega prvaka težke kategorije. Naj se rokenrol začne. Borim se proti borcu, za katerega vem, da ga lahko premagam, če bo naš načrt le dovolj taktično dovršen."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bigbadjohn
05. 12. 2019 08.00
+6
Bojim se, da je taktični načrt umrtviti borbo po zgledu Klička, ki je na ta način vladal težki kategoriji leta in leta, ter zmagati po točkah. Torej- izogibanje izmenjavam in izkoriščanje dosega, da Andyju ne pusti blizu... Napoved: uspavanka za Adelino (in ostali svet))!
bus303
04. 12. 2019 12.17
+5
Riuz! Še enkrat ga bo naskodlav.
BELAN
04. 12. 2019 11.37
-2
Verjetno ga bo britanec razbil,bomo videli....
mufflon
04. 12. 2019 07.59
-17
Zavec bi oba naenkrat pretepu.
DR.Fejsbuk
04. 12. 2019 10.25
+7