Borilni športi

Bob Arum: Fury vs. Joshua? Lahko se dogovorimo v enem dnevu

London, 03. 06. 2020 14.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kdaj bi se lahko v boju za nespornega vladarja težke boksarske kategorije udarila rojaka Tyson Fury in Anthony Joshua, še vedno ni znano. Glavna promotorja aktualnega svetovnega prvaka po verziji WBC Tysona Furyja Frank Warren (za Veliko Britanijo) in Bob Arum (za Združene države Amerike) zatrjujeta, da če bo z druge strani obstajala dovolj močna želja, se lahko dogovor o borbi z Anthonyjem Joshuo sklene v enem dnevu.

Frank Warren, Furyjev promotor za britansko tržišče, je že nekajkrat poudaril, da je njegov varovanec pripravljen nemudoma pristati na dogovor za borbo z rojakom in obenem aktualnim svetovnim prvakom v preostalih treh različicah težke kategorije (IBF, WBA in WBO) Anthonyjem Joshuo, a kaj. ko druga stran še naprej previdno tehta najboljše možnosti za obdobje naslednjih 12 mesecev.

"Če bi obstajala dovolj močna želja na drugi strani, se dogovor o dvoboju lahko sklene v manj kot 24 urah. V to sem povsem prepričan," je v ekskluzivnem pogovoru za Sky Sports dejal Warren, Furyjev promotor za ameriško tržišče Bob Arum pa ga je dopolnil: "Bila bi velika škoda, če v bližnji prihodnosti (govorimo o obdobju naslednjih 8 do 10 mesecev, op. p.) ne bi prišlo to tega, tako težko pričakovanega obračuna med trenutno najboljšim boksarjema v težki kategoriji. Tyson Fury se je v zadnjih dveh letih povsem prerodil, Joshua pa je izjemno inteligenten fant, ki se zaveda, da se bo prej ali slej moral 'udariti' s Furyjem, če bo želel vsaj nekaj časa nositi naziv nespornega kralja težke kategorije." 

Bob Arum je prepričan, da bi se za dvoboj njegovega varovanca (Tyson Fury na sliki desno, op. p.) z Anthonyjem Joshuo lahko dogovorili v manj kot 24 urah.
Bob Arum je prepričan, da bi se za dvoboj njegovega varovanca (Tyson Fury na sliki desno, op. p.) z Anthonyjem Joshuo lahko dogovorili v manj kot 24 urah. FOTO: AP

Tako Arum kot Warren se sicer zavedata, da oba boksarja čakata še vnaprej dogovorjena dvoboja s Kubratom Pulevom (Joshua, op. p.) oziroma z Deontayjem Wilderjem (Fury, op. p.). "To ni nobena ovira do želenega dogovora. Verjamem, da sta oba dorasla naslednji nalogi, nato pa lahko začnemo konretnejša pogajanja o medsebojnem obračunu Fury vs. Joshua. To bi bil spektakel brez primere, nekaj, kar bi našemu narodu prineslo radost in privabilo nasmehe na obraze po zahtevnem boju s 'koronakrizo'. Za zdaj še ni znano, kdaj bodo lahko na športnih prireditvah znova navzoči gledalci, toda vsi skupaj si želimo, da bi bilo to izvedljivo čimprej. Ne nazadnje se športniki pripravljajo za to, da se predstavijo svojim privržencem," je še dejal Warren.  

Kakorkoli, kot zdaj stvari stojijo, bi lahko bil prvi datum za izvedbo težko pričakovanega dvoboja nekje sredi marca prihodnje leto. Vse bo odvisno od termina predhodno omenjenih obračunov obeh borcev, nato pa bodo vpletene strani storile vse, da do dogovora na vsesplošno zadovoljstvo naposled tudi pride.  

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AnthonyfJoshua
03. 06. 2020 15.19
+3
Jesus dejte jih ze enkrat da se stepeta pa bo. Vsak dan drugačni odgovori na vseskozi ista vprašanja.
Admin je Kekec
03. 06. 2020 15.14
-1
Te borbe nebo pa ce bo se 100 let preteklo
DaDo77
03. 06. 2020 14.37
+5
Joshua ne upa, ker se zaveda da trenutno nima možnosti proti Furyju
MrKritik77 .
03. 06. 2020 14.25
+8
Osebno bi stavil na Furyja. Bo pa vsekakor zanimiv fight, ko se bo zgodil.
Vridraivardo
03. 06. 2020 14.21
-4
Borite se raje ,za kaj bolj ,koristnega ,poleg boksa .
bikoborec69
03. 06. 2020 14.19
-4
To še ne bomo gledali tako kmalu. Bo pa jih Fury fasal.
Richy1260
03. 06. 2020 15.43
+5
Prijatelj dragi in poznavalec boksa,ti povem da niti približno ne moreš rečt,da bo Fury izgubil,ker ti garantiram,da se tega dvoboja Joshua izogiba,ker ve gdo je trenutno tata mata v težki kategoriji
BELAN
03. 06. 2020 20.27
-1
Kdo se izogiba,kje si to prebral.....ne piši bedarije