Borilni športi

Ortega zaradi izpaha desne rame v prvi rundi zaključil boj

Elmont, 16. 07. 2022 23.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Najmočnejša organizacija mešanih borilnih veščin na svetu je bila tokrat v New Yorku. Pravi borilni spektakel nas je čakal v peresni kategoriji, kjer sta se merila Brian Ortega in Yair Rodriguez. Zmagovalec borbe bi si z morebitno dobro predstavo lahko zagotovil borbo za naslov prvaka. Žal gledalci niso prišli na svoj račun. Že v prvi rundi je izpah desne rame Ortegi preprečil nadaljnji boj. Borilni dogodek si lahko kadarkoli ogledate na VOYO. Vse ljubitelje borilnih veščin pa bo zagotovo razveselila novica o tem, da se bosta na UFC 280 pomerila Charles Oliveira in Islam Mahačev. Dogodek bo potekal 22. oktobra tega leta.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Alexsander Volkanovski je na UFC 276 premagal Maxa Hollowaya in tako potrdil, da je nesporen vladar peresne kategorije. Tako je že četrtič zapored ubranil naslov prvaka, sedaj pa išče svojega novega izzivalca. Volkanovski se je sicer lani septembra že pomeril z Brianom Ortego in le-temu je malo zmanjkalo do presenečenja.

Danes sta se v ringu tako pomerila Ortega in Yair Rodriguez. Mehičan Rodriguez velja za enega bolj atraktivnih borcev v ameriški MMA organizaciji. Pred nami je bila prava borilna poslastica, ki pa se je žal predčasno zaključila. Že v prvi rundi smo videli poškodbo desne rame, natančneje izpah le-te ter veliko smole za Ortego. Rodriguez se je športno umaknil. Slednji je postal zmagovalec, in sicer s tehničnim nokavtom.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V glavnem delu dogodka sta se v mušji kategoriji najprej pomerili Lauren Murphy in Miesha Tate. Njuna borba je bila na dogodku UFC 276 zaradi okužbe s koronavirusom Murphyjeve prestavljena. V prvi rundi sta bili obe borki zagotovo nezadovoljni s svojo predstavo. Tudi druga runda na začetku ni postregla z atraktivnostjo, a je velika podplutba pod levim očesom Mieshe Tate v nadaljevanju nakazovala drugače. Po koncu tretje runde še nismo dobili zmagovalke. Lauren Murphy je to postala po soglasni sodniški odločitvi. V nadaljevanju sta se pomerila še dva peresnokategornika, in sicer Shane Burgos in Charles Jourdain. Prva runda je bila na začetku bolj v korist Burgosa, medtem ko je proti koncu runde prevladoval Jourdain. Tudi druga runda ni postregla z zmagovalcem. V tretji rundi borbe, ki bi lahko bila zlahka proglašena za najbolj atraktivno, sta bila borca precej izenačena. Zmagovalec je po večinski sodniški odločitvi postal Burgos. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Borba v mušji kategoriji med Mattom Schnellom in Sujem Mudaeržijem, je bila tretja borba večera. Schnell je v drugi rundi s podreditvijo uspaval Tibetanca. Po tem, ko je bil ta že resneje načet, si je z močnim direktom najverjetneje prislužil zmago. Mudaerži na razglasitev zmagovalca ni počakal, takoj je bil odpeljan k zdravniški službi. V velterski kategoriji sta se v nadaljevanju pomerila Li Žingliang in Muslim Salikov, ki je bil v nizu petih zaporednih zmag, a se mu tokrat ni izšlo. Sodnik je v drugi rundi boj prekinil, po tem, ko je Žingliang spravil Salikova na tla. Udarci na tleh so bili enostavno premočni. Tudi uradna razglasitev je potrdila zmagovalca, to je postal Kitajec, in sicer s tehničnim nokavtom. Predzadnja borba večera je pripadala Michele Waterson in Amandi Lemos. V slamnati kategoriji sta se pomerili borki, ki sta svojo zadnjo borbo izgubili. Watersonova se je v drugi rundi predala, s tem, ko je potapkala. Športna poteza Lemosove, ki ni čakala, da sodnik boj prekine, ampak je borbo zaključila sama. Zmagala je s tako imenovano giljotino. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Seznam borb, ki si jih lahko ogledate na VOYO:

Peresna kategorija: Brian Ortega - Yair Rodriguez

Ženska slamnata kategorija: Michele Waterson - Amanda Lemos

Velterska kategorija: Li Žingliang - Muslim Salikov

Mušja kategorija: Matt Schnell - Su Mudaerži

Peresna kategorija: Shane Burgos - Charles Jourdain

Ženska mušja kategorija: Lauren Murphy - Miesha Tate

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.