Borilni športi

Beterbiev strl odpor Deinesa v 10. rundi

Moskva, 20. 03. 2021 16.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Mirko Vorkapić, T.Š.
Komentarji
1

V Moskvi se je odvil boksarski večer, v glavni borbi sta se pomerila neporaženi prvak v poltežki kategoriji Rus Artur Beterbiev in njegov tekmec, Nemec Adam Deines. Nemec se je dobro upiral in na začetku dvoboja Rusu povzročil kar nekaj težav, vendar je Beterbiev vztrajno izvajal pritisk na nasprotnika in ga dokončno strl v 10. rundi.

Dagestanski Rus Artur Beterbiev, ta hip najboljši boksar poltežke kategorije, je v Moskvi upravičil vlogo favorita in premagal Nemca ruskih korenin Adama Deinesa s tehničnim nokavtom v 10. rundi. Vendar je do zmage prišel vse prej kot gladko, saj se mu je Nemec do pete runde precej dobro upiral. Vseeno pa ga noge niso nesle tako daleč, kot bi si želel in Beterbiev je iz sekunde v sekundo skrajševal borbeno razdaljo.

Deines je začel postajati statična tarča in je vse več časa preživljal na vrveh, kjer pa je Beterbiev najbolj domač. V deseti rundi je Rus nato z izjemnim kontra udarcem - levi krošejem, Nemca poslal na tla. Ta se je sicer pobral s tal, vendar je njegov kot videl dovolj in sodniku z brisačo naznanil, da bojevnika umika z bojišča. Beterbiev je obranil naslov prvaka poltežke kategorije v organizacijah WBC in IBF. 

Artur Berterbiev
Artur Berterbiev FOTO: AP

Zanimivo bo videti, kakšni bodo načrti odličnega Rusa v prihodnosti. V kategoriji pas organizacije WBA drži njegov rojak Dimitrij Bivol, kategorijo južneje pa se nahaja boksarski megazvezdnik Canelo Alvarez, ki ne izključuje vnovični naskok na poltežko kategorijo v bližnji prihodnosti. 

V glavnem preddvoboju pa je zablestel Rus Pavel Siljagin, ki je povsem deklasiral nosilca srebrnega WBC-pasu, favoriziranega Uzbekistanca Azizbeka Abdugofurova. V šele sedmem profesionalnem dvoboju je pokazal zvrhano mero zrelosti, psihološke stabilnosti in izjemnega taktiziranja ter v 12. rundah povsem zavrtel kompas nasprotniku, ki se nikakor ni znašel, ob tem pa je še prejel bolečo bero raznovrstnih udarcev.

Celoten boksarski dogodek v Moskvi si lahko ogledate v arhivu VOYO.

Koronavirus pasica nova


  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Von_Clausewitz
20. 03. 2021 21.06
+3
Da vas malo podučim o teh "svetovnih" prvakov. Kot prvo ni svetovni prvak, ampak je prvak po verziji WBC in IBF. Za bit svetovni prvak bi se moral pomerit z vsemi kategorijami z najboljšimi, da bi lahko sploh govorili o svetovnih prvakov. Slednje, pa naj bo prvak v vseh petih pasovih v svoji kategoriji, tako kot je to bil Tyson pa bi mu lahko rekli Svetovni prvak...Niti Vladimir Kličko ni imel vseh pet pasov. Tako da...ne zavajat folk z nekimi fa.ke ne ws za promocijo