Borilni športi

Boksarska olimpijska prvakinja zaradi strahu pred slepoto končala kariero

London, 06. 11. 2019 13.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
3

Britanka Nicola Adams je na olimpijskih igrah v Londonu leta 2012 kot prva boksarka osvojila zlato odličje, uspeh pa ponovila štiri leta pozneje v Riu. Leta 2017 je postala profesionalna boksarka, zdaj pa se je pri 37 letih odločila, da konča športno pot, saj jo skrbi, da bi izgubila vid.

"Svetovali so mi, da bi kakršen koli nadaljnji udarec v oko verjetno lahko nepopravljivo ogrozil moj vid in celo povzročil, da bi ga za stalno izgubila," je povedala Adamsova, ki je tudi letošnja svetovna prvakinja v mušji kategoriji po verziji WBO

Za Yorkshire Evening Post je Nicola Adams dodala še: "Neizmerno sem ponosna, da sem zastopala našo državo na olimpijskih igrah in osvojila dve zlati medalji ter osvojila pas za zmago po verziji WBO. Uresničile sem svoje sanje, a vse to je pustilo posledice na mojem telesu." Adamsova ima dve zlati olimpijski odličji in je nameravala naslov braniti na OI leta 2020 v Tokiu, a bo zaradi zdravja morala opustiti te načrte.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zadnjič je bila Britanka v ringu 28. septembra, ko je po petih zmagah med profesionalkami prišla po prvega remija, kot amaterka pa je zmagala na vseh večjih tekmovanjih, tudi na prvih olimpijskih igrah, na katerih so se boksarke lahko potegovale za odličja. V Londonu in Riu so se boksarke borile v treh kategorijah, v Tokiu prihodnje leto pa se bodo v petih. Tako je 37-letna Angležinja osvojila zlato leta 2012 in nato ubranila naslov v letu 2016, leta 2017 pa se je preselila med profesionalce, njena statistika je pet zmag in en neodločen izid.

Njen zastopnik Frank Warren je dejal: "Njeni dosežki bodo zapisani v zgodovino in vedno bo ikona britanskega športa. Pogrešali jo bomo, a bo tudi inspiracija za vse generacije, ki še prihajajo.".

Nicola Adams
Nicola Adams FOTO: AP
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

0OO7
06. 11. 2019 15.59
+12
Očitno je, da ji mozeg še ni poškodovan od udarcev. Pametno punca. Živi naprej..!
DaDo77
06. 11. 2019 15.10
+16
Edina logična izbira
Sputnik
06. 11. 2019 14.39
-9
angležinja oblita s čokolado. meni je smešno ko so črni ko čokolada 90% kakav evropejci.