Borilni športi

Boksarska poslastica? Hearn potrdil: Dogovarjamo se za Joshua proti Wilderju

London, 15. 10. 2018 19.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ljubitelji boksa že kar nekaj mesecev nestrpno čakajo, da se bosta v ringu za naslov nespornega vladarja težke kategorije pomerila Anthony Joshua in Deontay Wilder. Slednji mora sicer najprej premagati povratnika Tysona Furyja, da sploh zadrži pas organizacije WBC, kljub temu, pa so pogajanja za nov boksarski spektakel že v teku.

Anthony Joshua je proti Povetkinu dosegel 21. nokavt v karieri.
Anthony Joshua je proti Povetkinu dosegel 21. nokavt v karieri. FOTO: AP
Anthony Joshua je pred tedni znova uspešno ubranil vse svoje naslove v težki kategoriji, potem ko je v sedmi rundi z nokavtom 'odpravil' izzivalca Aleksandra Povetkina. Britanec je s tem zabeležil še 22. zmago v 22. profesionalni borbi in tekmecem poslal jasno sporočilo, da želi postati nesporni vladar težke kategorije. A če se bo želel res pohvaliti s tem dosežkom, bom moral visoko v zrak dvigniti tudi pas organizacije WBC, ki je že vse od leta 2015 v lasti Deontayja Wilderja. Izkušeni Američan, ki je dobil prav vseh 40 profesionalnih borb, se sicer trenutno še ne obremenjuje z Britancem, saj ga 1. decembra v Los Angelesu čaka težko pričakovan obračun s povratnikom Tysonom Furyjem. Tistim Furyjem, ki je leta 2015 premagal Vladimirja Klička in mu odvzel vse pasove, a jih kasneje zaradi jemanja prepovedanih poživil tudi izgubil in prevlado v težki kategoriji je začel Josuha. In Joshua sedaj nestrpno pričakuje dvoboj med Wilderjem in Furyjem, sam bi se rad pomeril z Američanom, a če slednji izgubi, do tega verjetno ne bo prišlo, saj bi to pomenilo, da bi prvak organizacije WBC postal Fury. Da pogovori za dvoboj Joshua-Wilder potekaj predčasno, je sicer že potrdil promotor borb Eddie Hearn.

"Pri pogajanjih napredujemo, v tem smislu, da se sploh pogovarjamo. Kaj več, pa še nismo dorekli. Mogoče je to že dovolj in se bomo kmalu znova usedli za isto mizo in se dogovorili za borbo. Naša stran želi slišati od njih, ali jim je všeč naša ponudba. Če jim ne bo všeč, jim bomo predstavili novo. Borca sta pokazala interes, navijači so pokazali interes, zakaj bi torej čakali? Če se že na začetku nehamo pogovarjati, potem nima smisla, da se sploh trudimo organizirati to borbo," je bil slikovit Hearn, ki je seveda govoril o tem, da se je znova zapletlo okoli denarja. Borca bi namreč že morala stopiti skupaj v ring, a se Wilderjev tabor ni strinjal, kako naj bi se denarna 'pogača' razdelila in vse je padlo v vodo, Joshua pa je moral v ring z obveznim izzivalcem Povetkinom. 

Deontay Wilder še ne pozna poraza.
Deontay Wilder še ne pozna poraza. FOTO: AP

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.