Borilni športi

Bomo priča boksarski trilogiji? De La Hoya potrdil pogovore z Golovkinom

Ciudad de Mexico, 13. 01. 2019 17.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Legendarni Oscar De La Hoya, ki trenutno opravlja vlogo zastopnika mehiškega boksarja Saula Alvareza, je ameriškim medijem potrdil govorice, da se njegov tabor dogovarja za povratni dvoboj z Genadijem Golovkinom. Če bo do borbe res prišlo, bi se borca pomerila še tretjič v zadnjih treh letih.

Genadij Golovkin in Saul Alvarez bi lahko še tretjič 'zaplesala' v ringu.
Genadij Golovkin in Saul Alvarez bi lahko še tretjič 'zaplesala' v ringu. FOTO: AP

Ljubitelji boksa bi lahko maja letos znova prišli na svoj račun. Nekdanji boksarski šampion, sedaj pa boksarski promotor Oscar De La Hoya je namreč potrdil, da se njegov tabor dogovarja za še ne obračun z nekdanjim vladarjem srednje kategorije. Genadijem Golovkinom. Saul 'Canelo' Alvarez in Golovkin imata dolgo in predvsem kontroverzno zgodovino medsebojnih borb. Prvič sta se pomerila septembra 2017, in sicer v Las Vegasu, kjer pa se je borba na presenečenje vseh ljubiteljev boksa, končala brez zmagovalca. Mnogi so prepričani, da je bil Kazahstanec bistveno boljši v omenjenem obračunu, a sodniki so borbo ocenili po svoje in končala se je torej z neodločenim izidom, Golovkin pa je ostal nesporni vladar srednje kategorije, saj je obdržal vse šampionske pasove (WBA, WBC, IBF, IBO in Ring magazine, op. p.). 

Drugič sta se pomerila točno leto dni kasneje, v isti lasvegaški dvorani, le da s(m)o tokrat vendarle dobili zmagovalca. Prvak pa je (tudi kontroverzno) postal Saul Alvarez in Golovkinu zadal sploh prvi profesionalni poraz v karieri. Mnogi so bili prepričani, da v 12-ih rundah Mehičan ni bil boljši nasprotnik v ringu, a znova so sodniki videli svoje in po deljeni odločitvi zmago pripisali Alvarezu. Mehičan je takoj po zmagi podpisal donosno pogodbo s spletno video platformo DAZN. Za petletno sodelovanje bo prejel slabih 320 milijonov evrov. Seveda pa lastniki omenjenega ponudnika športnih vsebin od borca pričakujejo, da bo vsako leto dvakrat do trikrat stopil v ring in to z eminentnim imenom iz sveta boksa. In tu se na vrhu seznama teh imen znajde Genadij Golovkin. 

"DAZN je prihodnost boksa, ogled na zahtevo (pay-per-view, op. p) je mrtev. Canelo Alvarez ima na leto dve do tri borbe in to proti najboljšim nasprotnikom. Pred dnevi smo imeli prve pogovore z predstavniki Genadija Golovkina. In seveda je glavna tema pogovora tretji obračun s Canelom. Vas zanima kdaj, na največji mehiški praznik, seveda (Cinco de Mayo, op. p.), to je tudi največji boksarski praznik v Las Vegasu, to smo že večkrat dokazali, ko smo v ZDA pripeljali mehiške borce. Canelo se želi boriti le z najboljšimi in tretja borba z Golovkinom je povsem realna. Bomo videli, če se dogovorimo," je povedal De La Hoya in tako navdušil boksarske navdušence po vsem svetu. Bo pa seveda do dogovora moralo priti zelo hitro, saj se je po poročanju ameriških medijev, za borbo s Canelom 'ogrel' tudi sloviti promotor Eddie Hearn, ki želi, da se z Mehičanom pomeri 'njegov' Daniel Jacobs

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Devilz Pff
13. 01. 2019 18.57
-1
GGG je bil oropan zmage v prvem dvoboju zdaj je najbrž zanj prepozno saj je Canelo napredoval.