Borilni športi

Botonjić po naslovu mladinskega svetovnega prvaka še do medalje na članskem EP

Antalya, 17. 11. 2022 17.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

18-letni slovenski kikboksar Ali Botonjić, ki se je pred dobrim mesecem dni na mladinskem svetovnem prvenstvu okitil z zlatima medaljama v disciplinah kick-light in point-fighting, je zelo uspešno sezono dopolnil z bronasto medaljo na članskem evropskem prvenstvu. Z omenjenim uspehom se je Botonjić kot najmlajši tekmovalec v zgodovini Slovenije tudi uvrstil na evropske igre, ki bodo prihodnje leto potekale na Poljskem.

Ali Botonjić, tekmovalec ljubljanskega kluba Gepard, ki je (v kategoriji do 74 kilogramov) prvič nastopil na članskem evropskem prvenstvu, je bil v disciplini Point-fighting kot drugi nosilec kategorije avtomatsko premaknjen v drugo kolo oz. četrtfinale. Tam je nato z rezultatom 10:6 premagal tekmovalca iz Švice, v polfinalu pa je s tesnimi 9:7 izgubil s predstavnikom Nizozemske.

Ali Botonjić
Ali Botonjić FOTO: Športni center Gepard
Na Evropskem prvenstvu v kikboksu nastopa 852 tekmovalcev iz 39 držav.

"Ali je s tem dosežkom dokazal, da sodi v sam vrh najperspektivnejših kikboksarjev na svetu oz. spada med najboljše tri borce v Evropi v svoji kategoriji, saj se je kot drugi nosilec kategorije (z zmago na Svetovnem pokalu maja letos v Istanbulu) ter 3. mestom na Evropskem članskem prvenstvu tudi uradno kvalificiral na evropske igre 2023," so ob uspehu zapisali predstavniki Geparda in dodali še: "Z rezultatom na tekmovanju bi rekli, da smo z Alijevim uspehom kar zadovoljni, saj je prvič tekmoval kot član slovenske članske kikboks reprezentance in kot najmlajši tekmovalec z lahkoto konkuriral izkušenejšim in starejšim borcem, ki so prav tako že svetovni in evropski prvaki."

Ali Botonjić je pred mesecem dni postal svetovni mladinski prvak v disciplinah kick-light in point-fighting.
Ali Botonjić je pred mesecem dni postal svetovni mladinski prvak v disciplinah kick-light in point-fighting. FOTO: Žiga Košec

V turški Antalyi sicer Slovenijo zastopa 27 reprezentantov. Drugi predstavnik Geparda Jakob Šimnic, sicer svetovni prvak iz leta 2019 in eden izmed nosilcev kategorije, je izpadel proti tekmovalcu Italije v zelo tesni borbi (izgubil je za 1 točko) ter se tako uvrstil na 5.–8. mesto.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.