Borilni športi

Nekdanji zvezdnik prepričan: S slovesom McGregorja UFC znova postaja šport

New York, 29. 05. 2019 05.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po besedah nekdanjega MMA zvezdnika Brendana Schauba je napočil čas, da omenjena borilna športna panoga vstopi v novo, svetlejše obdobje, v katerem ne bo prostora za prisiljen 'trash talk' in nepotrebno nastopaštvo v slogu kvazi zvezdnikov ameriškega profesionalnega wrestlinga, temveč bo v ospredju šport v svoji prvinski obliki.

Brendan Schaub, ki se lahko pohvali z zavidanja vredno kariero UFC borca, je danes uspešen stand up komik in komentator. Pred kratkim je na svojem YouTube kanalu gostil odličnega Dustina Poirierja, ki ga v septembru čaka dvoboj za naslov svetovnega prvaka v lahki kategoriji proti izjemnemu Khabibu Nurmagomedovu.

Slednji je lani oktobra v lasvegaškem oktagonu osmešil razvpitega samovšečneža Conorja McGregorja in tako najverjetneje postavil piko na i karieri irskega borca. Tisto, kar Schauba najbolj veseli, je, da se bo po njegovem mnenju z omenjenim obračunom med Dagestancem in ameriškim predstavnikom Poirierjem UFC vrnil k svojim koreninam. Brez nepotrebnega govoričenja in vnaprej načrtovanega šova v slogu zvezdnikov World Wrestling Entertainmenta, kar je bila že dolgo Schaubova želja. "Menim, da vidva s Khabibom ne potrebujeta 'trash talka', saj je stanje v našem športu drugačno, odkar ga je zapustil Conor McGregor. Verjamem, da je obdobje grdega govoričenja in zabave v slogu WWE-ja končano," se je med svojo pogovorno oddajo v nekem trenutku Schaub usmeril k septembrskemu dvoboju, ki bo zaradi izjemnega talenta obeh borcev sam po sebi privabil veliko zanimanje privržencev tega športa onstran Atlantika.

Nekdanji težkokategornik Brendan Schaub je prepričan, da bo dvoboj za naslov svetovnega prvaka v lahki kategoriji med Khabibom Nurmagomedovom in Dustinom Poirierjem vrnil MMA k svojim koreninam.
Nekdanji težkokategornik Brendan Schaub je prepričan, da bo dvoboj za naslov svetovnega prvaka v lahki kategoriji med Khabibom Nurmagomedovom in Dustinom Poirierjem vrnil MMA k svojim koreninam. FOTO: AP

Odkar je organizacija UFC na čelu s svojim predsednikom Dano Whitom sklenila posel z ESPN, so se stvari za ta borilni šport začele odvijati v pozitivno smer. Glede na to, da je omenjena ugledna ameriška medijska hiša šport vselej postavljala na prvo mesto, je bolj ali manj jasno, da bo na podobnih temeljih začela graditi tudi posel okrog UFC-ja. Še posebej, če pride do spremembe politike delovanja na področju prodaje TV pravic, ki nikoli ni bila slabša.

"Prepričan sem, da bo vodstvu ESPN-a uspelo vzpostaviti nov model delovanja in poslovanja z MMA-jem, kar bi ta šport dvignilo na precej višjo raven priljubljenosti. Kajti nima smisla, da se največji zvezdniki tega športa vedejo podobno, kot se je denimo McGregor. V preteklosti se je nemalokrat videlo, da so nastopi na novinarskih konferencah vnaprej dogovorjeni, vse v želji, da se ustvari vzdušje umetnega, vnaprej zrežiranega 'šova', ki nima zveze s pravim športom. Razumem, če med določenima borcema obstaja resnično sovraštvo oziroma rivalstvo, toda zdi se mi, da je večina borcev t. i. 'trash talk' uporabljala zgolj v marketinške namene, kar pa meni niti pod razno ni bilo všeč," je še pristavil Schaub.       

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

krnekilojz
29. 05. 2019 09.37
-8
Conor neha ostanejo same punčke! a bo sedaj v redu? Admin!
CestniKolesar370Wattov
29. 05. 2019 09.04
+6
Glass jaw Brendan. Njegovo mnenje je pa res vrh.
Nimasmisla
29. 05. 2019 08.28
-8
mislim da to pretepanje ne bi smelo biti v kategorij športa
marko11
29. 05. 2019 08.06
+4
jaz pa ne razumem, kako se lahko dva "najboljša" prijatelja tepeta,.... Meni so veliko bolj pristni dvoboji Irca, ker se že na daleč vidi, da vsi pridejo v ring da "razbijejo" Conorja. In to je potem borba. Ko pa vidiš, da vsi govorijo v nekem "umetnem" spoštovanju, se objemajo,.... to je zame zrežirana borba. Nurmagomedov proti Mcgregorju se je vedlo, da se bosta stepla. Ali se v ringu ali pa se v baru za šankom, pa je vseeno bolje, da se v ringu po nekih pravilih,...
primc81
29. 05. 2019 07.19
+20
Shaub....se lahko pohvali z zavidanja vredno kariero? Še prijatelji so ga na vse kriplje prepričevali naj odneha, ker jih je dobil po betici večkrat ko pa dal. :-)
pokercat912
29. 05. 2019 09.06
+6
Ja in? A mnenja pa ne sme dat javnega četud je pameten?
NisteResni
29. 05. 2019 10.24
+1
pokercat a ti preberes kar komentiras.....
Pablo1119
29. 05. 2019 12.30
Pablo1119
29. 05. 2019 07.09
+14
Mcgregor je dvignil celo organizacijo UFC, zaradi njega je 50% večja gledanost. A te ljudje k ga skos nekaj blatijo, jim pa gre v nos ker je McGregor pošteno obogatel.... Pa ne pozabit da je McGregor postavil tudi nekatere rekorde!