Borilni športi

'Brkata' Tajda Ratajc: Poskušala bom domov odnesti novo roko

Ljubljana, 12. 11. 2018 13.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Tadej Vidrih
Komentarji
1

Na borilnem spektaklu Legends Collide, ki bo 17. 11. v koprski dvorani Bonifika in si ga boste lahko ogledali tudi na VOYO, bo nastopila tudi najuspešnejša slovenska 'MMA-jevka' Tajda Ratajc. Celjanka, ki živi in trenira v Ljubljani, je odločena, da vpiše še svojo šesto zmago v karieri.

Tajda Ratajc je na uradni novinarski konferenci presenetila z umetnimi brki. S tem je izpolnila stavo z organizatorjem Miranom Fabjanom in si pred borbo v Kopru prislužila povišico.
Po nekaj več kot enem letu bo Tajda Ratajc vnovič stopila v ring. Tokrat bo njena tekmica Charikleia 'Hara' Dimitroula. Grkinja, ki ima največ izkušenj v kikboksu, v MMA ringu pa je vknjižila dve zmagi in štiri poraze. "Glede na to, da je nasprotnica visoka in se borim v ringu, bom res morala pokazati, kaj sem se naučila. Ampak kljub temu, izhajam iz juda, najraje imam rokoborbo in od tega na bom nikoli odstopila. Upam, da bom pokazala kakšno novo rušenje, davljenje, ali pa da 'odnesem domov' novo roko," je za 24UR povedala Tajda, sicer 'produkt' slovite judo šole Marjana Fabjana. Vseh dosedanjih pet borb je namreč dobila na enak način. Tekmice je v prvi rundi prisilila v predajo z vzvodom na roku imenovanim armbar. Tudi zato se jo je prejel vzdevek slovenska Ronda Rousey.

Tajda Ratajc je navdušila na uradni novinarski konferenci.
Tajda Ratajc je navdušila na uradni novinarski konferenci. FOTO: POP TV

Celjanka je sicer imela v zadnjih letih tudi nekaj težav s poškodbami, zato je bila tudi nekoliko manj borbeno aktivna, kot bi si sama želela. A zdaj je v življenjski formi in odločena, da dokaže svoje znanje in izpolni potencial. "Letos sem šla 'all-in'. Po zadnji borbi sem se odločila, da vložim čisto vse v svojo kariero. Mislim, da sem zelo napredovala, da imam veliko novih stvari za pokazat. Tomi Šude, Jure Cesar, Anže Jert, vsi so me dvignili na višjo raven. Mislim, da sem napredovala in grem po zmago," je odločena, ob tem pa si želi, da bi navijači čim bolj napolnili koprsko dvorano Bonifika in z glasnim navijanjem slovenske borce popeljali do zmage.

Prenos Legends Collide si boste sicer lahko prihodnjo soboto od 19. ure ogledali tudi na VOYO.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KavčStrokovnjak
13. 11. 2018 07.24
+4
Slovenska Ronda Rousey!!! Zmaga je tvoja, Tajda.