Borilni športi

Brolihova: Jaz moram pokazati najboljše borbe, potem pa bo, kar bo

Ljubljana, 07. 05. 2023 18.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
0

Ena izmed tistih slovenskih reprezentantk, ki bo na svetovnem prvenstvu v Dohi poleg izjemno pomembnih kvalifikacijskih točk za olimpijske igre 2024 nabirala tudi še kako pomembne izkušnje na velikih tekmovanjih, je Patricija Brolih. 26-letna Ljubljančanka se tako na SP po čim boljši rezultat podaja neobremenjena.

"Veliko smo delali na kondiciji," nam je zaupala Patricija Brolih, ki se je na svetovno prvenstvo pripravljala pod vodstvom novega glavnega trenerja Luke Kuralta, ki je pri ljubljanskem Bežigradu zamenjal uzbekistanskega strokovnjaka Andreja Šturbabina. "Intenzivnost treningov je večja, vzdušje na treningu je boljše. Luka črpa od Janusza (Pawlowskega op. a.), Rokija (Drakšiča op. a.), Grega (Broda opa. a.) in Andreja, kar se res pozna. Treningi niso nikoli enaki, so res dobri in intenzivni. Luka se nam res posveča, pa ne, da se nam Andrej ni, ampak je drugače. Mogoče tudi zaradi jezika, ker lahko vse lepo jasno razloži."

Patricija Brolih, Andreja Leški in Kaja Kajzer
Patricija Brolih, Andreja Leški in Kaja Kajzer FOTO: Rok Rakun

26-letnica je tekmovalno leto 2023 začela s sedmim mestom na Grand Prixu v Almadi, na Grand Slamu v Antalyji pa je klonila v osmini finala. "Mislim, da sem odvisna od dnevne forme in tudi od tega, kar je v moji glavi. Sem dovolj močna, imam kondicijo, ampak včasih ne verjamem vase. Ampak smo pa na tem, da stopnjujemo treninge in mislim, da se bo to poznalo na koncu," nam je pred odhodom v Doho o svoji formi zaupala Brolihova.

Ljubljančanka, ki je še kot kadetinja osvojila tri medalje na evropskih prvenstvih, se bo tretjič merila na članskem svetovnem prvenstvu. Na prvih dveh je vsakič zmagala eno borbo, nato pa klonila v drugem krogu. Tokrat bo v prvem krogu prosta, v drugem pa jo čaka predstavnica Tajpeja Shu Huei Hsu Wang. "Poskušam se ne obremenjevati z žrebom, ker nanj ne morem vplivati," je dejala Brolihova, ki je o cilju na letošnjem SP dodala: "Moram pokazati najboljše borbe, potem pa bo, kar bo. Definitivno bi bila navdušena nad medaljo ali pa res dobrim rezultatom. Tudi s petim in sedmim mestom bi bila zadovoljna. Predvsem pa moram dati vse od sebe in pokazati dobre borbe."

Slovenske medalje s svetovnih prvenstev v judu: 

Kairo 2005: Urška Žolnir, 3. mesto, Raša Sraka, 3. mesto

Rio de Janeiro 2007: Lucija Polavder, 2. mesto

Tokio 2010: Raša Sraka, 3. mesto

Pariz 2011: Urška Žolnir, 3. mesto

Rio de Janeiro 2013: Vlora Beđeti, 3. mesto

Chelyabinsk 2014: Tina Trstenjak, 3. mesto, Anamari Velenjšek, 3. mesto

Astana 2015: Tina Trstenjak, 1. mesto, Anamari Velenjšek, 2. mesto

Budimpešta 2017: Tina Trstenjak, 2. mesto, Mihael Žgank, 2. mesto

Baku 2018: Tina Trstenjak, 3. mesto

Budimpešta 2021: Andreja Leški, 2. mesto

Patricija se trenutno na svetovni jakostni lestvici nahaja na 27. mestu, kar bi jo v tem trenutku uvrstilo na olimpijske igre. A do Pariza 2024 je še dolga pot in tekem veliko, zato za zdaj le potihoma upa na izpolnitev cilja: "Želja (uvrstiti se na OI op. a.) je res ogromna. Se mi zdi, da če jo povem na glas, se ne bo uresničila, zato nerada govorim o tem. Poskušam se ne obremenjevati s točkami, ampak podzavestno jih imam vselej v mislih. V zadnjem letu vse vlagam, da pridem na olimpijske igre. Veliko manj delam, da nisem toliko utrujena in se bolj posvečam judu."

Patricija Brolih
Patricija Brolih FOTO: Rok Rakun
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.