Borilni športi

Čaka nas spopad vselej atraktivnih Briana Ortege in Yaira Rodrigueza

Elmont, 13. 07. 2022 11.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
3

Serija UFC-jevih noči borb se nadaljuje. Tokrat se bo karavana najmočnejše organizacije mešanih borilnih veščin na svetu ustavila v New Yorku, kjer bosta borilni spektakel naslovila atraktivna peresnokategornika Brian Ortega in Yair Rodriguez. Zmagovalec njune borbe bi si z dobro predstavo lahko zagotovil borbo za naslov prvaka, saj nespornemu kralju divizije Alexandru Volkanovskemu hitro zmanjkuje izzivalcev. Borilni dogodek si lahko v soboto od 20.00 dalje v živo ogledate na VOYO.

Po novi dominantni predstavi Alexandra Volkanovskega, ki je na UFC 276 znova premagal Maxa Hollowaya in tako že četrtič zapored obranil naslov prvaka peresne kategorije, se nadaljuje iskanje izzivalca, ki bi resno izzval Avstralca. Še najbližje zmagi nad Volkanovskim je bil septembra lani Brian Ortega, ki nikakor ni želel kloniti pod močnimi udarci prvaka in je bil v tretji rundi dvakrat povsem blizu zmagi s podreditvijo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ortega sedaj čaka še en težek izziv, ki sliši na ime Yair Rodriguez. Mehičan, ki je kariero v UFC-ju začel z zmago na borilnem resničnostnem šovu The Ultimate Fighter: Latin America, zadnjih nekaj let velja za enega najatraktivnejših borcev v ameriški MMA organizaciji. Američan se trenutno nahaja na drugem mestu lestvice izzivalcev prvaka, Mehičan pa na tretjem, zato bi njun spopad lahko dal naslednjega izzivalca nespornega prvaka Volkanovskega. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ortega si bo zagotovo želel ponovne borbe z Avstralcem, ki je bila sicer povsem na strani šampiona, a kot že rečeno, ne gre pozabiti na dva poskusa podreditve, ki sta Ortego le nekaj trenutkov ločila od močno željene zmage in osvojitve šampionskega pasu. A tudi če 31-letni Američan v soboto zmaga, bo težko prepričal UFC, da mu še tretjič ponudi priložnost boriti se za naslov prvaka. Ameriški mediji se namesto tega veliko raje poigravajo z mislijo, da bi Ortega znova izzval nekdanjega prvaka Hollowaya, ki mu je decembra 2018 kot edini v karieri zadal poraz s predčasnim zaključkom - tehničnim nokavtom ob koncu četrte runde.

UFC Fight Night: Ortega vs Rodriguez

Rodriguez na drugi strani pa se še ni boril za naslov prvaka in bi bil kaj hitro lahko naslednji na vrsti. 'El Pantera' je v dolgoletnem stažu pri UFC-ju prepričljivo premagal trdožive borce kot so Dan Hooker, Andre Fili in Jeremy Stephens, prepričljivo pa je premagal tudi legendarnega B.J. Penna in atraktivno v zadnji sekundi borbe nokavtiral Čana Sung Junga. Ob omenjenih zmagah je v osmih letih pri ameriški organizaciji, kjer se zaradi poškodb ni boril tako pogosto, kot bi si želel, klonil le proti legendarnemu Frankieju Edgarju in enemu najboljših peresnokategornikov vseh časov Maxu Hollowayu.

Poleg Ortege in Rodrigueza se bosta v glavnem delu dogodka pomerila še dva perspektivna peresnokategornika in sicer Shane Burgos ter Charles Jourdain. Burgos se je po dveh tesnih, a bolečih porazih proti Joshu Emmettu in Edsonu Barbozi novembra lani vrnil na zmagovalno pot z dominantno predstavo proti Billyju Quarantillu, pet let mlajši Kanadčan pa je v nizu dveh zaporednih zmag, ki jih je dosegel zelo prepričljivo.

V glavnem delu dogodka bomo videli tudi dve borbi v ženski konkurenci. Predzadnja borba večera bo pripadla deseto in enajsto postavljeni borki na lestvici slamnate kategorije Michele Waterson in Amandi Lemos. Obe borki sta zadnjo borbo izgubili, zato bo zmaga za dekleti še toliko bolj pomembna. Glavni del dogodka pa bosta otvorili veteranki Lauren Murphy in Miesha Tate, ki bi se morali pomeriti že na borilnem spektaklu UFC 276, a je bila njuna borba zaradi Murphyjine okužbe s koronavirusom prestavljena za dva tedna. Murphyjevo si bo po porazu v borbi za naslov prvakinje z dolgoletno kraljico UFC-jeve mušje kategorije Valentino Ševčenko želela tokrat zmagati in se ohraniti pri vrhu kategorije, nekdanja UFC-jeva prvakinja bantamske kategorije Miesha Tate pa se bo sploh prvič v karieri pomerila v mušji kategoriji.

Miesha Tate in Holly Holm
Miesha Tate in Holly Holm FOTO: AP

Na sobotnem sporedu bosta še borbi v velterski kategoriji med Lijem Žingliangom, ki je bil lanskega oktobra 'žrtev' hitro vzpenjajočega se Hamzata Čimajeva, in Muslimom Salikovim, ki je trenutno v nizu petih zaporednih zmag, ter borba v mušji kategoriji med Američanom Mattom Schnellom in Kitajcem Sujem Mudaeržijem.

Seznam borb, ki si jih boste lahko ogledali na VOYO:

Peresna kategorija: Brian Ortega – Yair Rodriguez

Ženska slamnata kategorija: Michele Waterson – Amanda Lemos

Velterska kategorija: Li Žingliang – Muslim Salikov

Mušja kategorija: Matt Schnell – Su Mudaerži

Peresna kategorija: Shane Burgos – Charles Jourdain

Ženska mušja kategorija: Lauren Murphy – Miesha Tate

UFC Fight Night: Ortega vs Rodriguez
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

maj1908
13. 07. 2022 13.23
+0
Obeta se fight leta.
krpati
13. 07. 2022 12.19
+0
Vi in vaš yoyo
wiki2000
13. 07. 2022 16.47
-1
ja... še dobro da ti niso brisali komentarja..... čudno to....