Borilni športi

Canelo Alvarez je velik! Z nokavtom v 11. rundi ugnal Kovaljova

Las Vegas, 03. 11. 2019 07.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
/ Gašper Jakomin, Mirko Vorkapić
Komentarji
5

Mehičan Saul "Canelo" Alvarez se je že pri 29. letih vpisal v boksarsko zgodovino. V spektaklu, ki smo ga v živo spremljali na Voyo, je z nokavtom v 11. rundi premagal Rusa Sergeja Kovaljova, nosilca šampionskega pasu WBO v lahkotežki kategoriji in tako postal svetovni prvak v štirih kategorijah, od tega aktualni prvak v treh kategorijah hkrati.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Saul Alvarez z nokavtom do četrtega pasu
    01:48
    Iz 24UR: Saul Alvarez z nokavtom do četrtega pasu
  • Utrinki dvoboja Alvarez - Kovaljov
    00:56
    Utrinki dvoboja Alvarez - Kovaljov

Čeprav je bil Saul Canelo Alvarez velik favorit na stavnicah, pa ne gre pozabiti, da je za ta dvoboj skočil dve kategoriji višje in zaplaval v tvegane vode. Da so se stavničarji motili, dokazuje dejstvo, da je Sergej Kovaljov večino dvoboja boksal aktivneje od izzivalca in, vsaj na oko, bil tudi v prednosti.

Canelo je poskušal z bliskovitimi kontraudarci kaznovati Rusa za vsak močnejši udarec, a pretiranega uspeha s tem ni imel. Kljub temu pa je Mehičan, kot je bilo pričakovati, dobro napadel telo prvaka in mu s tem zbil kar nekaj sape, kar se je izkazalo kot zelo pametna naložba v nadaljevanju. Ko se je že zdelo, da bo Alvarez, potem ko je izgubil večino od prvih petih rund, začel poveljevati v ringu, je Kovaljov spremenil taktiko in po svojih kombinacijah zapiral izzivalca v klinču. S tem je relativno uspešno razbil Canelov ritem v sedmi, osmi in deveti rundi.

Kovaljov je večino dvoboja nadzoroval z levim direktom.
Kovaljov je večino dvoboja nadzoroval z levim direktom. FOTO: AP

V deseti rundi je Alvarez "privil" nasprotnika in dvignil tempo. V MGM Grand Areni je bilo slutiti, da moči Rusa pešajo, a da mora Alvarez morda celo zrušiti prvaka, če mu želi odvzeti naslov. Kot pravi šampion je Canelo to tudi uresničil. V 11. rundi je namreč po seriji udarcev Kovaljov končal na tleh in glavni sodnik v ringu je takoj videl, da je dvoboja konec, zato se niti ni lotil štetja.

Alvarez je priredil šampionsko končnico in dvoboj obrnil v svojo korist.
Alvarez je priredil šampionsko končnico in dvoboj obrnil v svojo korist. FOTO: AP

Saulu Canelu Alvarezu je tako uspelo izenačiti zgodovinski podvig velikega Hernyja Armstronga, ki je v 30. letih 20. stoletja simultano držal naslove svetovnega prvaka v boksu v treh različnih kategorijah. Canelo, ki je Genadiju Glovkinu odvzel pasove v srednji, Rockyju Fieldingu v supersrednji ter Sergeju Kovaljovu v lahkotežki, je tako postal drugi boksar v zgodovini, ki se lahko pohvali s takšnim dosežkom. 

Posnetek boksarskega dogodka iz Las Vegasa si lahko ogledate v zajetnem borilnem arhivu na Voyo.

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AnthonyfJoshua
06. 11. 2019 20.28
+1
Kovaljov?? Mislite Kovalev-a?
nejembureka
03. 11. 2019 13.42
+6
To pa je bilo zame kr presenečenje, bravo Canelo. Rus pa ima očitno čist zanič brado.
jrmluš
03. 11. 2019 10.30
+51
Skoraj ste pokazali K.O!..bravo
MENS
03. 11. 2019 13.03
+7
Jani.
03. 11. 2019 13.54
+7
jrm ahahahha ++++++++++++++++++++++++++ jst sem že v naprej bi skoraj prepričan, da ga ne bodo..... ampak sem upal na presenečenje... ki ga ni bilo :D