Borilni športi

Tudi Canelo Alvarez želi izzvati Floyda Mayweatherja

San Diego, 21. 11. 2018 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Med ogrevanjem za spopad z Rockyjem Fieldingom v New Yorku je mehiški boksarski superzvezdnik Saul Canelo Alvarez razkril, da se želi v kratkem pomeriti z nepremaganim (in uradno upokojenim) Američanom Floydom Mayweatherjem mlajšim.

Mayweather je v borilnem športu izjemno zaželen tekmec. Ne le, da je nepremagan, je tudi pravi magnet za denar. Glasno ga je dvoboj pozval tudi UFC prvak Habib Nurmagomedov.
Canelo Alvarez se na borbo z Rockyjem Fieldingom pripravlja v San Diegu, eden izmed novinarjev pa je Mehičana, ki sicer razume angleško, a raje odgovarja v španščini, vprašal, če bi pristal na borbo s Floydom Mayweatherjem mlajšim. Američan se je upokojil brez poraza in se nato iz pokoja vrnil za odmeven spopad z nekdanjim vladarjem lahke kategorije organizacije UFC Conorjem McGregorjem, spet pa se bo boril na Japonskem, a naj bi šlo zgolj za ekshibicijo, kjer pravila sploh še niso jasno dorečena. 

"Torej čez 15 minut vas pokliče Floyd Mayweather. Reče: 'Vem, da si zaposlen 15. decembra, a s tabo se bom boril 16. ali kadarkoli pač želiš!'" se je glasilo vprašanje novinarja. Alvarez se je posvetoval s prevajalcem, ki je nato vprašal: "Je to resnična izjava?"

Po tem, ko so Mehičanu dejali, da gre zgolj za hipotetično vprašanje, je brez oklevanja potrdil, da je pripravljen. Ni potrebno posebej poudarjati, da mu je zdaj že 41-letni Mayweather leta 2013 zadal edini poraz v karieri.

"Kadarkoli je on pripravljen, sem pripravljen tudi jaz," je USA TODAY Sports citiral Alvareza. "Če pride dan, ko si želi priti iz pokoja za to (borbo, op. p.) ... Zdaj sem drugačen borec, zrelejši, sem velikan, borec A-ravni in bila bi izvrstna priložnost. Že od nekdaj sem si želel te revanše, zdaj pa sem izkušenejši in zrelejši. Ta borba se bo morda zgodila in izkušnja bo izjemna."

Samozavesti Alvarezu ne manjka, potem ko je nazadnje opravil z Golovkinom.
Samozavesti Alvarezu ne manjka, potem ko je nazadnje opravil z Golovkinom. FOTO: AP

Mayweather je za december sicer napovedal revanšo z Mannyjem Pacquiaom, a nič ne kaže, da se bo kaj zgodilo. Alvarez je svoj poraz iz leta 2013 opisal kot "zelo dolgočasno borbo".

"Ni se prišel borit. Zmagal je zavoljo izkušenj," meni Mehičan, ki je sicer zelo poglobljeno spregovoril o morebitni borbi z Američanom, ki se ponaša s 50 zmagami na 50 borbah. Vse kaže na to, da vsaj v Alvarezovem taboru že zelo resno razmišljajo o borbi, je pa "Canelo" bolj kot ne zavrnil možnost, da bi se kdaj v slogu Mayweatherja spopadel z borcem iz sveta mešanih borilnih veščin.

"Šlo je bolj za zabavo. Borba se je na veliko prodajala, vsi so jo gledali, veliko so prodali, veliko plačil za ogled. Dogodek je bil spektakularen ... Opravila sta svoje delo in naredila velik, ogromen dogodek za služenje denarja," je o lanski borbi Mayweatherja in McGregorja povedal Alvarez, ki je v zadnjem času tudi sam zelo "produktiven".

Ni si predstavljal takšne finančne neodvisnosti
Ob nedavni zmagi nad Genadijem Golovkinom naj bi zaslužil okoli 43 milijonov evrov, s podpisom pogodbe s spletno platformo DAZN, ki bo predvajala njegovih enajst naslednjih borb, pa si obeta kar 320 milijonov evrov. To je najdonosnejša pogodba v zgodovini katerega koli športa.

"Nikoli si nisem predstavljal veličine vsega tega," je o pogodbi povedal Alvarez, ki priznava, da si med odraščanjem na mehiškem podeželju česa takega ni predstavljal.

"To ni bila moja vizija. Vedel sem, da bi se lahko zgodilo, a niti nisem mogel verjeti in o tem niti nisem mogel sanjati. A zdaj to imam, videl sem, kako se je vse skupaj uresničevalo in zdaj to živim. Lahko le verjamem, da nekatere reči še prihajajo. Še veliko reči prihaja," je za konec še napovedal 28-letnik iz Guadalajare.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.