Borilni športi

Herring v šestih rundah opravil s Framptonom in ga poslal v pokoj

Dubaj, 03. 04. 2021 23.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.B., J.K.
Komentarji
1

Američan Jamel Herring je v Dubaju prepričljivo dobil dvoboj superperesne kategorije za naslov po verziji WBO in v šestih rundah po tehničnem nokavtu odpravil Britanca Carla Framptona. Ta je takoj po dvoboju napovedal, da odhaja v pokoj.

Tako to kot tudi vse ostale zamujene borbe si lahko kadarkoli ogledate na VOYO

Jamel Herring je dobil zmago, ki bo, kot je dejal že v napovedi obračuna, "zaznamovala njegovo kariero". V dubajskem Ceasars Bluewaters je na kocko postavil svoj juniorski naslov po verziji WBO v lahki kategoriji in povsem zasenčil Carla Framptona, nekdanjega prvaka v dveh težnostnih kategorijah. Po tem, ko je šampionski pas septembra ubranil tudi po zaslugi diskvalifikacije Jonathana Oquenda, je Herring tokrat lahko pokazal ves svoj talent.

Po prvem nokdavnu v peti je Herring delo dokončal že v šesti rundi: po aperkatu je bil Frampton vnovič na tleh in ob štetju sodnika vstal v zadnjem hipu, nato pa se ni več rešil. Spet je Herring zadel z levico in "zamajal" britanskega tekmeca, po novem aperkatu in dveh udarcih z levico pa je dvoboj prekinil sodnik, v ring pa je poletela tudi brisača iz Framptonovega kota.

Herring (na fotograifji desno) med obračunom s Framptonom.
Herring (na fotograifji desno) med obračunom s Framptonom. FOTO: AP

Držal bo obljubo
Borec iz Belfasta je takoj po dvoboju dejal, da odhaja v pokoj, kar se je sicer v primeru takšnega razpleta napovedovalo že pred njunim sobotnim snidenjem. 

"Že prej sem dejal, da se bom upokojil, če bom izgubil ta dvoboj, točno to pa bom tudi storil," je še v ringu povedal ganjeni Otočan. "Zdaj želim le posvetiti življenje moji družini. Boks je bil dober do mene, je pa bil tudi slab do mene. Toda zadnjih nekaj let s tema fantoma (trenerja Jamie Moore in Nigel Travis, op. a.) je bilo najboljših nekaj let v moji karieri. Želim le domov k moji prelepi ženi in otrokom, to je vse," je dodal Frampton, ki se mu ni uspelo vpisati v (severno)irsko boksarsko zgodovino kot prvemu z naslov v treh kategorijah.

Koronavirus pasica nova
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gulmor
04. 04. 2021 09.32
-4
Ponavadi v boksu temnejši zmagajo, ker majo debelejšo kožo, kot mi beličniki.