Borilni športi

Cejudo ob povratku v oktagon Sterlinga ni uspel vreči s prestola

Las vegas, 07. 05. 2023 10.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J., Ž.K.
Komentarji
1

Borilni spektakel UFC 288 v Prudential Centru v Newarku pričakovano ni razočaral. Iz triletnega športnega pokoja se je vrnil nekdanji prvak Henry Cejudo, ki je nemudoma ob povratku v oktagon dobil priložnost boriti se z aktualnim prvakom Aljamainom Sterlingom, a je po petih izenačenih rundah borbo izgubil. Borilni spektakel UFC 288 si lahko v vsakem trenutku ogledate v bogatem arhivu VOYO.

Tri leta so minila od zadnje borbe Henryja Cejuda v oktagonu. Ob povratku pa je "Triple C" takoj dobil priložnost, da se udari za šampionski pas v UFC-jevi bantamski kategoriji. 36-letni Cejudo je verjel, da lahko s prestola vrže tri leta mlajšega rojaka Aljamaina Sterlinga, kar pa mu navkljub velikemu trudu na koncu ni uspelo. Po petih tesnih undah se je zmage po deljeni sodniški odločitvi razveselil Sterling, ki je tako še tretjič zapored šampionski pas obranil proti nekdanjemu prvaku. Uspešen je bil že proti Petru Yanu, ki mu je pas sprva po kontroverzni odločitvi tudi odvzel, ter T. J. Dillashawu

33-letni Američan jamajških korenin je nemudoma po uspešni obrambi pasu že dobil novega izzivalca. Kot naslednji mu bo pasposkušal odvzeti 28-letni Sean O'Malley, ki si je borbo za naslov prvaka zagotovil z zmago nad nekdanjim prvakom Yanom. Po glavni borbi večera UFC 288 je odločno vkorakal v oktagon in se zapletel v verbalni spopad z aktualnim prvakim, s katerim se bosta kot kaže pomerila septembra.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V predzadnji borbi večera sta se za naziv prvega izzivalca v velterski kategoriji pomerila Belal Muhammad in Gilbert Burns. Brazilcu so se kot kaže poznali naporni štirje uvodni meseci v 2023, v katerih se je boril že dvakrat. Muhammad je bil vseh pet rund enostavno boljši tekmec, ki je po soglasni sodniški odločitvi pričakovano tudi slavil. Sedaj lahko le upa, da se bo aktualnemu prvaku Leonu Edwardsu in Colbyju Covingtonu čimprej uspelo dogovoriti za borbo, saj se želi konec oktobra v Abu Dabiju boriti za naslov prvaka.

Z izjemno predstavo pa je navdušila kitajska borka Jan Čiaonan, ki je že v prvi rundi opravila z nekdanjo prvakinjo Jessico Andrade. Po odmevni zmagi pa je dejala, da se me bi branila borbe z aktualno prvakinjo in rojakinjo Žang Vejli.

Jan Čiaonan
Jan Čiaonan FOTO: AP

Seznam vseh borb, ki si jih lahko kadarkoli ogledate na VOYO:

Bantamska kategorija: Aljamain Sterling – Henry Cejudo (deljena sodniška odločitev: 47–48, 48–47, 48–47)

Velterska kategorija: Belal Muhammad – Gilbert Burns (soglasna sodniška odločitev: 50–45, 49–46, 49–46)

Ženska slamnata kategorija: Jessica Andrade – Jan Čiaonan (tehnični nokavt v prvi rundi)

Peresna kategorija: Movsar Evloev – Diego Lopes (soglasna sodniška odločitev: 29–28, 29–28, 30–27) 

Peresna kategorija: Kron Gracie – Charles Jourdain (soglasna sodniška odločitev: 30–27, 30–27, 30–27)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bigbadjohn
07. 05. 2023 17.01
+1
Beseda "spektakel" v povezavi s tem dogodkom izpade kar malce sarkasično...zeeeeeeeehhhh... :)