Zmage

Slovenski borci s Kozinovo na čelu odštevajo zadnje dni do spektakla

Ljubljana, 29. 09. 2019 15.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Jan Krstovski
Komentarji
3

Borilni spektakel CFC 5 Komteks Fight Night se nezadržno bliža. Privrženci boksa in mešanih borilnih veščin bodo v dvorani Stožice 6. oktobra prišli na svoj račun, vrhunec večera pa bo boksarski spektakel z Emo Kozin, ki ji bo šampionske pasove tokrat poskušala odvzeti švedska veteranka Maria Lindberg. Borbe boste lahko v nedeljo zvečer spremljali v prenosu na VOYO.

Več videovsebin
  • Pogovor z Emo Kozin pred CFC 5 Komteks Fight Nightom v dvorani Stožice
    02:50
    Pogovor z Emo Kozin pred CFC 5 Komteks Fight Nightom v dvorani Stožice
  • Pogovor z Rudolfom Pavlinom pred CFC 5 Komteks Fight Nightom v dvorani Stožice
    04:13
    Pogovor z Rudolfom Pavlinom pred CFC 5 Komteks Fight Nightom v dvorani Stožice
  • Pogovor z Andrejem Bakovičem pred CFC 5 Komteks Fight Nightom v dvorani Stožice
    02:33
    Pogovor z Andrejem Bakovičem pred CFC 5 Komteks Fight Nightom v dvorani Stožice
  • Pogovor z Bojanom Kosednarjem pred CFC 5 Komteks Fight Nightom v dvorani Stožice
    03:50
    Pogovor z Bojanom Kosednarjem pred CFC 5 Komteks Fight Nightom v dvorani Stožice
  • Pogovor z Markom Vardjanom pred CFC 5 Komteks Fight Nightom v dvorani Stožice
    02:45
    Pogovor z Markom Vardjanom pred CFC 5 Komteks Fight Nightom v dvorani Stožice
  • Pogovor z Moniko Kučinič pred CFC 5 Komteks Fight Nightom v dvorani Stožice
    02:17
    Pogovor z Moniko Kučinič pred CFC 5 Komteks Fight Nightom v dvorani Stožice
  • Pogovor z Matejem Plavcem pred CFC 5 Komteks Fight Nightom v dvorani Stožice
    02:57
    Pogovor z Matejem Plavcem pred CFC 5 Komteks Fight Nightom v dvorani Stožice
Organizatorji obljubljajo bogat spremljevalni program z nastopi Tomija Megliča (Siddharta), Šank Rock, Tabu, Seven Days ...

Ema Kozin se je skupaj s še nekaterimi borci, ki bodo nastopili na nedeljskem spektaklu, teden pred dogodkom predstavila na enem zadnjih krajših treningov v Ljubljani. Slovenska boksarska zvezdnica se bo v osrednji borbi večera udarila z veliko izkušenejšo švedsko veteranko Mario Lindberg. 42-letnica bo poskušala Kozinovi odvzeti šampionske pasove in ji preprečiti osvojitev diamantnega pasu združenja WBC, ki ima v boksarskem svetu posebno težo.

"Zdi se mi, da sem (zmage, op. a.) zelo lačna! Tudi danes, ko smo delali malo, a je bilo dovolj, da tisto motivacijo še dvigneš," je za našo televizijo povedala Kozinova. "Fizično in psihično bom pripravljena. Te naslove poskušam malce odmisliti, pomembna mi je sama borba in nasprotnica, to, da bom pred domačimi, me mora le dvigniti," je še dodala borka, ki bo poskušala dvorano Stožice navdušiti tako kot pred leti legendarni Dejan Zavec.

V Stožicah bodo spet "zapele" pesti.
V Stožicah bodo spet "zapele" pesti. FOTO: Damjan Žibert

Pavlin: V dvanajstih borbah bodo ljudje imeli kaj videti
Trener Kozinove in gonilna sila nedeljskega spektakla Rudolf Pavlin je prepričan, da bodo gledalci v Ljubljani prišli na svoj račun tako kot v zadnjih tednih, ko so privržence slovenskega športa navduševali odbojkarji.

"Ne samo na športnem področju Slovenci smo tudi denimo z zbiranjem denarja za Krisa pokazali, da znamo stopiti skupaj, to se je pokazalo tudi v Stožicah na odbojkarskih tekmah. Pozivam ljudi, da podprejo tudi slovenske borce, ne samo Emo Kozin, ki se bori za naslov svetovne prvakinje. Tudi vse ostale, v dvanajstih borbah bodo imeli kaj videti," pove Pavlin, glede Kozinove in njene borbe z Lindbergovo pa je dodal:

'Ema bo v ringu pustila vse'
"Še vedno se moramo zavedati, da je bila Ema stara komaj 20 let, in da ima v zbirki v dveh težnostnih kategorijah sedem pasov. To je uspeh nad uspehi. Jaz vem, da bo Ema v ringu pustila vse. Priprave so potekale brez poškodb in kar drugega kot zmaga ne šteje," še pravi Pavlin.

Na nedeljskem druženju v prostorih ljubljanskega MMA Fight Teama smo se pogovarjali tudi z našima komentatorjema Bojanom Kosednarjem in Andrejem Bakovičem, ki se bosta tokrat iz komentatorskih kabin preselila v kletko oziroma ring, Kosednar po več kot enoletnem premoru. Nastopila bo tudi Monika Kučinič, pa Marko Vardjan in Matej Plavec, ki je še posebej toplo v prestolnico povabil štajerske privržence borilnih veščin. Več pa v zgornjih izjavah in prispevkih v informativni oddaji 24UR, ki sledijo v prihajajočem tednu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

felix59 drugič
29. 09. 2019 20.26
-3
. . . . da bo v ringu pustila vse ? Rokavice , majčko , hlačke . . . ,no to bi pa res rad videl.
mikson1402
30. 09. 2019 10.11
+2
mikson1402
30. 09. 2019 10.12
+4