Borilni športi

Shieldsova ugnala Marshallovo in dokazala, da je najboljša na svetu

London, 16. 10. 2022 00.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
2

Do zadnjega kotička napolnjena arena O2 v Londonu je gostila povsem ženski boksarski spektakel, ki sta ga naslovili Claressa Shields in Savannah Marshall. Američanka in Angležinja sta se pomerili za naziv nesporne prvakinje srednje kategorije in v ringu poravnali račune. Po desetih izjemno zanimivih rundah je zmago in kar šest šampionskih pasov domov odnesla Shieldsova, ki je slavila po soglasni sodniški odločitvi in se Angležinji maščevala za poraz še iz amaterskih časov.

Za uvod v popolnoma ženski boksarski spektakel sta poskrbeli Karriss Artingstall in Marina Sakharov. Angležinja je z dominantno predstavo v vseh šestih rundah ugnala Francozinjo in tako vpisala še drugo zmago med profesionalkami.

Tudi v drugi borbi smo videli obračun Angležinje in Bolgarke. Pomerili sta se Caroline Dubois, ki je med profesionalkami debitirala šele letos, a ima na kontu že tri zmage, ter veteranka Milena Koleva, za katero je bila to že 26. borba v profesionalni karieri. Pričakovano je bila od prve sekunde dalje boljša Duboisova, ki je Kolevo pošteno zdelala in nato v peti rundi delo tudi zaključila. 

Zamujene borbe si lahko kadar koli ogledate na VOYO!

Potem pa smo na delu videli aktualno olimpijsko prvakinjo Lauren Price, ki je pred štirimi meseci z zmago debitirala med profesionalkami. Njena nasprotnica Madžarka Timea Belik proti Valižanki ni imela pravih možnosti. Priceova je tekmico štiri runde zdelovala, nato pa je sodnik v ringu videl, da Belikova prejema preveč škode, in borbo prekinil.

V predzadnji borbi večera pa smo lahko videli prvo borbo za naslov prvakinje. Pomerili sta se Američanki Mikaela Mayer, prvakinja organizacij WBO, IBF in The Ring, in Alycia Baumgardner, prvakinja organizacij WBC in IBO. Slednja je borbo precej bolje začela in v uvodnih rundah dominirala, nato pa je pobudo prevzela štiri leta starejša Mayerjeva, ki je dobro izkoriščala prednost v dosegu in držala visok tempo boksa do konca borbe. O zmagovalki, ki je tako združila šampionske pasove, so morali odločiti sodniki. Eden je borbo s 97:93 pripisal Mayerjevi, dva pa s 96:95 Baumgardnerjevi, kar je glede na reakcijo presenetilo večino občinstva in seveda tudi Mayerjevo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po veličastnem napovedniku in pompoznem prihodu obeh bork pa je bila na vrsti glavna borba večera. Marshallova je takoj zavzela sredino ringa in Shieldsovo stisnila v kot, a je Američanka po minuti borbe sprožila pravi rafal udarcev in nasprotnici takoj pokazala, da bo morala za zmago trpeti. V drugi rundi je Marshallova nekoliko spremenila taktiko in prvič v borbi na čisto zadela z zelo močno desnico. Shieldsova pa je kljub prejetemu udarcu do konca runde držala zelo visok tempo. Tretja runda je ponudila vsesplošen pretep, ki pa je nekoliko bolj odgovarjal Američanki. Marshallova je Shieldsovo ves čas pritiskala ob vrvi, a ji ta taktika ni najbolj odgovarjala, saj je iz neposredne bližine prejemala veliko udarcev. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ob koncu pete runde je bila Angležinja že vidno zdelana, medtem ko je Američanka delovala še dokaj sveže. A v šesti rundi se je Marshallova zbudila in za trenutek v težave spravila dvakratno olimpijsko prvakinjo. V sedmi rundi je kondicija začela pešati tudi Shieldsovi in Marshallova je le prišla na svoj račun. A rundo kasneje je Shieldsova znova stopila na plin in nekajkrat z močno desnico ranila nasprotnico. V deveti rundi sta borki nekoliko štedili moči za zadnjo, morebiti odločilno rundo, v kateri pa sta nato obe dekleti dali res vse od sebe in srce pustili v ringu. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kljub vroči krvi pred borbo smo po njej lahko videli veliko medsebojnega spoštovanja obeh bork, ki sta, kot kaže, zakopali bojno sekiro, a priznali, da obstaja možnost za povratni obračun ...

Borbe glavnega dela dogodka, ki si jih lahko kadar koli v živo ogledate na VOYO:

Srednja kategorija: Claressa Shields – Savannah Marshall (za naslov prvakinje organizacij WBO, WBA, WBC, IBF, WBF in The Ring) (soglasna sodniška odločitev: 96:94, 97:93, 97:93).

Super peresna kategorija: Mikaela Mayer – Alycia Baumgardner (za naslov prvakinje organizacij WBC, WBO, IBO, IBF in The Ring) (deljena sodniška odločitev: 97:93, 95:96 , 95:96).

Velterska kategorija: Lauren Price – Timea Belik (tehnični nokavt v četrti rundi).

Lahka kategorija: Caroline Dubois – Milena Koleva (tehnični nokavt v peti rundi).

Peresna kategorija: Karriss Artingstall – Marina Sakharov (po točkah s 60:54).

Claressa Shields vs. Savannah Marshall
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

papi1
15. 10. 2022 21.33
-4
To so pa res močne traume iz otroštva.
CestniKolesar370Wattov
15. 10. 2022 21.23
-3
Sej so močne. Ampak kaj pa v kuhinji? Znajo kaj, ali samo sendvič pa Poli salama?