Borilni športi

Popoln večer slovenskih borcev za popoln spektakel v Kopru: to je šele začetek nečesa velikega

Koper, 18. 11. 2018 09.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
A.V./T.V.
Komentarji
5

Da so borilne veščine še kako priljubljena športna panoga v deželi na sončni strani Alp, je med drugim dokazal tudi sobotni spektakel v koprski dvorani Bonifika, ki je gostila najboljše slovenske borce v različnih kategorijah. Navdušili so prav vsi na čelu z glavnim 'krivcem' za organizacijo tako zahtevnega borilnega spektakla Miranom Fabjanom.

Več videovsebin
  • Miran Fabjan ponosen na organizacijo dogodka: To je nekaj edinstvenega v slovenskem prostoru
    04:10
    Miran Fabjan ponosen na organizacijo dogodka: To je nekaj edinstvenega v slovenskem prostoru
  • Uroš Jurišić po gladki zmagi in najverjetneje zadnji borni na domačih tleh: Nisem povsem zadovoljen
    02:34
    Uroš Jurišić po gladki zmagi in najverjetneje zadnji borni na domačih tleh: Nisem povsem zadovoljen
  • Jasmin Bečirović po osvojitvi naslova svetovnega prvaka: Bilo je dovolj
    01:14
    Jasmin Bečirović po osvojitvi naslova svetovnega prvaka: Bilo je dovolj
  • Rok Štrucl po nesrečnem porazu: V sodniške odločitve se ne vpletam
    03:05
    Rok Štrucl po nesrečnem porazu: V sodniške odločitve se ne vpletam
  • Tajda Ratajc po gladki zmagi: Taktična priprava je bila brezhibna
    01:25
    Tajda Ratajc po gladki zmagi: Taktična priprava je bila brezhibna
  • Uroš Jurišič je dosegel še 10. zmago v karieri
    00:27
    Uroš Jurišič je dosegel še 10. zmago v karieri

Eden od najbolj prepoznavnih slovenskih borcev Miran Fabjan ni uspešen le v ringu, ampak se je tokrat izkazal tudi v vlogi organizatorja borilnega spektakla, ki je napolnil koprsko dvorano Bonifika. Legends Collide je pod eno streho združil vse najboljše, kar slovenski borilni šport v tem trenutku ima.

Vse zamujene borbe si lahko ogledate na VOYO!


Slovenija ima izjemnega Uroša Jurišića, nedvomno najboljšega MMA borca na Balkanu, ki z nestrpnostjo čaka na zaslužen klic iz ugledne UFC organizacije. Čeprav Ljubljančan uživa v borbah na domačih tleh, je po gladki zmagi nad nebogljenim Gruzijcem Šoto Gvasalio vseeno priznal: "Menim, da je napočil čas za korak naprej v karieri. Kljub temu da sem nasprotnika premagal v prvi rundi, nokavt ni bil popoln. Lahko bi 'ležal' še malce dlje," je nekoliko v šali pripomnil Jurišić, ki je za borbo na Legends Collidu vložil ogromno napora. "Sem zelo tekmovalen borec, ki ima v pripravi na borbo v mislih le eno stvar – zmago. Nasprotnik je oseba, ki jo obravnavam kot nekoga, ki mi želi odvzeti šampionski pas. Zato vedno storim vse, da mu na koncu preprečim njegovo namero," je še pristavil Uroš Jurišić.

Uroš Jurišić je ekspresno hitro opravil z Gruzijcem Šoto Gvasalio.
Uroš Jurišić je ekspresno hitro opravil z Gruzijcem Šoto Gvasalio. FOTO: Damjan Žibert
Štrucl: "Ljudje vidijo le končni produkt."
Za manjši črn madež na sicer popoln večer slovenskih borcev je poskrbela sodniška odločitev v borbi med Rokom Štruclom in srbskim predstavnikom Strahinjo Mitrićem, ki je zmago prisodila slednjemu.

"Iskati izgovore v sodniških odločitvah je povsem nepotrebna izguba časa in energije. Imel sem dovolj rund na razpolago, da nasprotnika premagam z nokavtom. Tokrat mi tega ni uspelo narediti, a sem vseeno s celotnim dogodkom več kot zadovoljen. Ljudje na koncu vidijo in uživajo v končnem produktu, kar je povsem normalno in logično, toda kaj vse moramo storiti v ozadju, da pridemo na takšen dogodek pripravljeni na najvišji možni ravni, pa je povsem druga zgodba," je po svoji najverjetneje zadnji borbi v karieri dejal dobro razpoloženi Štrucl.

Jasmin Bečirović je na najlepši mogoč način zaključil svojo športno pot.
Jasmin Bečirović je na najlepši mogoč način zaključil svojo športno pot. FOTO: Damjan Žibert

Ratajčeva osmešila Dimitroulovo
Edina slovenska predstavnica je bila simpatična Celjanka Tajda Ratajc, ki je potrebovala vsega eno rundo, da osmeši Grkinjo Haro Dimitroulo. Brezhibna taktična priprava na borbo je, kot je v našo kamero povedala Ratajčeva, bila odločilnega pomena za ekspresno hitro zmago.

"S trenerjem sva predvidela vse, kar bi se utegnilo zgoditi v ringu. Bila sva pripravljena prav na vsako malenkost, zato se veselim svoje nove zmage v karieri. Menim, da je napočil čas za borbo za šampionski pas," je nasmejana do ušes poudarila 30-letnica.

 

    

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ecnarf
18. 11. 2018 12.03
-19
sami tupoglavci to ni šport to je pretepanje
KungFuPanda
18. 11. 2018 12.24
+15
To je šport, kot je šport ameriški nogomet in hokej. Kaj vse morajo borci preden gredo v ring narediti, kako dobro morajo biti fizično pripravljeni veš šele, ko sam treniraš borilne veščine. Tile športniki so bolje fizično pripravljeni od marsikateregadrugega profesionalnega športnika in odrekati se tudi morajo ogromno. Pretep je na vesekici, ko se napiješ in se sklofaš s kolegom. Dokler pa bodo pravila in sodniki, je pa to šport. Kruha in iger so rekli Rimljani in še danes je tako.
BolecaResnica
18. 11. 2018 11.23
+10
Bravo naši!!! Samo tako naprej
Pošteni
18. 11. 2018 10.27
-7
Rajši idite delat v lamnolom.