Borilni športi

Combate Global 16: Si lahko Perez pribori borbo za naslov prvaka?

Miami, 05. 08. 2022 11.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Po tednu dni premora se na VOYO vrača ameriška organizacija mešanih borilnih veščin Combate Global. Na dogodku z zaporedno številko 16 se bosta v glavni borbi večera pomerila lahkokategornika Samuel Alvarez in Cristian Perez. Borilni dogodek si lahko danes od 21.00 dalje v živo ogledate na VOYO.

Combate Global 16

Tudi tokrat bo na vrsti pet borb mladih bork in borcev latinskoameriškega porekla, če bodo hitro zaključene, pa celo šest. V modrem kotu glavne borbe večera bo Samuel Alvarez, ki se najbolje znajde v borbi na tleh, kar je razumljivo, saj je Američan nosilec rjavega pasu v brazilskem jiu jitsuju.

Alvarez se je pred podpisom za Combate pomeril s sedaj UFC-jevim borcem Erickom Gonzalezom.

29-letnik se je po lanskem porazu proti prvorangiranemu borcu lahke kategorije Enriqueju Gonzalezu, ki smo ga lahko gledali že na Combate Global 12, z zmago proti Jordanu Beltranu, ki je nastopil na Combate Global 14, vrnil na zmagovalno pot. 

Tokrat mu bo v nasprotnem, rdečem kotu stal Combatejev produkt Cristian Perez, ki se že od začetka profesionalne kariere bori za to ameriško organizacijo. Perez, 26-letnik, ki beleži devet zmag in le en poraz, ki ga je doživel proti že omenjenemu Enriqueju Gonzalezu, se je na borbo pripravljal z nekaterimi najboljšimi boksarji v domači Mehiki in se na Combatejevi lestvici lahke kategorije nahaja na drugem mestu. Ob morebitni zmagi bi se kaj kmalu lahko pomeril z Gonzalezom za zaenkrat prost šampionski pas.

Cristian Perez (bele hlačke) in Sebastian Santana Guedes (rumene hlačke)
Cristian Perez (bele hlačke) in Sebastian Santana Guedes (rumene hlačke) FOTO: Fighting Spirit

Na stanje v eni izmed kategorij, in sicer v ženski slamnati, bo vplival tudi tokratni co-main event med šestopostavljeno Claudio Diaz in četrtopostavljeno Andreo Amaro. Za Diazovo, ki je dolgo časa trenirala v sloviti telovadnici Tiger Muay Thai, je zmaga za ohranitev rankinga zelo pomembna, saj je po zmagi na debiju v Combateju izgubila naslednji dve borbi. Ravno nasprotno velja za njeno nasprotnico Andreo Amaro, ki je debitantsko borbo pri Combateju izgubila, aprila pa je poraz popravila z zmago z nokavtom v prvi rundi.

Combate Global 16

Pred tem bosta v kletko stopila še mladi, 21-letni Axel Diaz, ki med drugim trenira tudi s slovitima bratoma Diaz, Nickom in Nateom, in po dveh profesionalnih borbah še ne pozna zmage, ter sedem let starejši Chris Boasso, ki beleži tri zmage in tri poraze.

Combate Global nam bo za začetek ponudil še eno borbo v ženski slamnati kategoriji, in sicer med Alison Beth Miliron in debitantko v mešanih borilnih veščinah Tanyo Nijjar, po koncu glavnega dela večera pa se bosta v okviru dogovorjene teže pomerila še 30-letni Panamčan Vernon Ramos in dve leti starejši, a precej izkušenejši Mehičan Ivan Castillo, ki ima pod pasom že 37 profesionalnih borb. Castillo se je v dolgi karieri boril tudi že z dvema borcema, ki sedaj nastopata v UFC-ju, Rodrigom Vargasom in Gabeom Greenom.

Andrea Amaro (rdeča oprema) in Carolynn Cordoba Hinojosa (modra oprema)
Andrea Amaro (rdeča oprema) in Carolynn Cordoba Hinojosa (modra oprema) FOTO: Fighting Spirit

Seznam borb, ki si jih boste lahko ogledali na VOYO:

Dogovorjena teža (175 funtov oz. 79,4 kg): Vernon Ramos – Ivan Castillo

Lahka kategorija: Samuel Alvarez – Cristian Perez

Ženska slamnata kategorija: Andrea Amaro – Claudia Diaz

Dogovorjena teža (150 funtov oz. 68 kg): Axel Diaz – Chris Boasso

Ženska slamnata kategorija: Alison Beth Miliron – Tanya Nijjar

Dodatna oziroma rezervna borba:

Mušja kategorija: Israel Gonzalez – German Orpineda

Combate Global 16
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.