Borilni športi

Cormier stoično priznal: Za usodno napako sem plačal najvišjo možno ceno

Anaheim, 19. 08. 2019 16.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Odlični MMA težkokategornik Daniel Cormier, ki je minuli konec tedna v Anaheimu v povratnem dvoboju za naslov svetovnega prvaka moral priznati premoč rivalu Stipetu Miočiću, je stoično prenesel dejstvo, da je ostal brez šampionskega pasu in obenem priznal, da je z usodno napako ameriškemu borcu hrvaških korenin precej pomagal do velike zmage.

Daniel Cormier je po porazu v 4. rundi povratnega dvoboja za naslov svetovnega MMA prvaka v težki kategoriji minuli konec tedna priznal, da je z veliko napako v omenjenem delu obračuna Stipetu Miočiću 'pomagal' vrniti šampionski pas. 

"Tisti, ki me bolje poznajo, vedo, kako porazi vplivajo name. Ker sem izjemno kompetitiven borec, je poraz nekaj najhujšega, kar me lahko doleti. Še bolj porazno zame pa je dejstvo, da je Stipe (Miočić, op. p.) prišel do zmage na način, na kakršnega je pač prišel - s pomočjo moje velike neumnosti," poudarja nekdanji svetovni prvak, ki se je v nadaljevanju lotil podrobnejše analize razlogov za boleč poraz, ki bi lahko pomenil tudi zaključek njegove sicer uspešne kariere profesionalnega MMA borca.

Daniel Cormier (desno) je stoično prenesel poraz proti rivalu Stipetu Miočiću (levo).
Daniel Cormier (desno) je stoično prenesel poraz proti rivalu Stipetu Miočiću (levo). FOTO: AP

"V uvodnih treh rundah sem bil na dobri poti, da ubranil naslov prvaka. V oktagonu sem se počutil odlično, zdelo se mi je, da sem v prednosti, toda sledila je usodna četrta runda, v kateri sem storil usodno napako, za katero plačujem najvišjo mogočo ceno. Začel je s taktičnimi udarci v telo, nato pa mu je uspel še odločilen udarec z desnico, s katerim me je pokončal. Ne vem, zakaj sem v četrti rundi stopil s plina, namesto, da bi sam dokončal posel, me je nasprotnik za hipec ujel na levi nogi in sanj o ubranitvi naslova je bilo konec," se usodne napake spominja Daniel Cormier, žalujoč za dejstvom, da ni upošteval vseh navodil trenerskega štaba.

Ni upošteval navodil trenerjev
"Pred borbo smo se dogovorili, da se moram od uvodnega gonga dalje spustiti v rokoborbo z njim. To je, da ga spravim na tla, kjer bi lažje prišel do odločilne prednosti in posledične zmage. Trenerji so me rotili, da ga moram za vsako ceno spraviti na tla, kjer je Stipe šibkejši. Počutim se, kot da sem izneveril ljudi, ki jih ob svoji soprogi najbolj spoštujem. Imel sem občutek, da mi gre odlično od rok tudi borba z nogo, zato se nisem lotil klasičnih rokoborskih prijemov. A zdaj vidim, da sem storil veliko neumnost, ki me je najverjetneje stala nove, velike zmage," je še dodal razočarani Cormier.   

Vse zamujene borbe si lahko ogledate na VOYO.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JanezBos.
19. 08. 2019 20.57
+8
a daj no...v borbah pač zmaga tisti,ki naredi manj napak in zna potek borbe obrniti v svojo korist. to ni bila njegova napaka ampak nasprotnikova dobra odločitev kako se bo lotil borbe in v pravem trenutku napadel..
Našvasan_zob
19. 08. 2019 20.16
+5
"Kompetitiven"... Slovenščina po Pro-plusovsko..... amen...
gripson
19. 08. 2019 18.59
+16
Me je presenetil z realno sliko svojega dvoboja. Nekako neobičajno inteligentno za takega borca...
trolololol
20. 08. 2019 07.11
+3
Mene je pa presenetil kolikokrat je Stipeta sunil v oko, enako kot v prvem boju. Sj se zgodi, ni kej, roke letijo, ampak ne gre mi več v račun, da je tolikokrat po nesreči.