Borilni športi

Cormier o velikih rivalstvih: Zmaga nad Miočićem največja v karieri, z Jonesom na osebni ravni

Ljubljana, 05. 04. 2020 09.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Impresivno kariero nekdanjega svetovnega UFC prvaka Daniela Cormierja so zaznamovale prave MMA klasike, med katerimi najdemo tudi dve veliki rivalstvi. Prvega z zloglasnim Jonom Jonesom v poltežki in drugega s Stipetom Miočićem v težki kategoriji.

Daniel Cormier se je v svoji bogati profesionalni karieri po dvakrat srečal iz oči v oči z aktualnim svetovnim UFC prvakom v poltežki kategoriji Jonom Jonesom in Stipetom Miočićem, aktualnim prvakom težke kategorije.

Prvi odmevnejši dvoboj v karieri je Cormier imel proti vladarju poltežke kategorije, ki je bil po soglasni sodniški odločitvi januarja 2015 boljši od 'DC-ja'."Tedaj sem bil v najboljši mogoči formi. In če me je Jones premagal na mojem vrhuncu, potem vemo, za kako kvalitetnega borca gre. Toda med nama nikoli ni bilo prave 'ljubezni', to je bilo precej več od same borbe. Bilo je na osebni ravni, kar sem najbolj občutil nekaj dni pred obema najinima obračunoma. V obeh primerih sem imel težave s spanjem, razmišljal sem le o tem, kako ga premagati. Škoda, še dandanes se pogostokrat vrnem v dneve pred prvo borbo, saj sem bil v življenjski formi. Škoda, res škoda," je v podcastu Lexa Veldhuisa rivalstvo z Jonom Jonesom opisal Cormier, ki je bil dve leti in pol pozneje, ko je dobil priložnost za maščevanje za poraz v prvem dvoboju, prece bolj oddaljen od želene zmage.

"V primerjavi s prvim dvobojem sem v drugem storil veliko napako, ki jo je Jones rutinirano izkoristil. Takrat je slavil zasluženo," je priznal 41-letni ameriški borec iz Louisiane, ki se je po drugem porazu proti Jonesu v oktagon vrnil na dogodku UFC 220, kjer je brez večjih težav odpravil Volkana Özdemira in se nato odločil preizkusiti v težki kategoriji.  

Daniel Cormier pravi, da izjemno spoštuje velikega rivala Stipeta Miočića.
Daniel Cormier pravi, da izjemno spoštuje velikega rivala Stipeta Miočića. FOTO: AP

Rivalstvo z Miočićem precej drugačne narave
Do prve prave priložnosti med 'težkokategorniki' je moral Cormier počakati vse do 7. julija 2018, ko je, kot sam pravi, prišel do svoje največje zmage v karieri. "Rivalstvo z Miočićem je drugačne narave. Pri njem še zdaleč ni šlo tako daleč kot pri Jonesu. S Stipetom se spoštujeva, saj veva, čemu vse sva se morala odreči, da sva dobila pravo priložnost za dokazovanje. Ta prva zmaga nad Miočićem je zagotovo moj največji uspeh v karieri. Nokavtirati tako zahtevnega borca že v prvi rundi je nekaj izjemnega," se prvega obračuna z 'jeklenim' Američanom iz Ohia hrvaških korenin spominja Daniel Cormier, ki je šampionski pas težke kategorije prvič ubranil štiri mesece pozneje v borbi proti Derricku Lewisu

Zadnjič, ko je pred izbruhom pandemije koronavirusa stopil v oktagon, je bilo avgusta lani v povratnem obračunu za naslov svetovnega prvaka, v katerem pa je zasluženo slavil Miočić. "Da, bil je boljši. Tedaj sem bil v precej slabši formi, preprosto nisem bil na želeni ravni pripravljenosti. On pa je bil sijajen, prikazal je največ, kar je bil v tistem trenutku zmožen in zasluženo zmagal," se je zadnje zahtevne preizkušnje spomnil izkušeni borec mešanih borilnih veščin, ki v domači karanteni trenira in čaka na boljše novice.

"Vso svojo energijo in znanje bom vložil v priprave za naslednjo borbo, ki bo najverjetneje moja zadnja v karieri. Če do začetka jeseni ne bo mogoče organizirati tretjega dejanja z Miočićem, se bom najbrž poslovil že prej. Toda želim si nastopiti in Stipeta znova premagati," je še pristavil Cormier.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

superjezek
05. 04. 2020 13.09
+26
Cormier je umazan človek! Vedel je da proti Miočiču nima realnih šans pa mu je prste v očesa zabadal in ga tako dobil v prvi borbi, saj ga je praktično skoraj oslepil.
poper00
05. 04. 2020 13.25
+17
Tudi v drugi samo potem mu je Stipe malo telesno maščobo razporedil.
turbina12
05. 04. 2020 18.46
-6
Evo spet dva kavč mojstra, DC je bil v obeh borbah krepko boljši v standupu, v rokoborbi pa primerjave tako ali tako ni (kot se je videlo v 2. borbi). Stipeta je v drugi borbi rešila samo izjemna adaptacija in body shoti, ki so uničili DC-ja, preostanek borbe pa je se je DC milo rečeno igral z njim. V 3. borbi gre zmaga brez problema DC-ju, sploh če se bo posluževal rokoborbe, kar se vrjetno bo, saj ne želi tvegati zdaj ko vidi da je vseeno ranljiv.
superjezek
05. 04. 2020 19.51
+7
Z borilnim športi se ukvarjam okrog dvajset let. Prvotno in največ z boksom potem pa se ostalo.. Ne vem zakaj po tvojem mnenju boljši igra umazano igro? Miočič me je edino razočaral ker ga je spustil preveč blizu s tem pa dovolil, da ga s prsti bode v oči. Po tvojem komentarju sodeč je vse kar je prikazal Miočič sreča kar pa je pokazal DC-eye poke je pa igranje z nasprotnikom. Delno imaš prav igral je zelo umazano. V prvi borbi pa je imel Miočič, že tako slabo vidnost, da raje ne bi komentiral. Malo si po Fight straneh preberi kaj pravijo pravi strokovnjaki in borci... V tretji borbi bo pa tvoj dc dobil koleno pa spet ne bo prišla tvoja teorija prav.. Glej, da ne boš gledal borbo doma na kavču.. =)))