Borilni športi

Covington nad Masvidala: Zbil sem mu ego, zdaj pa se izgovarja na upokojitev

New York, 25. 04. 2023 13.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Borec mešanih borilnih veščin Jorge Masvidal se je po zadnjem porazu na prireditvi UFC 287 proti Gilbertu Burnsu upokojil in hkrati napovedal, da se bo v prihodnje posvetil izključno promocijskim aktivnostim svoje blagovne znamke "Gambred Boxing". Da pa je to daleč od resnice, pravi njegov rival Colby Covington, ki med drugim trdi, da se je Masvidal dejansko upokojil že po njunem medsebojnem obračunu.

Colby Covington ni dolgo zdržal in je v pogovoru za Inside Fighting podal svoj pogled na dogajanje o (domnevni) upokojitvi 38-letnega Jorgeja "Gambreda" Masvidala.

"Ljubiteljem in ljubiteljicam našega športa je treba predstaviti pravo resnico o Masvidalu. Jaz sem ta, ki mu je zbil samozavest in ego do te mere, da se je v svoji glavi upokojil že pred borbo z Gilbertom Burnsom. Masvidal preprosto ni prenesel dejstva, da bi v svoji zadnji borbi izgubil proti meni, zato je raje vse skupaj preložil na dvoboj z Burnsom," je uvodoma dejal Covington in nadaljeval: "Od poraza z menoj on (Jorge Mavidal, op. p.) ni več isti borec. Na dvoboj z Burnsom pa je pristal izključno zaradi zaslužka. Od prvega gonga dalje smo spremljali pravo žalostinko v režiji Masvidala, ki pa se je po mojem mnenju lažno upokojil. Zakaj mislim, da lažno? Zato ker dobro vemo, da se določeni borci zelo težko preživljajo v vsakodnevnem življenju brez borb. In eden takšnih je gotovo Jorge Masvidal. On nikoli ni počel ničesar drugega, zato sem prepričan, da je njegova upokojitev lažna." 

Colby Covington nima ravno najboljšega mnenja o Jorgeju Masvidalu (na sliki).
Colby Covington nima ravno najboljšega mnenja o Jorgeju Masvidalu (na sliki). FOTO: AP

Covington je šel še korak dlje in Masvidala obtožil jemanja prepovedanih poživil. "Zagotavljam vam, da se bo v bližnji prihodnosti vrnil v oktagon. Tip si je preprosto vzel čas, da prejme novo dozo steroidov, in nato se bo potegoval za novo borbo, saj potrebuje denar," je brez dlake na jeziku zaključil Covington.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bigbadjohn
25. 04. 2023 15.17
+2
Če se pa ta nadutež ne bo nekoč zadavil z zarečenim kruhom...